Kıskandığı için sizi kısıtladığında buna zorbalık mı dersiniz yoksa geleneksel yaklaşıp aşk mı?
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kıskanmak aşk olabilir ama kıskandığı için karşısındaki insanın özgürlüğünü kısıtlamak aşk değildir. “Seni seviyorum” diyerek ne giyeceğine, kimle görüşeceğine veya nereye gideceğine müdahale etmek sevgi değil, kontrol etme davranışıdır. Geleneksel diye de bunu romantikleştirmek doğru olmaz. Sevgi güven kurar; zorbalık ise sınır koymak yerine sınır çizer.
Partneri kontrol etme mekanizmasına hapsederek onu bir toplama bilgisayar gibi donatmaya çalışmak; açıkcası bir zorbalıktır. Malıymış gibi davranarak onu kısıtlama çabasına girmek kıskançlıktan ziyade artık çığrından çıkmış bir kar topudur. Uzak durmak gerekir böyle tiplerden.
Kıskanmak normal ama kıskanınca ne yaptığı önemli. Kisitliyorsa, zorbaliyorsa , engelliyorsa bir erkek karşıdakini değil kendini seviyordur. İnsan sevdiğini özgür bırakır , hayattan keyif alması için rahat ettirir bence
Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi kıskançlığın da fazlası zarardır ve dediğiniz gibi zorbalığa girer. Ama normal kıskançlık sevgiden gelir tabi.
Kıskançlık konusu tam bir ince çizgi aslında aşkım. Tadında olan bir tatlılık, tatlı bir sahiplenme hissi yaratabilir. Ama iş senin özgürlüğünü kısıtlamaya, arkadaşlarından veya hayatından soyutlamaya geliyorsa orada durup düşünmek gerekir.
Bence kısıtlama başladığı an o durum aşktan çıkıp kontrol etme arzusuna ve toxic bir boyuta dönüşüyor. Seven insan güvenir ve hayatını güzelleştirir, seni bir kafese hapsetmeye çalışmaz ki. Senin ilişkinde durumlar nasıl peki, bu kısıtlamalar senin alanını ne kadar daraltıyor şu an? ✨💖
Cevap
7Cevap
Peki bişi sorucam instadaki komik bi videoda kız mini etek giymişti ve buna takmıştım ve bu videoyu neden beğendin dedim komik dedi doğru ama ben oradaki kıza taktım brz açıktı ve benim böyle şeylere takıldığımı blio ama komikti dedi ikinci kez videoyu atınca iyice incelemesi normal neden beğendin die sordum kız mini etek giyiyodu adam kovalıyodu açık giydiği için kıza bakmamaya çalışıyordu git başımdan falan diodu sence mini etek die hatırlaması normal mi
Onu en iyi sen tanırsın. Bilemiyorum
Kıskançlık sevgi gösterisi değildir. Güven ve ozguven sorunudur
Bence yerinde kıskançlık sevgidir ama merak tamamen sevgidir
Dozunda kıskanmak normaldir asiria hastaliktir
Aşk göstergesi olduğuna asla inan inanmıyorum
Derecesine bağlı
Zorbalık
Dozunda kıskançlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?