Gurur yapıp beklemek mi, yoksa beni 25 gündür aramayan sevgilime ilk adımı ben mi atmalıyım?

Arkadaşlar bir buçuk yıldır biriyle beraberdim, çocuk bana gerçekten çok değer verdi. Uzak mesafe olmamıza rağmen yanıma geldi, ortak yere gittim ben de bazen, öyle ilerlettik. Bana sandviçler hazırlar, sarmalar bile yapardı. Ben onun yanına iki kez gittim. Birinde halamla gittim ama halam onun evinde beni rezil etti, hakaret etti ona rağmen devam ettik. Buluşmalarımız gizli gizli sürdü, hep hayaller kurduk. İki ay önce babam öldü, halam evde bana saldırdı. Sevgilim, hatta bana "gel diyeceğim ama söz olur" dedi. Destek oldu, uzaktan da olsa yanıma gelecekti, erken gel dedim, halamla yaşamama kararı aldım, onu gönderdim. O da halamdan çekindiğini söyledi, erken gelemem dedi, ben de kızdım, yanımda olmadın dedim. Çok içerledi, sonra ufak tefek kıskançlıklarım oldu, bir anda dövme yaptırdı, Instagram açtı çünkü. O da dayanamadı, ara verelim dedi. En son konuşmada ben aradım, artık kötü biriyim ben, halan hayallerimizi yıktı dedi. Konuyu uzatınca bana küfür etti. Ben de her yerden sildim, şu an 25 gündür bana yazmıyor. Babamın emanetini aldığını söylediği halde. Cuma günü doğum günüm, sizce yazar mı, bir de benim için öncesinde bu kadar mücadele etmiş bir erkek için gururu bırakıp ben mi yazmalıyım ya da aramalıyım?
Gurur yapıp beklemek mi, yoksa beni 25 gündür aramayan sevgilime ilk adımı ben mi atmalıyım?