Dualarım neden kabul olmuyor, nasip değilse sevdiğimi zorlayarak kazanabilir miyim?

Mesela bir kişi için çok dua ediyorum, namaz kılıyorum, Kur'an okuyorum, teheccüde kalkıyorum, hem de bir aya yakın bir süre boyunca aklınıza gelebilecek her şeyi yapıyorum, fakat asla bir adım almıyorum, ufacık bile, hani kimi insan minik şeylerden bile mutluluk duyar ne bileyim bir takip isteği, bir mesaj, bir hikayeye bakmasına, bunlar bile olmuyor, ancak ben yaparsam karşılığını veriyor, olsa olsa 6 ay-1 sene sonra o kişi ile olabilirim acaba sırf bu yüzden mi dualarım kabul olmuyor diyorum, fakat sadece basit şeyler bile olsa olur diyorum, onlar bile olmuyor, mesela dua ediyorum, örneğin hikayeme şu şu kişi baksın, o kişi bakmıyor, başka kişi bakıyor, alakalı alakasız, yani ben neden dualarımın kabul olmadığını merak ediyorum ve gerçekten nasibim değil mi, eğer değilse zorlasam olur mu lütfen bilgili bir kişi aydınlatırsa sevinirim

Dualarım neden kabul olmuyor, nasip değilse sevdiğimi zorlayarak kazanabilir miyim?