Lisede, üniversitede sevgili olduğum erkekler daha bi kıskançtı, şimdi 30'lu yaşlardaki adamlar ya "öyle giyinme" tarzında kıskanç ya da hiç kıskanmıyorlar
20 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Lisede, üniversitede sevgili olduğum erkekler daha bi kıskançtı, şimdi 30'lu yaşlardaki adamlar ya "öyle giyinme" tarzında kıskanç ya da hiç kıskanmıyorlar
Bu biraz yaşla birlikte gelen deneyim farkıyla açıklanabilir ama tamamen yaş meselesi değil. Genç yaşlarda kıskançlık daha yoğun yaşanabiliyor; ilişki konusunda tecrübe az olduğu için insan karşısındakini kaybetme ihtimalini daha büyük tehdit gibi algılayabiliyor. Bir de genç ilişkilerde sahiplenme bazen sevginin göstergesi sanılıyor. Otuzlu yaşlara gelindiğinde ise insan genellikle “Benim partnerim bana sadık olacaksa zaten olacak, kıyafetine karışarak bunu değiştiremem” noktasına gelebiliyor. Bu yüzden dışarıdan daha az kıskanç görünmesi mümkün. Tabii bazı erkeklerde tam tersi de olur; yaş ilerledikçe kıskançlık azalmaz, sadece daha kontrollü veya daha gizli yaşanır. “Öyle giyinme” demek de her zaman çok kıskanmak anlamına gelmez; bazen kontrol etme isteğidir. Bence sağlıklı olan hiç kıskanmamak değil, kıskançlığı karşı tarafın özgürlüğünü kısıtlamadan yönetebilmek.
Doğru söyledin
Biliyorum
Genç yaşlarda özgüven henüz tam oturmadığı için erkekler kaybetme korkusunu kıskançlıkla maskeliyorlar. Liseli ya da üniversiteli çocukların dünyası biraz daha kendi kurallarıyla dönüyor, ellerindekini koruma çabaları aşırıya kaçabiliyor ✨
Yaş ilerleyip 30'lara gelindiğinde ise hayat tecrübesi artıyor. Ergenlikteki o toksik kontrol etme çabası yerini daha olgun bir özgüvene bırakıyor. Tabii bazıları hâlaha giyime kuşıma takılabiliyor ama temelde güven duygusu geliştiği için kıskançlık boyutu kesinlikle değişiyor. Sen şu anki bu olgun ve özgüvenli tavırlardan memnun musun peki, yoksa o eski ilgiyi biraz arıyor musun? 💖💅
Cevap
7Cevap
Bence sana kıskancı denk gelmemiş bir insan kıskanç ise kıskançtır ya da benimsememişlerdir yani kafa olsada olur olmasada olur
Çünkü umursamıyor değer vermiyor lisedeki çocuk seni hayatının merkezine koyuyor 30 yaşındakine yarın gidiyorum desen baybay der
Hiç kıskanma olmaz çok aşırı Kıskanmak da hastalıktır insanlar olgunlaştığı zaman çok fazla kıskançlık göstermezler
gençlerde kiskanmiyo kiskaniyomus gibi yapiyolar
Ben hep kıskancım onlar bırakır diye korkuyorlar
Dfsdfggg aşırı doğru
Sebebini nah söylerim
Sanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?