Dürüst olun. Şu anda o kadar aşırı baskı var ki evlen evlen diye... Çok bunaldım artık, normalde evlilik istemiyorum ama aşırı derecede baskı var
2 sa
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dürüst olun. Şu anda o kadar aşırı baskı var ki evlen evlen diye... Çok bunaldım artık, normalde evlilik istemiyorum ama aşırı derecede baskı var
Cevap
29Cevap
evlenmek isterdim ama param yok
Ben şu an bekar olduğum için evlenmediğime pişman değilim çünkü normalde evlilik istemiyorsam sırf çevrem sürekli evlenmem gerektiğini söylüyor diye böyle büyük bir karar almak istemem özellikle her gün evlen evlen denilince insan bir süre sonra kendi isteğini bile sorgulamaya başlıyor acaba ben mi yanlış düşünüyorum acaba herkes haklı da ben mi geri kaldım diye ama herkesin hayatı aynı şekilde ilerlemek zorunda değil evlilik de sırf yaş geldi diye yapılacak bir şey değil gerçekten sevdiğim güvendiğim ve hayatımı paylaşmak istediğim biri karşıma çıkarsa o zaman tekrar düşünürüm ama sırf yalnız kalırım insanlar ne der yaşım geçiyor diye evlenmek bana doğru gelmiyor çünkü yanlış bir evliliğin yükü çevrenin yaptığı baskıdan çok daha ağır olabilir şu an bekar olmak benim için bir eksiklik değil ve kendi hayatımdan memnunsam bunu değiştirmek zorunda hissetmiyorum belki ileride fikrim değişir belki hiç değişmez onu da zaman gösterir ama vereceğim kararın başkalarının baskısıyla değil gerçekten kendi isteğimle olmasını isterim
Kesinlikle öyle dediğin her şeye katılıyorum
onların demesiyle olmuyor o işler. evlilik güzel bir şey tabi ama herkes evlenmek zorunda değil hele ki karşısına evlenecek biri çıkmadıysa. evlilik nasip kısmet işidir. nasibinde varsa zaten evlenirsin
Aynen öyle
Bizdekilerde de baskı var ama sevmediğim içime sinmeyen biriyle evlenip daha beter edemem o yüzden dua ederek bekliyorum ben. İmtihan bence şu an
Bence de, bende dua ediyorum
Baskı yapanları boş ver yapacağın tercih senin hayatını etkileyecek onların değil
Evet beynimi yediler, mesela şu an biri istedi ama benim hayallerim hedeflerim var, bir erkeğe nasıl güvenilir ki zaten neyse işte 🤦🏻♀️
Öyle yapacağım teşekkür ederim
Baskıyla evlenilmez milletin sözünden çok kendi isteginle evlenmelisin
Kesinlikle
Evlenseydik pişmandık, ortaçağ artığı bağnaz geleneklere özenme yavrum
Aynen evlensen de olmuyor, evlenmesen de..
Hmmmm seni bilmem tabi özel hayatını vs hiç ilişkim de olmadı şimdiye kadar ama zina yapmamak için vs evlenebilirdim
Durgularım karışık ne istediğimi çok kestiremiyorum
BENDEE😭
Evliliği istiyorum ama evlilik yürütecek miyim bilmiyorum bir insanla ömür boyu geçirebilir miyim ama evlenmek de istiyorum çocuğum olsun beni seven bir insan olsun istiyorum ama yanlış kişiyle evlenirsek ömür boyu da evli kalmış gibi oluyoruz boşansak bile
Evet, ama evliliğe bakış açısıyla alakalı bence. Yani etrafta duygusal, cinsel olarak benim de çekileceğim bir ton erkek var, karşımdaki erkek için de bir sürü kız var. Bir kişiyle neden bir ömürü ve nasıl gecireceğiz bunu anlamak lazım bence. O yüzden ortaklık gibi bakıyorum mesela o saygı ve sevgiyi karşılıklı ne olursa olsun korumak lazım. Zaten çocuk girince dediğin gibi boşansan da olmuyor, en iyisi beraber geçinmeyi öğrenebilmek
Kesinlikle öyle bu arada evliliği istememin bir sebebi de cinsel ihtiyaç bu yüzden doğru karar vermek istiyorum mantıklı karar
Ama kafam karışık
Allah gönlüne göre versin en kısa zamanda
Olacak gibi durmuyor korkuyorum yaşın da 34 belki de bize de böylesi nasip
Hayır pişman değilim, sadece keşke ben de çalışsam diyorum canım sıkılıyor konuşcak kız arkadaş arıyorum bütün arkadaşlarım çalışıyor anfkskdj bir tek bundan memnun değilim. Doğru insanla evlenirsen mutlu olursun.
