Benden hoşlanan biri sırf ilişkiye hazır değilim dedim diye neden her yerden engeller, gerçek sebep ne olabilir?

Konuştuğum bir çocuk vardı, çocukla her yönden harika bir uyum yakalamıştık; kafalarımız, hobilerimiz hatta mesleklerimiz dahi aynıydı, sanki benim erkek versiyonumdu, aynı düşünce yapısına, benzer kişiliklere sahiptik. Sosyal medyadan tanıştık, her şey iyi, konuşmaya başladık, ondan sonra bir konuşma geçti ve ben dedim, şu an için ilişki yapacak bir pozisyonda değilim, biriyle duygusal bağ ya da zihinsel düşünce durumu yaşayacak diye, ona açıkça söyledim her şeyi, numara, rol kesmek istemedim, dürüstlüğü tercih ettim, duygularıyla oynamak istemedim. O da bunun üzerine ben etkilendiğim kızla normal konuşmam, arkadaş olmam demeye getirdi, tamam ben yanlış var demiyorum, öyle olması gerekir ama ben dedim ki, biraz zaman ver, zamanla ne olur, zaman ne gösterir bilemeyiz, dedim, ona bir ışık yaktım, bir ufak da olsun kapı araladım ama o, o şansı kullanmayı tercih etmedi, madem bu kadar değer verdiğini, benle bir yola çıkmak istediğini belirten erkek, karşısındaki kızın da düşüncelerine, kararlarına sahip çıkması gerekmez miydi, en önemlisi onu beklerdi, sabrederdi, ondan gelecek ufak adım dahi başı gözü üstüne olurdu değil mi, çünkü değer veren insan gerçekten kaybetmekten korkar, en azından yanımda durması bile yeter, ben onu beklerim diyebilirdi, demedi ve o gün konuşmak istemediğini anladım, tamam o zaman sen sadece kendini düşünen, kendi isteklerin doğrultusunda hareket eden bir insanmışsın, gerçekten değer veriyor olsaydın karşındaki insanın sözlerini de umursardın falan dedim. O aslında hâlâ da hesaplar şu bu dursun istiyordu belki de bilemiyorum ama telefon kapandıktan sonra onu bir anda her yerden çıkarttım, sildim neyse, o da ertesi günü beni engellemişti, maziden böyle bir olay geçti, okur musunuz okumaz mısınız bilmiyorum ama aslında bu sorudaki demek istediğim şu, bu engellemesi neden kaynaklı oldu daha da uzatmak istemiyorum, soru kısaca soru bu

Benden hoşlanan biri sırf ilişkiye hazır değilim dedim diye neden her yerden engeller, gerçek sebep ne olabilir?