Nasip meselesi mi yoksa sınav mı: aşk, dua, kader ve dengi meselesi hakkinda ne düsünüyorsunuz?

Arkadaşlar uzun bir soru üşenen cevaplamasın ve okumasın nasip meselesi ve aşk konumuz tanıdığım yakınlarımdan yaşanmış olaylar

yakınım olan bir kız vardı güzel böyle ama hayatına kimseyi almadı hiç sevgilisi olmadı hep ona sorduğumuzda benim tipim yok benim aradığım başka deyip geçerdi bir gün bu geldi ben aşık oldum diyerek hepimiz şaşırdık kaldık biz aramızda önceden erkeklerde neyi severiz falan diye kız ortamında sorardık maddi karakter tip falan olarak o gün tam da anlattığı şekilde birini bulduğunu söyledi çok şaşırdık kızın aradığı resmen imkansızdı ve bu yüzden yalnızdı hep oğlanı bize gösterdi resmen istediği özellikler vardı sanki ona yaratılmış gibi gözü kaşı boyu maddi durumu falan yani ama kız nasıl aşık hoşlanıyor yıllarca yalnız kalmasının sebebini buldu işte kız dualar ediyor en özel duaları falan bunca sene hiç kimseyi hayatına almadığından hayalinde kurduğu kişiyi bulduğundan dolayı resmen bu benim diyor ve biz de onay vermiştik resmen buldun diye neyse kız duaları ediyor ama oğlan da tık yok çok en güçlü duaları ediyor sadaka veriyor en son oğlan kıza yazdı ama şu şekilde kız buna internette doğum gününü kutlamış oğlan cevap verdi konuşmuşlar ama çok az oğlan işim var meşgulüm demiş konuşmayı kesmiş bizim kız yine müsait olunca yaz falan demiş ama üzerinden tam 5 ay falan geçti yok tabi 5 ay içerisinde bekliyor falan bizimki ama oğlan başka bir kızla ciddi ilişki yapmasın mı kızla o mesajlardan sonra 2 hafta içinde sevgilim var diye göndermeler instagrama falan bizim kız gördü çok üzüldü Allah’a isyan etmeye başladı işte Allah’ım bunca sene bekledim tam hayallerimdeki kişiyi buldum o kadar dua ettim sadaka verdim ama yok biz diyoruz vardır bunda bir hayır üzülme ama yok kız Allah’tan uzaklaştı madem bana Allah vermedi hayırsızdı üzülmemi istemedi ama başka kıza verdi benim istediğim erkeği diyor baktık kız Allah’a küstü daha dua etmiyor benim tek duam oydu diyor ama oğlana baktık gayet iyi durumu öteki kızla yani demek o ki nasip ve aşk meselesi bence Allah’a dua edersin kabul eder yine edersin bu sefer kabul etmez ama kabul etmediğinde hep senin hayrın için duan kabul olmadı derler ya yalan bence sınav için de zorluk çekmen için de kabul etmeyebilir

bir örnek daha söyleyeyim

zamanında bir ailenin 3 oğlu varmış biri çalışkan diğeri biraz çirkin biri de yakışıklı boylu poslu imiş o yakışıklı olan oğlan bir kızı sevmiş dürüstçe ailesine bunu alalım demiş oğlan hep yakışıklı hem dürüst tamam demişler oğlan askere gitmiş askerden geldikten sonra bakmış ki kızı en yakınına almışlar tabi oğlan duyunca kafayı yemiş ve delirmiş adam tam 60 sene yaşamış ama aklı yokmuş geçenlerde görmüşler kahveye girip sigara istiyormuş verince de daha biri bitmeden tekrar istiyormuş yani yakışıklı bir delikanlının bu kaderden ötürü geldiği hal beni çok üzmüştü

yani Allah duanı vermiyorsa bence senin için hayırsız olduğu için değil sana sınav olarak da kabul etmeyebilir bence

hayatın bir diğer anlamadığım kısmı ise eskiden nasip kadere çok fazla inanmazdım bana göre herkes dengi ile olurdu

yakışıklı güzel ile zengin zengin ile fakir fakir ile çirkin çirkin ile ama öyle değilmiş

çok yakışıklı bir erkeğin yanında çok çirkin bir kadın olabilir

bu anlattıklarımdan sizin başınıza veya yakınlarınızın başına gelen var mı veya siz ne düşünüyorsunuz yazarsanız sevinirim teşekkürler

Nasip meselesi mi yoksa sınav mı: aşk, dua, kader ve dengi meselesi hakkinda ne düsünüyorsunuz?