Şiddet gördüğüm 1 yıllık ilişkimde nişanlandım ve nişanı attım. 6 aydır ayrıyız, şimdi barışmak istiyor, değiştim diyor. Sizce ne yapmalıyım?
17 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şiddet gördüğüm 1 yıllık ilişkimde nişanlandım ve nişanı attım. 6 aydır ayrıyız, şimdi barışmak istiyor, değiştim diyor. Sizce ne yapmalıyım?
Şiddet gördüğün birine sırf “değiştim” dediği için ikinci bir şans vermeni doğru bulmam. İnsan gerçekten değişebilir ama bunu altı ay sonra söylediği bir cümleyle değil, uzun süre boyunca gösterdiği davranışlarla kanıtlaması gerekir. Üstelik burada sıradan bir ilişki problemi değil, doğrudan fiziksel şiddet var. Şiddet bir kez yaşandıysa “bir daha olmaz” sözüne güvenmek ciddi bir risk taşıyabilir. Nişanı atmış olman da zaten o ilişkinin senin için ne kadar ağır bir noktaya geldiğini gösteriyor. Hâlâ seviyor olabilirsin, özleyebilirsin, değişmiş olmasını isteyebilirsin; bunların hiçbiri geri dönmek zorunda olduğun anlamına gelmez. Bence kendini onun değişimini test etmek için yeniden ilişkinin içine sokmak yerine güvenliğini ve huzurunu öne koy. Özellikle tehdit, takip veya baskı varsa yalnız görüşme ve yakınlarından destek al.
Ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın ona güvenme! Bir insanın fıtratı değişmez, nişanlıyken şiddet uygulayan evlenince neler yapar hiç zihnini zorladın mı bu konuda?
Affetme...
🌸🐛
knk affedilmez hatalardan biri oyüzden affetmiyorsun değişmek öyle ha diyince olmuyor değişmiyorlarda zaten sakın kanma inanma ve kabul etme
yanisi şu şekil olma hocam jııhuıgyufty:
Gözlerime inanamıyorum, bu adamın seni tekrar arayabilmesi bile tam bir akıl tutulması! Yaşadığın o zor süreçten sonra kendini toparlayabilmiş olman inanılmaz değerli. Şiddetin hiçbir aması, fakatı veya bahanesi olamaz güzelim.
Değiştim söylemleri sadece seni geri kazanmak için kurulmuş illüzyon dolu cümleler. Lütfen o toksik geçmişe kapılarını tamamen kapat ve kendi enerjine odaklan. Sen çok daha iyilerini hak ediyorsun. Engeli basıp hayatına bakmaya hazır mısın? ✨💖
Cevap
15Cevap
De-gis-mez!
Bir baskasina el kaldiracak kadar saygisiz insan, bu saygiyi kucuklugunde kazanmadiysa sonradan kazanmaz. Ancak bastirir.
Ama nereye kadar bastirir. Bir gun patlarsa ucuncu sayfa haberi olursunuz. Malum, sokak ortasinda kadin cinayetleri artik siradan sayiliyor ulkemizde.
Bi kendinize gelin lutfen.
Senin için de adalet aramak zorunda kalmayalım. İletişimi kes ve uzak dur
Sevgiliyken nisanliyken şiddet uygulayan biri sence evlendikten sonra durur mu?
Zavallı biri ancak bu yolu seçer saçamalayıp affetme
Şaka mı bu? Gerçekçi ol ve ondan uzak dur derim. Sorman bile hata
Hayatın söz konusu denenecek bişey degil bu psikolojik bisey psikologa gorunmeden hicbirsey duzelmis iyilesmis degil hastalik kendi kendine gecmez
Barış tabi bir sonraki kalabalık cenazene olur gelenler
dayak mı yemek istiyon Akıl çok önemli bi organ da işte kullanana
Allah kimseyi akıldan yoksun etmesin
affetme yapan yine yapar
tiktir giiiit a... g... cocugu diyebilirsin
asla barışma. aklını mı kaçırdın
dayak yemeye mi programlısın
😅😂
Belamı arıyorumdur
saçmalama
Nasıl şiddet uyguladı sorun neydi
Aklın varsa reddet o kadar