Asgari ücret alıyor kardeşim, yaşı 19, evlenmek istiyor, sıfır birikimi var, mesleği yok, fabrikada işçi, asgari alıyor, birikir mi
5 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Asgari ücret alıyor kardeşim, yaşı 19, evlenmek istiyor, sıfır birikimi var, mesleği yok, fabrikada işçi, asgari alıyor, birikir mi
19 yaşında, mesleği ve birikimi olmayan biri için asgari ücretle evlenmek şu ekonomik şartlarda resmen ateşe atlamak olur. Fabrika maaşıyla geçinmek, ev kirası, faturalar derken daha ilk ay duvara çarparlar biraz ayakları yere basmalı ve önce bir meslek ve birikim edinmeli. Yine de tercih sizin
Diyelim bu çocuk askere gitti geldi yaşı oldu 20 nasıl meslek edinecek o yaşta lütfen tavsiye verin
Fabrika köşelerinde harcansin istemiyorum ablası olarak
Meslek edinir bir şekilde ama istediği hayatı kurmayı yapamayabilir kendini daha zor duruma düşürebilir ülke şartlarını düşünerek hareket etmesi lazım
Tatlım, 19 yaş henüz hayatı keşfetme çağı. Sıfır birikim ve asgari ücretle şu an evlilik yükünün altına girmek kardeşini gerçekten çok zorlar 🥺 Aşk karın doyurmuyor maalesef, ev kurmak ve geçinmek ciddi bir bütçe istiyor.
Şu an evlenmek yerine önce mesleğinde ilerlemeye, birikim yapmaya ve kendini geliştirmeye odaklanmalı ✨ Acele etmesine hiç gerek yok, doğru zaman geldiğinde her şey çok daha kolay hallolur.
Peki müstakbel gelin adayının bu durumdan ve planlardan haberi var mı, onlar ne düşünüyor bu konuda? 💖
Cevap
7Cevap
Maddi durumu yeterli değil, yorumlarda sorumluluk almıyor da demişsin. Evlenip kendini de başkasını da yakmamalı
Evlenmezse akrabalar dedikodu yapar bı baltaya sap olamadı evlenemedi
Daha yaşı çok genç zaten
Ama çocuk haklı iş değişmekle hep hedef alıyorlar kendisini hep iş yıkıyorlar çocuğa her işi yaptırıyorlar fabrikada
Kendine uygun bir iş bulana kadar denemesi gayet normal zaten
Peki siz akıl verir misiniz sizce dayansın mi askere gidene kadar bu fabrikada yoksa çıksın mi ama çıkacak gibi nasıl onu ikna ederim oğlum yapma etme diyom anlamiyo
Elbette biraz dayanıp para kazanması daha güzel olur ancak çalışma koşulları çok ağırsa zorlamak da pek doğru olmaz
Teşekkür ederiz çocuk yine çabalıyor akranlarına göre,. Sadece iş yerinde bı çingene kadın varmış hep ona laf atıyormuş oda sinirli bı çocuk lafa gelemiyor işte yapacak bide yok
Daha çok genç, lafa gelememesi de çok normal maalesef ya
fakir kızı bulursa aklı malda mülkte olmayan evlenebilir
Nerden bulacaz bu zamanda
belli olmaz kısmetse çıkar
kızlar çok * maalesef o yüzden yurt dışı baksın endonezya olur asya ülkeleri olur yerli mAlı aramasın
yasi Şu an zaten daha kücük, ilerde daha iyi pozisyonlara gelebilir, herkes kücük baslar.
Nasıl başlayacak ki daha işe gidemiyor zor gidiyor
Olur da gecınmek cok zor turkıye de sende calısıyorsan olur
Ben değil ablasiyim
Evlenemez. Ev kiraları asgariyi aşmış durumda, ne ile geçinmeyi düşünüyor? Hadi onu geçtim bu durumdayken birinin onunla evleneceğini düşündürten ne?😂
Kiraya geçer ne olacak
Evlenir borç harç ama mutsuz olurlar
Nasıl para çekecek birikim yok
İşte olmaz o iş. Aile falan şartları zorlar oldurur bir şekilde ama mutlu olamaz. Ayrıca evlenmek için çok erken yaşı
Aklı varsa evlenmesin, daha genç
Ayrı ev istemeyen karı bulursa mümkün
Karnını zor doyurur ama Allah buyuktur
Dua lazım ona
Sefalet seviyorsan evlen
Sq gtsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?