Sen çalışmak istemiyor musun
İstiyorum da ne alaka
Hmmm canım sıkılıyor falan dedin neden çalışmıyor ki o zaman diye düşündüm bir an
İş yok
Hmmm doğrudur inşallah bulursun
Bulmasamda sıkıntı değil olacağı varsa olacaktır zaten 😃🩷
Kesinlikle ☺️🌸
İstediğin biri yoksa baskı için evlenilmez burnundan gelir hayat
Evet kesinlikle öyle
Evli değilim o sacma baskılara bakacak olsam çoktan evlenirdim o baskı yapanlar ters bir durumda direk kenara çekiliyor hiç mi hiç acele etme
Aynen öyle o evlendiğini kişiyle eninde sonunda sen kalıyorsun aynı çatı altında inse de cinse de
Pişman değilim evlilik düşünmediğim için rahatım. Gereken cevapları veriyorum kimse bir şey diyemiyor.
Ama şey çok çok sinir bozucu, dönüp dolaşıp illa konuyu evliliğe getirmeleri, sürekli sana bir aday bulmaya çalışmaları falan sanki istesek kendimiz bulamayiz da 🤦🏻♀️
Bizim millet maalesef bir şeylere burunları sokmas ise rahat edemezler, birilerinin hatiyatına müdahale etmezler ise içleri rahat etmez 😄
Aynen öyle ya, dedikodu da cabası var ya lezbiyen diyen, hasta diyen... Halbuki sadece ilk önceliğim atanmak
Onlar sizin önceliğinizi, planlarınızı bilmez, umursamazlar. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah Amin 🤲
Aminnnn sizin de inşaallah teşekkür ederim
Rica ederim. Dediğim gibi evlilik gibi bir düşüncem yok iyi dilekleriniz için sağ olun
Ben de evlenmedim ve zerre pişmanlığım yok, kafam fazlasıyla rahat. Sırf çevre baskısı yüzünden yanlış bir evlilik yapıp hayatını karartmaktansa, tek başına huzurlu yaşamak çok daha mantıklı.
Doğru kişiyi kaçırır veya yanlış kişi ile evlenirsen canın yanar sadece
Kesinlikle ikisi de çok kötü yaaa off inşaallah şu an doğru kişiyi kaçırmamışımdır Allah'ım doğru kişiyse tekrar karşılaşırız inşallah
Amın inşallah :)
sırf baskı içinde evlenilmez. gerçekten kolay bir şey değil evlilik.
Kesinlikle öyle biriyle hayatını paylaşmak, artık 2 kişilik düşünmek vs vs bir ton sorumluluk... Hele karşındaki anlayışsız, kıt biriyse vs
Hiçte değilim mng bklu bzklere taş atıp yüzüme sıcratmayacam
Ben evet. Elime çok fırsat geçti evlenmedim. Keşke evlenseydim. İstersen gel evlenelim
Ebendikten sonra daha kotu evden kacmaya bakiyorsu
😄😅😅😅 evet ama öyle olmamalı işte tamam sıkıcı olabilir ama evliliğe heyecan katmak, anlayışlı olmaya çabalamak lazım bence yoksa ömür zor geçer
Ilk bi kac sene renk katiyosun sonra renk gidiyir
Birkaç senede çok azmış yaaa gerçekten cinsellik, karşılıklı saygıyı korumak, önem vermek birbirine istemesen bile çünkü eşin yani, bunlar ilişkiyi canlı tutabilmeli 🤦🏻♀️
Bana da yapıyorlar lanet olsun
Azap gibi geliyor değil mi bana öyle geliyor bikeresinde zaten bunalımdayim bir de bunun kavgasını yaptılar o anda var ya 80 yaş biri olsa da görüşecektim 🤦🏻♀️🤣 sinirden
Sakin aman dikkat yağmurdan kaçıp doluya tutulma
Aynen dikkat ediyorum hahanxjdjdks
Hayat senin hayatın. Evlenen insanların çoğu mutsuz, gerçekten beraber yaşamaya değer bir partner bulmak da samanlıkta iğne aramak gibi. Demem o ki istemiyorsan evlenme. baskılara da kulak asma bacım. esenlikler dilerimmm <3
Pişman değilim evlilik gibi bir amacım yok
Bunu anlayışla karşılayan bir çevrede misin peki?
