Düğünüme 16 gün kala evlenmekten vazgeçmek istiyorum, nişanı ve nikahı bozmalı mıyım?

Düğünüme 16 gün kaldı ama artık nişanlıma katlanamıyorum. Her şeye karışıyor, her şeyde ailesini ön plana koyuyor, başta böyle değildi. Halı bakmaya gittik mesela, illa onun dediği olacak. Her şeyde böyle, avize bile seçemedik salona. Modern salona klasik halı, klasik avize bakıyor, diyorum uymaz, yok uyar diyor, 100 kez geliyor ikna için. Diyorum bakalım ortak bir şey beğenelim, yok diyor, surat asıyor, ne alırsan al diyor. Yok kardeşim hasta mesaj at, morali bozuk mesaj at bilmem ne. Arıyorum, aramayı cevaplayan, geri arayan, mesaj atan bir kardeş yok ortada. Bayramda gittim, kardeşleri yan odadan yanıma 15 dakikada geldiler, ablası uyuyordu, abisi pijamayla geldi. Bunu onun yüzüne vurunca seni ciddiye almıyorlar deyince de senin ailen de aynı, onlara selam bile vermeyeceğim diyor. Benim ailem kot pantolon giydi tanışmada diye laf etmişti bana. Davetiyede dahi kavga ettik. Evlenme teklifi yüzüğüm büyüktü, gidince bir diğer modellere de bakayım dedim diye kavga ettik. Nişanda takı alınacak, kolye olarak hint kolye bakıyordum, yok yok beşi bir yerde olsun dedi, bana seçme hakkı vermedi. Restorana gidiyoruz, 2 çorba varsa bana sormadan söylüyor, ne yapıyorsun, niye sormadın diyorum, he ne bileyim diyor, değiştirtiyorum sonra. Öz bakımına hiç dikkat etmiyor, 25 yaşında adam saçını taramıyor, atleti dışarıda, eski püskü kıyafetler, kıyafetler hep yemek lekesi içinde, uyarınca insanlık hali diyor, düzeltmiyor, bir de tripleniyor. Eve gidiyoruz, ben temizlik yapıyorum, direkt yatıyor, her şeyi tek başıma annemle yerleştirdim, elini sürmedi bir tabağa bile. Yeğeni hasta, balayına gitmeyecekmişiz ondan, yine beni arkaya atıyor ilk haftadan. Daha sayamayacağım kadar çok şey. Her şeyde ağladım, her şeyde. Zorlaya zorlaya seviyoruz diye buraya geldim size, 16 gün kalsa da bıraksam mı yine de. Resmi, dini nikah var kötüsü o, her türlü boşanmış olacağım.

Düğünüme 16 gün kala evlenmekten vazgeçmek istiyorum, nişanı ve nikahı bozmalı mıyım?