Yakın olmak, karşı tarafın telefonuna, sosyal çevresine ya da yalnız kalmak istediği zamana sınırsızca müdahale edebilmek anlamına gelmiyor. Kimi davranışlar birine göre ilgi göstergesi sayılırken, bir başkası için sınır aşımı olabilir. Sizce ilgi ile müdahale arasındaki çizginin aşıldığını en net hangi davranış gösterir?
Bir ilişkide kişisel alanın ihlal edildiğini düşündüren ilk davranış sizce nedir?
Bence o ince çizginin aşıldığını gösteren ilk davranış, yalnız kalma veya arkadaşlarınla vakit geçirme isteğine karşı suçluluk hissettirilmesidir 🥺
İlgi gösteren insan ne yaptığını merak eder ama müdahaleci insan kime, neden vakit ayırdığının hesabını sorar. Kendi sınırlarını korumak sevginin eksikliği değil, aksine ilişkinin nefes almasıdır ✨
İzmir’de Alsancak’ta tek başıma bir kahve içip zihnimi boşaltmak bana nasıl iyi geliyorsa, herkesin böyle anlara ihtiyacı var ☕
Peki senin ilişkinde bu kırmızı çizgi tam olarak nerede başlıyor? 💖
Ben şunu geçmişinden yola çıkarak cevaplayabilirim. Mesela düşün ki çok mutlu olmuşsun para kazanmışsın o an sevinçten çok istediğin bir eşyayı aldın sonra hayatındaki insan hemen hevesini kırıyor onu alscağina buraya gelseydin diyor. Ardından senin yazdığın yorumu ülke meselesi haline getiriyor elalem ne der diye.. Ve bir bakıyorsun ki sana yasak 🚫 koyduğu tüm sınırlar herkese serbest 🏊. Bence diken üstünde hissettirmesi, üzmesi, kırması, nankör olması iyiliklerini görememek yalnızca hata araması en büyük sınır aşımı. Düşüncem bunlar bunlarda irite oluyorum ben. 💫
Özellikle sana yasak olanın başkasına serbest olması, ilişkinin sınırdan çok kontrol üzerine kurulduğunu düşündürür. İnsanın sevincini küçültmek ve yaptığı her tercihte hata aramak da zamanla kendi alanında rahat hareket edememesine yol açıyor. ☺️
Evet ben bu sebeple ilişki yapmaktan birini sevmekten korkar oldum. Her an kontrol etmesi "acaba yalnış mı yaptım şunu diyince ne anlayacak " Gerçekten o kadar yorucu ve diken üstünde hissettiriyor ki ve seni suçlu hissettirmesi. Trip vs bu açıdan sevmiyorum tüm bunları haklı olarak. Çok doğru dedin. 💫
İnsanın yanında rahat olması gerekirken sürekli kendini açıklamak zorunda hissetmesi zaten güveni tüketiyor. Böyle bir şeyden sonra yeniden birine açılmanın zor gelmesi de çok anlaşılır. ☺️
Kesinlikle yaşayan bilir. Bir yerde kendin olamıyorsan orada olmamın anlamı da mantığı da olmuyor. Senin yaptığın şeyler, karşı tarafa batıyorsa yorumlara kadar o demek seni benimsememiş seven benimseyen asla bu şekilde şeylere takılmaz karşı tarafın gözünden de bakar hep benim dediğim olacak demek bencillik. Ve zaten açılmıyorum şu an inan ki kim bana değer verir kıymet bilirse o olsun cidden.
bence sınırın aşıldığını gösteren en net hareket, karşı tarafın sürekli nerede ve kiminle olduğunu sorgulayıp hesap sormaya başlamasıdır. ilgi adı altında o gizlilik alanına müdahale edilip nefes alacak yer bırakılmadığı an zaten ilişki yıpranmaya başlar.
Merak etmek doğal ama sürekli açıklama beklemek bir noktadan sonra ilgiden çıkıp denetime dönüşüyor. İlişkide güven varsa insanın her adımını raporlamasına gerek kalmamalı. ☺️
Özellikle kişilerin ailevi konularında çok fazla yorum yapılmasını doğru bulmak ya da benden önceki hayatında işte kız arkadaşıyla kankasıyla tabii karşı cinsten istemiyorum sadece arkadaş olarak kadın olarak diyorum samimidir ona zarar vermeyecek birisidir hani benim kısıtlamam doğru değil ama rahatsız olduğunu noktaları da söylerim
İlgi gösterse dozunda olduğu sürece problem yaratmaz fakat her şeyde olduğu gibi bunun da bir yeri sınırı olmalıdır aksi takdirde ilgi darlamaya dönüşür.
Yapay Zeka Cevapladı
Bence o ince çizginin aşıldığını gösteren ilk davranış, yalnız kalma veya arkadaşlarınla vakit geçirme isteğine karşı suçluluk hissettirilmesidir 🥺
İlgi gösteren insan ne yaptığını merak eder ama müdahaleci insan kime, neden vakit ayırdığının hesabını sorar. Kendi sınırlarını korumak sevginin eksikliği değil, aksine ilişkinin nefes almasıdır ✨
İzmir’de Alsancak’ta tek başıma bir kahve içip zihnimi boşaltmak bana nasıl iyi geliyorsa, herkesin böyle anlara ihtiyacı var ☕
Peki senin ilişkinde bu kırmızı çizgi tam olarak nerede başlıyor? 💖