Neden bizim Türk milleti evlilik yaşında gençlere bu kadar baskı yapıyor?

25 yaşıma geldim. Babaannem her fırsatta evlilik için geç kalmamam gerektiğini, bir an önce yuva kurmam gerektiğini söyleyip duruyordu. Geçenlerde baş başa kaldık. Bana "bak ablan evlendi kocasının ardından gidiyor annen babanın peşinden gidiyor yuvası var sen de iş yerinde çalış dur" dedi birden. O öyle deyince sustum sonra ne alaka dedim. Bana bir an önce artık yuva kurmam gerektiğini, aksi takdirde evde kalacağımı ve evlenemeyeceğimi dile getirdi. O kadar çok bunaldım ki en son "napıyım önüme gelen ilk ne olduğu belirsiz sonradan ruh hastası şizofren çıkma ihtimali olan biriyle hemen evlenip başımı mı yakayım hiç de yapamam" dedim. Babamın yanında da benim için babama "bu kızın hali ne olacak kim görüp beğenecek memlekette dursanız bir beğenen gören isteyen çıkar bu evlenmedi" dedi durdu. Artık o kadar çok soğudum ki bu muhabbetten çoğu kişiyle konuşmayı kestim artık babaannemle de konuşmuyorum çok.

Neden Türk milleti gençlere evlenmeleri için baskı kuruyor da acaba doğru kişiyi buldu mu diye sormuyorlar?

Neden bizim Türk milleti evlilik yaşında gençlere bu kadar baskı yapıyor?