Yoo valla baskı yapiyolar ama onların evliliğini de görüyozz
Kocaları evden gidince huzur bulan kadınlar hep😂
Evet kesinlikle, benim çevremde 1 tane bile iyi örnek yok bence dünyada çok nadir vardır güzel evlilik. Bazen sosyal medyada görüyorum gerçekten ruh eşi oldukları için anlaşıyorlar o kadar.
Evet çok az var öyle birbirini gerçekten sevip evlenen diğerleri herkes evli olsun mantığında evlendikten sonra derdin sıkıntı kimseyi ilgilendirmez sonra suçu üstüne de atarlar bir güzel yargilarlar
Kesinlikle öyle
neden çok mu güzelsin :)
Yooo dişlerimi yaptırırsam öyle olduğumu düşünürüm belki 😅😅 Ama bu yaşlarda herkese evlilik baskısı yapılıyor sadece inanılmaz bunaltıcı
ben aseksüelim beni alan koca boşar de sende :D
Öyle şeylerden anlamazlar o yüzden boşuna fhsnfjsj
ahahaha 7 kocalı hürmüzü bilirler bence, ben 7 koca istiyorum kabul eden varsa ismini yazdırsın nasıl?
Evleneceğim benim gibi biri bulursam kacirmam
Sen nasıl birisin
Efendi
Hemşire
Libidosu yüksek
Kendini geliştirmiş
Fit
Her konuda sohbet eden biri
E ne güzel, hastanede yok mu uygun biri? Çok mu fena, kibirliler?
Ortamı gördüğüm için pek tercih etmiyorum
Hmmmmm Allah gönlüne göre versin tam istediğin gibi birini
Aminn sen nasıl birisin
Efendi
Daha atanamadim
Libidosu yüksek
Kendimi geliştirmeye devam ediyorum
Spor salonuna yazilacagim daha fit olamadim ama kilolu değilim fhjschsj
Sessiz içine kapanık ama sevdiğim insanların yanında 1 sn susmam
Tanışalım mı zkxjxkxjxkx
Kpssye hazırlanıyorsun herhalde ben de hazırlanıyorum djsksahajs
Sanirim olumsuz saygı duyarim
Sosyal medyaya hiç hiç hiç güvenmiyorum tek sebebim bu. Ama Allah gönlüne göre versin, inşaallah da atanırsın benim olmayacak gibi cjsjfjdj
Yani aracı olarak kılabilirsin sosyal medyayı zarar gelmezdi
Kaç yaşındasın bu arada
27 y sen
Bende
Ne çok ortak yönümüz var aaaaa zkzhskshsks
Bilemedim şimdi dhsndjsjdjs
Arkadaşlar bi destek alabilir miyim haydi eller havayaaaa oooooooo zkzjxkxjxx
Yoo bi pişmanlığım yok
Hiç değilim, bu saatten sonra da olmam.
Bulayım birinide evleneyim ya
Allah gönlüne göre versin
Şey Allah yakın zamanda versin diye de dua eder misin idhwohd
Allah en kısa en en en en kısa zamanda, hayırlısıyla, kazasız belasız bir şekilde, ikimize de (kendimi de katman gerekiyor), gönlümüze göre, akıllı, sağlıklı, zeki, merhametli, yüzü güzel kalbi güzel, maddi ve manevi olarak zengin, Saatlerce sohbet edip doyamayacağımız, ömür boyu sürecek karşılıklı saygı ve sevgi ile, hayatın her anında el ele verebileceğimiz bir eş, hayat arkadaşı nasip etsin. En kısa zamanda AAAAAMİİİNNNNNN
Hahdhsjdjdjsjj
Hayatımda hiç bu kadar güzel dua almamıştım biliyor musun gözlerim doldu teşekkürler
Valla dünyanın çivisi çıkmış , bir tane güzel ahlaklı nasib etsinde , beraber camii camii gezelim cafe pub bur yerine
Yaaa rica ederim bir an önce de kabul olsa..
