Ben kıskanmayanın sevgisine inanmam bence seven kıskanır o yüzden sanırım evlenmek istemem.
1 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yok evlenmem. Kıskanma yoksa sevgi zaten kesin olarak yoktur. Her kıskanılan ilişkide sevgi vardır demiyorum ama her sevgi olan ilişkide kıskançlık vardır.
Hayır, seven insan illa kıskanır tabii. Ama aşırı olmamalı.
Teşekkür ederim 🪷
Sevgi dediğin şey kesinlikle dozunda bir sahiplenme ve tatlı bir kıskançlık ister, bunda çok haklısın ✨ Hiç kıskanmayan biri bana da biraz umursamaz ve soğuk geliyor açıkçası. İnsan sevdiğini sakınır, gözünden bile sakınır yani 💖
Tabii ki bu durum kısıtlamaya veya toksik bir baskıya dönüşmemeli ama o tatlı koruma içgüdüsünü hissetmek şart. Sana kendisini özel hissettirmeyen biriyle bir ömür geçirmek gerçekten zor olurdu. Peki senin için ideal kıskançlık dozu tam olarak nerede başlıyor ☕✨
Cevap
0Cevap
Hiç kıskanmayan biri zaten sevmiyordur ama aşırı kıskançlık yapan da ruh hastasıdır. Normali lazım
Evet
Mesela 10 dk telefonunu açmadı diye ortalığı ayağa kaldıranlar var. Görünce direkt normal değil diyorum. Toksik ilişkiler bunlar. Allah uzak etsin
10 dk telefonu açmamayı normal bulmayanlar en yakın psikiyatristten randevu almalı. Çünkü bu normal bişey değil. 10 dk telefonu açmadı diye başına bişey geldi diye düşünüyorsan eğer yüksek düzey anksiyeten veya panik atağın vs. olabilir
İnsanın işi olabilir, telefonu yakınında olmayabilir veya yakınındadır ama ortam gürültülü diye duymamış olabilir veya sessizde kaldigi için duymamış olabilir vs. vs. normal şekilde karşılaşılabilecek bir sürü ihtimal varken 10 dk da basina bişey geldiğini düşünüyorsan bu gerçekten anormal bir durum
Şunu diyorum ki 10 dk boyunca birini aralıksız arasan hele ki bu zamanda telefon kimsenin elinde kolay kolay düşmüyorken değer verdiğin biriyse karşındaki sen merak etmez endişelenmez misin? Acaba bir şey mi oldu, bir sorun mu var diye düşünmez misin? Ben düşünürüm bu psikiyatriye gitmeyi gerektiren bir şey değil değer verdiğini ve sevdiğin için endişelendiğini gösterir ama her insan farklıdır peki ya o 10 dk da merak etmediğin kişinin başına bişey gelmiş olsa o zaman da böyle diyebilecek misin?
Birinin elinden hiç telefon düşmüyorsa, 10 dk bile telefondan ayrılmıyorsa o kişi işsiz güçsüzdür. 10 dk birine ulaşamadı diye ortalığı velveleye veren, direkt en kötü ihtimali düşünen ya başına daha önce bişey geldiği için travması vardır ya da ruh sağlığı gerçekten normal değildir. Bunu sağlıkçı kimliğimle söylüyorum. 10 dk ulaşamayınca direkt en kötüsünü düşünüp panik yapmak normal psikolojide birinin davranışı degildir
Buna kaygı bozukluğu deniyor hatta
Ben 10 dk bile telefondan ayrılmasın veya ayrılmıyor insan demiyorum diyorum ki eğer merak eder ararsan sevdiğin kişiyi ve aramaya karar verdiğin zaman 10 dk boyunca telefonu çaldırsan cevap vermez ise merak edersin diyorum sen ise telefonu hiç kendisinden ayırmayıp 10 dk bile uzaklaşmayan insan işsizdir diyorsun. Neyse sen beni bende seni anlamıyorum ve bu konuda anlaşamıyacaz tabi her insan herkesle aynı konuda ortak düşünceye varacak diye bir şey yok.
