Sınır koyunca hemen soğuyan, sonra hakaret edip manipüle eden erkekle nasıl baş edilir?

Kızlar selam, sporda tanıştığım biri vardı. Daha ilk haftadan giyimime, tavırlarıma müdahale etmeye ve üzerimde baskı kurmaya çalıştı.

Baktım bu iş böyle gitmeyecek; kendi kurallarımı, prensiplerimi ve kırmızı çizgilerimi (fiziksel olarak) net bir şekilde belirttim. Hayatımın ve kararlarımın kontrolünü eline alamayacağını anladığı an "sorun yok" ayağına yattı ama hemen ardından mesajlara geç dönmeler, buluşmaları ertelemeler ve soğuk yapmalar başladı. Kafasınca beni ilgisizlikle cezalandırmaya çalıştı.

Geçen gün yine spora geç kaldı, haber bile vermedi. Konuşalım dediğinde de telefonda başkasıyla konuşup ertelemeye çalıştı. Ben de karşısına geçip "İkide bir geç kalıyorsun, mesajlara bakmıyorsun, şu an bile ciddiyetsizsin. Tahammülüm kalmadı, ya şimdi konuşuruz ya da biter" dedim. Konuşmak istersen yazarsın diye geçiştirmeye çalışınca "Çocuksun, git önce bir büyü" deyip arkamı döndüm ve takipten çıkardım.

Ben takipten çıkarınca bana "bitti obje" diye mesaj atmış. Ben de anında engeli bastım. Doğum günü için aldığım hediyeleri de iade ettim. İki gün geçti, bugün salona kendisi gelemedi, arkadaşı gelip yanımda telefonda yüksek sesle "Gelseydin ya kanka" diye konuşma yapıyor.

Sınır koyunca hemen soğuyan, sonra hakaret edip manipüle eden erkekle nasıl baş edilir?