Dolandırıcı gibi davranan sevgiliden intikam mı almalıyım yoksa affetmek mi daha doğru?

Bundan bir buçuk sene önce bir kız ile internette tanıştım. Başımızdan geçenler aynı olduğu için birbirimizin dilinden anladık ve ben sevgili olmak konusunda ısrar edince önce kabul etti fakat ben eski sevgilimi unutamadım diyerek beni terk etti. Geçtiğimiz Kasım ayında tekrar konuşmaya başladık. 14 Şubat 'ta da sevgili olduk. 25 Mart 'ta ameliyat oldum. Ameliyattan bir gün önce ailesi siz birbiriniz için uygun değilsiniz dedi. Bana mesaj atan numara ailesinin değil arkadaşının çıktı ama kız arkadaşım yalanladı. Bu sefer ben ayrıldım ama pişman oldum ve barıştım. Kızın dolandırıcı olabileceği şüphesi üzerinde duruyorum çünkü kimsesizlere yardım yapacağım diye para istedi verdim, uçak bileti alacağım dedi yolladım, kredi çek dedi ödedi ama faizi bana kaldı, evlilik teklifi için yüzük alacağımı biliyor bana altın yüzük al tektaş alma diyor, arabamı evlenince üstüme yapar mısın diyor demesine ama en son konuştuğumuzda arabana ihtiyacım yok dedi, bana 3.000 liralık çanta linki atmış, bana bilezik, set, yüzük videoları atıyor. Bir tel parçası taksan kafi diyen kız eski Yasemin yok karşında her şeyi isteyeceğim diyor. Sizce bu kızdan intikam mı almalıyım yoksa affet mi? Neden affetmek çünkü intikam alırsam onun seviyesine düşerim.

Dolandırıcı gibi davranan sevgiliden intikam mı almalıyım yoksa affetmek mi daha doğru?