Bu ortak düşünceye varıp varmama meselesi değil ki. Bi kere acil bir şey yoksa kimsenin telefonunu 10 dk boyunca aralıksız aramamalısın zaten. Eğer arıyorsan o çok ayrı bir problem. Ama 10 dk boyunca açmadı diye basina bişey geldiği diye endişe duyuyorsan bu gerçekten ya travmatik bir şekilde bir yakınını kaybetmiş olman lazım ya da bu kaygı bozukluğuna bir işaret. İster kabul et ister etme. Psikoloji bilimi böyle söylüyor. Ben demiyorum bunu
Yani belki duşa girdi yani 10 dk degil 30 dk da açamaz. Bu şekilde makul ve en olağan ihtimalleri düşünmek yerine aklına direkt en kötü senaryo geliyorsa eğer bunun normal bir durum olmadigini kabul etmelisin
Her insan farklıdır psikoloji bilimi her insanı anlıyor mu? Sanmam kimseyi bir yakınımı kaybetmedim sadece değer verdiğim insanlara düşkünüm severim ve bunu onlarda bilir ararım ulaşamazsam uzun süre merak ederim bu uzun süre dediğim 10 dk değil 10 dk dedim diye sen 10 dk meselesine takıldın fena halde sanırım sen bazı konulara fazlasıyla takılıyorsun bunun psikolojide yeri nedir merak ediyorum? Yanlış anlama ama sen bu konuya fazlasıyla takıldın, kafayı taktın ben her insana 10 dk ulaşamayınca merak edip telaş etmem eğer o kişiye hep anında ulaşıyor isem ve işi olmadığını biliyorsam ona rağmen cevap vermemezlik yaparsa merak ederim özellikle değer verdiğim kişiyse o kişi.
İyi de ben başta 10 dk diye sordum ve sen şu an lafı çeviriyorsun. Benim bişeye takıldığım yok. Bence sen kendinle yüzleşmelisin. Benlik bir durum yok
"10 dk boyunca ararsam ve açmazsa 10 dk normal değil ki ben de direkt kötü düşünürüm acaba başına bişey mi geldi diye merak ederim hem bu kıskançlıkta değil ki"
Bunu yazan sendin. Ben de bunun normal olmadığını söyledim. Her insanın farklı olmasıyla bu konunun bir alakası yok. Bu normal bir durum değil. Söylediğime inanmıyorsan eğer bir psikoloğa ve psikiyatriste gidip sorabilirsin. Sana bu durum normal demeyecek hiçbiri
Sana ısrarla diyorum ki değer verdiğim kişi ise merak ederim diye çünkü onun ne yaptığını bilir herşeyinden haberdar olurum cevap almazsam merak ederim sevdiğim, değer verdiğim kişiden 10 dk da haber alamadığım için psikoloğa gitmem gerekmiyor merak etme demek ki sen daha önce bu kadar değer görmedin veya değer vermedin o yüzden bunu düşünüyorsun. Lafı çevirmiyorum sen anlattığım şekilde anlamıyorsun ya ben anlatamıyorum ya da sen anlayamıyorsun demek istediğimi.
Yoo ben sevdim de sevildim de gayet merak etme. Ben patolojik bir durumdan bahsettim ama psikoloji konusunda benim kadar bilgi sahibi olmadigin için kabullenmemeni anlıyorum. Diyecek bişey kalmadı
Ki zaten bu tarz durumlarda sorun tek yerde olmaz. Sorun sorunu doğurur. Bir insanı sırf seviyorum diyip attığı her adımdan haberdar olma mecburiyeti hissetmen. Duşa gireceği zaman bile her seferinde sana icazet vererek girmesi gibi beklentilerinin olması da fazlasiyla toksik bir durum zaten. Ama görmüyorsun. Neyse anlamanı beklemiyorum
Daha yazacak çok şey var ama sen sadece dar bir pencereden baktığın için olaya beni anlamanı beklemiyorum psikoloji bilgin benden çok daha iyi o yüzden ben senin kadar iyi olmadığım için seninle anlaşamıyacam herkes dengiyle anlaşır. Kalbini kırdıysam bir yanlışım olduysa affola. Sağlıcakla kal. Hakkını helal et.
Dar pencereden bakan ben degilim ama neyse. Sana da sağlıcakla
Yok yaa kıskançlık olmalı
Evlendim mutluyum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar