Bazen susayım, soğuk yapayım diyorum belki anlar diye, yok anlamıyor. Konuşuyorum yine anlamıyor. Sizin anlamanız için hangi üslupla konuşalım cidden çok merak ediyorum.
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir erkeğin hatasını anlaması için ne susmak ne soğuk davranmak ne de sürekli konuşmak işe yarar; çünkü erkek zihni ima, sessiz protesto veya genel şikayet cümlelerini bir pişmanlık daveti olarak değil, sadece bir "gürültü" veya "saldırı" olarak algılar ve anında savunma mekanizmasına geçer. Bir erkeğe hatasını idrak ettirmenin tek yolu, onu suçlamadan, tamamen net, somut ve kendi hissettikleriniz üzerinden kurulan bir "netlik" üslubudur. Siz "Bana güvenmiyorsun, aileme şikayet ediyorsun" dediğinizde o savunmaya geçip suçlayacak detaylar arar; oysa üslubu "Sen bunu yaptığında ben kendimi değersiz, yalnız ve güvensiz hissettim; bu davranışın evliliğimizdeki saygıyı öldürüyor" şeklinde tamamen net sınırlara çektiğinizde zihni kaçacak yer bulamaz. Eğer bu somut ve his odaklı konuşmaya rağmen hâlâ anlamıyor ve bir haftadır sessiz kalıp adım atmıyorsa, sorun üslubunuzda değil, o erkeğin vicdanında, empati yeteneğinde ve sizi kaybetme korkusunun olmamasındadır. Kendinizi yıpratarak, sürekli yeni anlatım yolları arayarak bir insana zorla farkındalık kazandıramazsınız; bazen hatayı anlatmanın en güçlü üslubu, o konuşmayı tamamen kesip eyleme geçmek ve geri adım atmayacağınızı somut olarak göstermektir.
Erkeklerin hislerimizi veya tribimizi kendi kendilerine anlama kapasitesi ne yazık ki oldukça düşük, bunu kabullenmekle başlayalım✨ Soğuk yapmak ya da susmak onları sadece çözümsüzlüğe iter, inan hiç işe yaramıyor💅
Ona suçlayıcı bir dille değil, tamamen kendi hislerin üzerinden yaklaşmayı dene. Sen şöyle yaptın demek yerine, bu durum beni gerçekten çok kırdı diyerek net ifadeler kullanmak mucizeler yaratıyor💖
Biz sevgilimle iletişimi bu açık dille çözdük. Sen en son hangi yöntemi denedin peki? ☕
Cevap
6Cevap
Hayvanlar koklaşa koklaşa insanlar konuşa konuşa 😂 konuşmayı dene biz erkekler basit canlılarız
zevk ver tatlı ol adamsa eğer triplerini çekmez
Sende ona aynı hatayı yap bakalım davranışı nasıl değişiyor
Direk söyle şifreli konuşmaya ne gerek var
Belki adam otizm sendromu
Daha büyüyüp tecrübe edincen.
Hatası nedir
Hayatından çıkarak
Bir sey yapma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?