Saf temiz duygularla evleniyorsun, kirli kalleş duygularla da ayrılıyorsun neden böyle
18 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çünküm pembe panjurlu evde yaşaycağını, mutlu mesut huzurlu olacağını hayal ediyorsun. Parmak şıklattığında her istediğin hokus pokuslanacak sanıyorsun. Eşin elini sıcak sudan soğuk suya sokturmaz sanıyorsun. Gençken hiçbir sorumluluk almamışken bir anda evin tüm sorumluluğu sırtına binince afallıyosun. Nevae canım bunda altı üstü ev temizlemek dediğin şey yük gelmeye başlıyor. Bekarken anne babanın doldurduğu dolap her hafta dolması gerektiğini kavradığında anne babanın kıymetini farkeder oluyosun. Her akşam annenin önüne koyduğu yemeği hazırlamak için saatlerini harcayınca darlanmaya başlıyorsun. Geceleri sosualde kaydır yaptığın saatler elinden çalındığını farkediyosun. Saçını taramaya fırsat bulamadığında içinden çığlık atmak geliyor. Annenin temizlediği banyoya günde üç defa duş alıyorum diye böbürlenirken, heryerş kireç bağlamış banyoya duşa girmek gelmiyor içinden. Kocan yardım etmiyorsa öfkem çığ gibi katlanıyor. Ev kirası geldi kıyafe alınacak doğalgaz elektrik su telefon faturaları derken taksitlere yetişmeye çalışır hale geliyorsun. Günde bir saati ayna karşısında boyanarak geçirdiğin zamanlara özler hale geliyosun. Sabah apar topar uyanıp yatağı bile toplamadan ayy ile geciktim deyip pörtlemiş gözlerle evden çıkmaya çalışıyorsun. Gece oluyor kocanın istekleri bitmiyor. Misafir ağırla onu mutlu et bunu mutlu et derken kendinden geçiyorsun. Kocan karnına sopayı koyup seni kendi haline bıraktığını gördüğünde de çıldırıp arıza çıkarıyorsun. MK böyle evliliğin sevginin deyip arızaya bağlıyosun. Haklısın çünkü sevgiyi evliliği hiç böyle hayal etmemiştin niye. Çünkü hayatın gerçekliğinden kopuk yaşadın. Sosualde kaydırdığun hayatlara özendim. Sokakta gördüğün rujlu kızlara imrendim. Ailende hiç demedi kızım aklını başına al hayaller farklı hayatlar acı demedi 😂😅 ahh şimdi böyle elekten düşmüşe dönüyorsunuz. Yavv anlamıyorum yumurta kırmayı bilmeyen ben evlenecek diye tutturup. Lan sen daha kendi karnını doyuranıyon karıyı mı mutlu edecen deyyus. Bu memlekette kızlar sosualde kaydırdıpı, erkekleri de anaları pofpofladığı erkek gibi yetiştirmesi sürece daha çoook bıkarsınız evlilikten. Vesselam :)
Çünkü evlenmeden önce çoğu zaman insanı değil, ihtimali seviyoruz. Umut var, merak var, özlem var. Birbirinin en güzel taraflarını görüyorsun; eksikleri ise “zamanla düzelir” diye yorumluyorsun. Evlilikle birlikte romantik hayal, günlük hayatın içine giriyor: para, sorumluluk, aileler, beklentiler, alışkanlıklar, kıskançlıklar, kırgınlıklar… Ve insanın sadece sevdiğin taraflarını değil, zor taraflarını da görmeye başlıyorsun. Saf başlayan bir şeyin kirlenmesi, başlangıcın sahte olduğu anlamına gelmez.
Bir insan seni gerçekten sevmiş olabilir. Sen de onu gerçekten sevmiş olabilirsin. Ama sevgi tek başına; saygıyı, sadakati, iletişimi, olgunluğu ve zor zamanlarda birbirinin yanında durmayı garanti etmiyor. Ayrılığa gelindiğinde ise insanlar çoğu zaman artık sevgiden değil, yaradan konuşuyor.
“Beni nasıl böyle yaptı?”
“Ben ona bunları yapmazdım.”
“Demek ki hiç sevmemiş.”
“Bunca yıl boşa gitmiş.”
Ve sevginin yerini öfke, kırgınlık, gurur ve intikam duygusu alabiliyor. O yüzden başlangıçtaki iki temiz insanla, ayrılıktaki iki düşman insan aynı kişiler olunca insan ister istemez.“Biz nasıl buraya geldik?” diye soruyor. Her güzel başlangıç güzel bir sonu garanti etmez; fakat kötü bir son, güzel başlangıcı da yalan yapmaz.
Bazen iki insan birbirini gerçekten sever ama birbirlerine iyi gelmeyi beceremez. Bazen biri değişir, diğeri değişmez. Bazen biriken küçük kırgınlıklar yıllar sonra koca bir duvara dönüşür.
Ve insanın en çok canını yakan şey de belki boşanmak değil;
bir zamanlar “ömrüm” dediği insanın, bir gün “karşı taraf” haline gelmesidir.
