En baştan bu soru sorulmaz diyenleri anlayamıyorum. Ya hayatında biri varsa boşa zaman kaybetmiş olmaz mıyız?
11 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer En baştan bu soru sorulmaz diyenleri anlayamıyorum. Ya hayatında biri varsa boşa zaman kaybetmiş olmaz mıyız?
Asıl mesele “ilk cümlede sevgilin var mı diye sormak” değil, görüşmeye başlamadan önce karşınızdaki insanın müsait olup olmadığını bilmek. Hayatında biri olan birine romantik niyetle yaklaşmanın baştan önünü kesmek gayet mantıklı. Sonradan öğrenip “Ben zaten biriyle görüşüyordum” demesiyle haftalarca zaman ve enerji harcamak zorunda değiliz. Bunu sormak sorgulamak değil, kendi zamanımıza ve duygularımıza saygı duymaktır. “En baştan sorulmaz” diye kesin bir kural yok; önemli olan bunu nasıl sorduğunuzdur.
Teşekkür ederim yorum için. Peki hata nerede? Nasıl sormalıydım? Sonradan tekrar tekrar okuyunca mesajımda ukalalık ve" benim dediğim olacak " tavrı da sezdim. Ama iş işten geçmişti.
Bir anda bu tepkiyi vereceğini hiç hesaba katmadım.
İsim versem belki böyle sert davranamayacaktı. Sana ne /defol git diyemeyeceği bir konumdayım çünkü. Nen onun yerinde olsam, beni tanıyan biri bu belli derdim. Tanıyan birinin kim olduğunu bilmeden bu tepkiyi direkt koyması, insanlara karşı tahammülsüz biri gibi gösterdi bana kendini.
Bence burada hata, sormanda değil; soruyu biraz fazla kesin ve karşı tarafın tercihine alan bırakmayacak şekilde ifade etmende olabilir. Senin ne demek istediğin anlaşılır ve aslında gayet makul. Sadece “ben böyle tercih ediyorum” şeklinde söylenseydi, “böyle yapılması gerekir” gibi algılanmayabilirdi. Ama açıkçası karşı tarafın verdiği tepkinin tamamını da senin mesajına bağlamazdım. Bir mesajın tonu yanlış anlaşılabilir; fakat buna verilecek tepkinin ölçüsü de ayrı bir mesele. Senin niyetin sorgulamak veya ukalalık yapmak değilse, bunu sonradan fark edip kendini bu kadar hırpalamanı da gereksiz buluyorum. O an karşı tarafın nasıl tepki vereceğini gerçekten önceden bilemezdin.
Kesinlikle katılıyorum gittikçe doyumsuz insanların olduğu bir çağa dönüştük insanlar evli ya da sevgilileri varken bile başkalarıyla flört edebilme yüzsüzlüğünü gösteriyorlar O yüzden kesinlikle sorulması gereken bir soru
Bunu yaptım diye linçlendim.
Hadsiz olarak görüldüm. Daha tanışılmamış kişiye hem de sahte hesapla bunu sorabilme cüretini nereden buluyorsun yazmış birisi. Bu bilgiye nasıl erişeceğim ki. Evliyse neden zaman kaybedeyim gönlümü açayım? Haksız mıyım?
Haklısın tatlım, zamanımız çok değerli ve kimse kimsenin yedek kulübesinde beklemek istemez ✨ Ancak bu soruyu ilk dakikadan pat diye sormak karşı tarafta savunma mekanizması oluşturabiliyor.
Bunun yerine ilk sohbetlerde hayatındaki genel düzenden, sosyal çevresinden konuşarak durumu çaktırmadan analiz etmek çok daha tatlı bir yöntem 💅 Birinin hayatında biri varsa hareketlerinden ve vakit ayırma şeklinden zaten hemen anlarsın.
Sen genelde ilk buluşmada direkt soranlardan mısın, yoksa zamana bırakıp gözlemlemeyi mi seversin? ☕💖
Cevap
6Cevap
gerekiyor tabi ki de
Ben "selam sahipli misin?" derim. Saçma bulan yazmaz bı daha , zaman kaybiyla uğraşacak yaşı geçtik.
Kesinlikle sorulmalı fakat şöyle bir durumda var hayatında biri varsa kadın yaklaşmamalı
Mantıklı olan zaten ilişkide her konuda açık sözlü olmak
E herhalde
Bunu yaptım diye linçlendim
Hadsiz olarak görüldüm. Daha tanışılmamış kişiye hem de sahte hesapla bunu sorabilme cüretini nereden buluyorsun yazmış birisi. Bu bilgiye nasıl erişeceğim ki. Evliyse neden zaman kaybedeyim gönlümü açayım? Haksız mıyım?
basen gerekmes
Türkçe yazın.
Neden sormayasın tabi ki sorulur
Bilinirse iyi olur
Bunu yaptım diye linçlendim.
Engellediği için ulaşamıyorum kendisine. Bir yandan da bu sorunun cevabını öğrenmek istiyorum.
Elbette sonuna kadar haklısın. Salla gitsin
Ama beğeniyorum. Konuşmak istiyorum
Göstereceğin çaba seni küçültür
Neden öyle dediniz?
Kendini ezdirirsin eğer bir iletişim kurulursa
Anlamadım
Ne alaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?