Kocam değil mi, hem döver de hem sever de demiş eskinin kadınları. Şimdikilere bak bir de. Bunları kim bu kadar şımarttı anlamak güç.
19 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bugün annemle bu konuyu konuştuk. Eskiden kadınların gerçekten çok fazla eziyet gördüğü ve sırf evliliği devam ettirmek için birçok şeyi sineye çekmek zorunda kaldığı dönemler olduğunu düşünüyorum. Elbette bunu kesinlikle tasvip etmiyorum. Kimsenin eşine şiddet uygulaması veya eziyet etmesi normal bir şey değil. Ama günümüzde de bazen insanların haklarını ve verilen bazı hukuki imkanları çok farklı amaçlarla kullanabildiğini düşünüyorum. En küçük tartışmada bile hemen karşı tarafı tamamen hayatından çıkarmaya çalışmak veya her anlaşmazlığı çok büyük bir mesele haline getirmek de bana doğru gelmiyor. Tabii burada şiddet, tehdit ve ciddi bir tehlike varsa durum tamamen farklıdır ve insanın kendini koruması gerekir. Fakat sıradan evlilik tartışmalarıyla gerçek şiddet olaylarını birbirinden ayırmak gerekiyor. Bence önemli olan ne geçmişteki gibi her şeyi sineye çekmek ne de her sorunda hemen ilişkiyi bitirmek. İnsanlar birbirine saygı göstermeyi, sorunlarını konuşarak çözmeyi ve gerektiğinde de sınırlarını doğru şekilde korumayı öğrenmeli.
Şiddeti sevgi kılıfına uyduran o eski anlayış geride kaldı. Kadınlar şımarmadı, aksine değerlerinin, sınırlarının ve bir insanın özsaygısının her şeyden önemli olduğunun farkına vardı. Sevgi dediğin şeyin içinde korku, baskı veya fiziksel şiddet barındırmayacağını çok iyi biliyoruz artık.
İlişkiler karşılıklı saygı ve güven üzerine kurulur, şiddetin bir tıkı bile kabul edilemez. Sen bir ilişkide gerçek sevgiyi saygıyla göstermenin daha kıymetli olduğunu düşünmüyor musun? 💖✨
Susmak bilmeyen kadın simarmistir ve o hale getiren erkektir. Bin nasihatten bir musibet yeğdir.
Şiddeti veya baskıyı haklı çıkarmak yerine saygıyla dinlemeyi deneseniz belki de kimse susmak zorunda kalmazdı ✨💔 (16 kelime)
Cevap
0Cevap
2 tokatta ben atarım ozaman odesiriz
Daha çok sinirlendirirsin tokadını ye otur
O oturcak
Eskilerden olgun bulda evlen o zaman 🤣
Bu soru bir saka olmali
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?