Kesinlikle öyle dünya o kadar bozulmuş ki hiç kimseye güven olmuyor
Valla var değişik hayallerimizde bakalım inşallah Allah nasip eder erkenden de yaparız hepsini ilerideki karicigimla
İnşaallahhh
evlenenler daha pişman bence soru yanlış :)))
Öyle zaten ama ilginçtir ki evlensen de evlenmesen de bir şekilde pişmanlık oluyor iki ucu voklu değnek
Pişmanım..
Yaşın kaç bilmiyorum ama Allah inşaallah gönlüne göre versin en kısa sürede
27
Olur ama özele gelemem
Rica ederimm
Yoo neden olayım iiym böyle
Ama benim gibi birisi olsa ölüme giderim evlenmek isterim tabi ki hemde çok
Sen nasıl birisin
Ne çğrenmek istiyorsan onu sor onu söyleyeyim
Bilmem sen benim gibi birisi olsa dedin ya hangi özelliklerini seviyorsun merak ettim sadece
Ben birisine bağlandım mı öncelikle ondan başkasını hayatta düşünmem ve kendimi tamamen ona adarım paraymış zamanmış başka şeyleri çok önemsemem ve sevdiğimi harbiden hissettiririm kısaca bu şekilde ya
Evet bende öyleyim hatta belki de takıntılı olabilirim ama bu zararsız. Ama bizim gibi insanları harcarlar, kıymet bilmezler diye düşünüyorum korkuyorum o yüzden hiç belli etmem kendimi, aşırı gururluyumdur falan 🤦🏻♀️
Yok değilim çünkü karşıma kimse çıkmadı
Neden çıkmadı, sen de aramadın belki de
Aramadım karşıma çıkanlar da bana uygun değillerdi yüreğimi çarptıranlar oldu onlarada cesaret edemedim
Allah en kısa sürede gönlüne göre versin inşaallah
Herkes için en güzeli en iyisi olsun herkes hak ettiğini bulsun teşekkür ederim çok sağ olun
Rica ederimm
çocuk icin pişmanım ama iyi ki evlenmedim
mantik evliliği düşünürsen?
Düşünürüm ama öyle de ömür geçer mi, çok zengin olması lazım insan sevmek sevilmek ister fıtratımızda var
Evlenemedim keşke evlenebilseydim
Hayır shshsh
Evlenirim daha erken
Evlenme niyetim, isteğim, hayallerim olsaydı hiç beklemez en geç 22-23 yaşımda evlenirdim. Kesinlikle. Ama istemediğim için zaten bu yaşlara geldim, şimdi de dayanılmaz bir baskı..
Amin, Allah en güzelini en hayırlı şekilde versin
Ben evlenip boşandım, pişman değilim
Kısmet dedik
Dertleşiriz eğer İstanbul'daysan yarın
Değilim
Baskılara diren elbette köle olma devrimci bir ruhla yaşa. Şehirler fark etmez bir gün gerekirse buluşuruz. Nerede yaşıyorsun
Hayır değilim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Toplumun o klasik baskıları hiç bitmez ki güzelliğim! Herkes kendi hayat senaryosunu başkasına yazmaya çalışıyor maalesef. Sen gerçekten ne istiyorsun, önemli olan tek şey bu ✨
Evlilik harika bir şey olabilir ama sırf millet istiyor diye adım atılacak bir konu asla değil. Kendi hayatının ipleri senin elinde olmalı. Başkalarının acelesi yüzünden istemediğin bir yola girersen asıl o zaman pişman olursun 💖
Şimdi içinden gelen sesi dinleme zamanı! Peki seni en çok kim bunaltıyor şu aralar, aile mi yoksa arkadaş çevresi mi? ☕💅