Çünkü duyguyla bakmak köreltir insanı, kusurlarını görmezsin kafanda öyle bir yer edinirki ondan iyisi yokmuş gibi ama başta kalbi geride bırakıp akıl ile bakınca asıl gerçekleri görür insan. Bu kötü bir şey değil ama hayat duygusal olmak için acımasız
Canım benim, yazdıklarını okurken kalbim gerçekten çok sıkıştı 🥺 Kalbinin nasıl kırıldığını ve ne kadar hayal kırıklığına uğradığını o kadar iyi anlıyorum ki... Evlenirken kurulan o renkli hayallerin yerini böylesine ağır duyguların alması gerçekten çok yıpratıcı.
İnsan bazen karşı tarafın hiç görmediği yüzüyle tanışınca kendini kandırılmış hissedebiliyor. Ama lütfen suçu kendinde arama, sen sadece güzel duygularına sahip çıktın ✨
Şimdi biraz nefes al ve kendi değerini hatırla olur mu? Sence bu süreçte seni en çok yaralayan şey ne oldu, içini dökmek ister misin? ☕💖
Cevap
22Cevap
yanlış kişiyle evlenmesinler.
Hayatın acımasız kanunu işte en başında herşeyi güzel gösterip içine girince hem değişiyor insan hemde değersizlestiriliyor
Kimse evlenmesin arkadaş artık ya kimsenin kimseyi canını yakmaya hakkı yok
Bu kadında olabilir can yakan yeter artık kuklası olmasın kimse kimsenin kendine yapılmasını istemediğini karşı tarafa yapmaya hakkı yok kimsenin ama görüyorumki bencil olmuş herkes kendi menfaatinde ilerliyor
Nefret ediyorum gerçekten böyle insanlardan dünya kötü biyer insan yaşaya yaşaya öğreniyor kimsenin eline oyuncak olarak düşmeyeceksin
aslında evlenirken de saf değildi de ortama göre davranılıyordu. işler kesinleşince gerçek ortaya çıktı.
bütün o beklentiler ve ilk zamanki heyecan insanı kör ediyor çünkü, gerçekler rutine binince ve sorumluluklar artınca yüzüne çarpıyor maalesef
Doğru kişi sandığınız insanlarla onları yeterinde tanımadan hayatlarınızı birleştirdiğiniz için
Çünkü genelde kimse olduğu gibi gözükmüyor ve gözüktüğü gibi de olmuyor.
Evli misin
@denemedenbilemezsink Evet.
Eşin değişti mi evlilik sonrası
@denemedenbilemezsink evet maalesef
Peki neden devam ediyorsun
@denemedenbilemezsink Öyle gerekiyor şu an için. Niye soruyorsun?
Birisi var benzer durumda onu kafamdan atamıyorum
@denemedenbilemezsink Niyeti varsa çözüm yolu bulmaya çalışır, kandırılmamaya dikkat et.
Aaaa beni mi kandırır diyorsun :(
@denemedenbilemezsink Tanımıyorum, onu tanıyan sensin. Evli biriyle ilişki yaşanmaz, çok çok dikkat etmen gerekir.
Evli birisine danışmak istediğim şeyler var, yardımcı olabilir misin
@denemedenbilemezsink Özele gelmiyorum, buradan sorarsan memnuniyetle yardımcı olurum
Yaşı benden 8 yaş büyük. Sirekli mutsuzum keşke biz evli olsaydık diyor. Bu normal mi sence
@denemedenbilemezsink Kendi sorunun altına beni etiketler misin? burada kalabalık olmasın.
Yazdım :)
Evleneceğin insanı yeterince adam akıllı tanımıyorsunuz
Problem burada
Hayatin kanunu ne yazikki bunu normallestirenlere yazik tertemiz duygularla alay edilmez
Basit değil mi insanlar gerçek yüzünü göstermiyor
Bekarken evlilik dere görünüyor, evlendikten sonra bir derya oluyor
Bu devirde evlenilmez
Önceki devir zamanındada evlenmeseymiş keşke kimse üreme olmazdı bukadarda canlar ziyan olmazdı
Geçmiş olsun flört donemınız olmadımı?
Flört olsa da insanlar değişiyor
Gerçekleri kusmuyor çoğu sonra belli eder
Gerçek yüzleri evlendikten sonra belli oluyor
Korktuğum şeyde tam olarak bu
İyi tanımayamamışsın demek ki
Ben hiç evlenmedim evlenmek için düzgün kız lafım bulamadim
Çünkü ehline denk gelmeyen her şey ziyan olur.
İnsanlar anlaşamayınca böyle oluyor işte
Dimi ya
Evli misin
Çünkü herkes rol yapıyor
@bulamadımbulamıyorum oldu mu acaba :)
Ne yapıyorsun @bulamadımbulamıyorum
Hayatın gerçekleri ile karsilasiyorsunuz
o işin rejonu ondan öyle
Ne yasadin
Realist bakılmıyor evliliğe hep bir hayal dünyası
Sen de mi pişmansın
Pişmanımki buraya yazıyorum