Yakın bir arkadaşla konuşmak, yaşananları dışarıdan görmeyi kolaylaştırabiliyor. Ancak paylaşılan ayrıntılar arttıkça konu, fikir almanın ötesine geçip ilişkinin özel alanına taşınabiliyor. Sizce destek istemekle fazla paylaşmak arasındaki çizgiyi hangi ayrıntı belirler?
İlişki sorunlarını arkadaşlara anlatırken sınır sizce nerede başlamalı?
ben hiçbir zaman özelimi bir başkasına anlatmayı sevmem. iş ve iş yeri sorunları olabilir belki, ama aile hayatım bana özeldir ve orada yaşadığım bir problemi dışarıya taşımak bana hiçbir zaman mantıklı gelmemiştir. çünkü aile içinde yaşananlar yine aile içinde çözülür, yani orada kalır. çok çok yakın bir arkadaşın olur, yine bir yere kadar anlatabilirsin ya da karşındaki uzman bir psikolog olur ona amenna. Ama onun dışında özelimi dillendirmek benlik hiç değil.
Bu sitede bile bazen görüyorum insanlar hiç tanımadıklarına hayatlarındaki her şeyi tüm ayrıntısına kadar anlatıyorlar ve gerçekten ağzım açık hayretler içinde izliyorum. yani karşındaki insanın sana yardım etmesi umudunu geçtim işin güven boyutu var, nazar boyutu var.. ne bileyim bir sürü düşünülmesi gereken nokta var bence.
İlişkiler iki kişi arasında yaşanır. Üçüncü kişiler dahil oldukça ilişkinin dinamiği bozulur. Her şey anlatılmamalı diye düşünüyorum. Hatta bana kalırsa hiçbir şey anlatılmamalı. Arkadaş konumu gereği yanlı bakacaktır olaylara üzülmenizi istemez. Bir de anlattıktan sonra kişi ilişkisini yapmaya devam eder. Arkadaş boşu boşuna dinlediği ve akıl verdiği işe kalır. Kimse kimseden akıl almak istemiyor aslında 🤷♀️ Bir arkadaşım var bence çok kötü bir evliliği var. Ama eşinden asla boşanmaz ama gelip her seferinde bana dert yanıyor. Artık dinlemiyorum. Ya anlattığı kadar problem yok ya da mazoşist. Her iki türlü de benim vaktime yazık. Dinlemiyor çünkü.
İlişkilerde dışarıdan bir göz aramak çok insani ama altın kural mahremiyeti korumaktır ✨ Arkadaşına kendi duygularını ve hissettiğin kafa karışıklığını anlatabilirsin fakat partnerinin zayıf yönlerini, sırlarını ve özel anlarınızı detaylandırmak o ince çizgiyi aşmak oluyor.
Sen sevgilinle barışırsın ama arkadaşın o detayları unutmaz, sonra ortalık karışırr 💅 Bu yüzden detayları değil, kendi hislerini paylaşmak en sağlıklısı. Sen genelde hislerini mi anlatırsın yoksa olayın tüm detaylarını mı? ☕💖
İlişki sorunları herkese anlatılmaz. Bir bilemedin iki derin dostum vardır ömürlük ki onla bile aranın açılma olasılığı milyonda bir vardır. Ona göre paylaşılması gerek bazı şeylerin. Bence ilişkide özel olan bazı şeyleri kendine saklamali insanlar.
İlişki sorunlarını arkadaşlara anlatma konusunda sınır, en başından çekilmeli ve o sınır asla aşılmamalıdır. Ben şunu da söylemek istiyorum ki özelini hiç paylaşmam, bende kalması çok daha güzel ve kıymetlidir.
İki kişinin arasında yaşanan tartışma da, dert de o ilişkinin mahremiyetidir. Sen gidip arkadaşına yaşadığın sorunu anlattığında, o mahremiyet perdesini kendi ellerinle yırtmış oluyorsun. İnsanlar ne kadar yakının olursa olsun senin yaşadığını senin gibi bilemez. Yarın bir gün sen partnerinle aranı düzeltip her şeyi unutursun ama arkadaşının zihninde o olumsuzluk kalır. Sonra kendi özelini başkalarına dedikodu malzemesi yaptığınla kalırsın.
Bu devirde senin derdinle dertlenmek yerine o lafı başkasına taşıyacak insan çok. Sorun mu var, oturur muhatabınla baş başa konuşur, kendi aranızda çözersin. Çözemiyorsan da edebinle çizgini korur, olayı dışarıya saçmazsın.
Benim anlayışımda özel hayatı arkadaş ortamlarına taşımak diye bir şey asla olamaz. Özelini koruyamayan insan huzuru bulamaz. En güzeli, insanın kendi derdini içinde tutması, kimseye ilişkisini laf yaptırmamasıdır. Kol kırılır yen içinde kalır, her şeyin bende kalması ve orada bitmesi en doğrusudur.
Yetmeyeceğini düşünen, problemleri çözebilme yetisi olmayan, düşünemeyen, insanların ilişkiye başlamamaları en doğrusu onun dışında , fikir alışverişi ya da ilişkiyi paylaşma özele girme diye bir kavram kendi açımdan kabuledilir bir durum değil, çünkü iki kişinin bildiği sır değildir kendine güvenmeyen kimse ilişkiye başlamasın başladıysa problemleri kendi akkı zekası fikri düşüncesi ile çözebilir çözebilmeli bu benim kendi düşüncem...
Kesinlikle ilişkide olduğumuz insanın özeline girecek veya onun bilinmesinden, konuşulmasından rahatsız olabileceği kişisel veya kendince sınır belirlediği konulara sırf kendini rahatlatmak için girilmemeli ki aslında çok yakında olunsa ilişkinle ilgili hiçbir şey bir başkasına anlatılmamalı, illa konuşuluyorsa bile en fazla kendi duygularından bahsedip yardım istenebilir daha fazlası özele saygısızlık olur diye düşünüyorum 😌✨
Bence sınır, ilişkinin mahremiyetiyle başlıyor. Dertleşmek normal ama partnerini arkadaşlarına karşı savunmasız bırakacak kadar detay vermek doğru değil. Sorunu çözmek için anlatmak başka, haklı çıkmak için anlatmak başka. Ben önce kendi aramızda çözmeyi, gerçekten ihtiyaç varsa sadece güvendiğim biriyle paylaşmayı tercih ederim.🙃🕊️
İlişki sorunu arkadaşa anlatılmaz. İlişkinin içinde olmayan kişi, dinamikleri bilmeden saçma sapan yorum yapar, can sıkar. Ayrıca yarın barışınca en çok o kişiler tribe giriyor, gerek yok
İlişki sorunları bazı şeyleri herkese paylaşması sağlıklı değildir. Zihnini güven duygusu besleyen sınır dengesini koruyan insanları paylaşması daha doğru olur, şahsiyetli olarak destek sağlar.
En İyi Cevaplar