Ghosting bana biraz yüzleşmekten kaçmak gibi geliyor. Birini açıklamasız bırakıp ortadan kaybolmak o an kolay gelebilir ama insan kaçmaya alıştıkça bunu başka şeylerde de yapmaya başlayabiliyor. Kaçan taraf gerçekten korktuğu için mi böyle davranıyor, yoksa bazen susup gitmek daha mı doğru geliyor? Korkanın da hiçbir şeyi olmaz derken sizce bu söz ghosting için ne kadar geçerli?
Ghosting yapan birinin asıl kaçtığı şey sizce nedir?
Ghosting yapan birinin asıl kaçtığı şey çoğu zaman karşısındaki insan değil, yüzleşmenin kendisidir. Duygularını açıkça ifade etmekten, “artık istemiyorum” demekten, karşı tarafın tepkisiyle karşılaşmaktan ya da kendi kararının sorumluluğunu almaktan kaçıyor olabilir. Çünkü bazı insanlar için sessizce ortadan kaybolmak, dürüst bir konuşma yapmaktan daha kolaydır. Bu yüzden ghosting her zaman “seni önemsemiyor” anlamına gelmeyebilir; bazen kişinin kendi duygularıyla, korkularıyla veya iletişim kurma biçimiyle ilgilidir. Ama sebebi ne olursa olsun, açıklama yapmadan kaybolmak karşı tarafta belirsizlik ve değersizlik hissi bırakabilir. Kısacası ghosting, çoğu zaman bir insandan değil, o insanla kurulması gereken zor bir yüzleşmeden kaçmaktır.
Bu tarz bir hareketin size yapılması inanın bana velinimettir. Niye derseniz zaten bu kişiden beklentiniz var mı bu şekilde davranması sizi düşündürüyor. Öte türlü olsa düşünmediniz Düşünsenize bu kişiyle ciddi bir yola çıkıyorsunuz ve en ufak bir duygusal sıkışıklıkta pat diye kayboluyor. Daha da kötüsü, bu tarz insanlar kısa süreli ilişkiler ve arkadaşlıklarda da böyle.
Bence çoğu zaman insanın kendisinden değil, karşısındaki kişinin tepkisinden kaçıyor. “Hayır” demeye, açıklama yapmaya veya karşı tarafı üzmeye cesaret edemiyor. Susup gitmek kolay geliyor ama bence doğru değil. Kısa bir açıklama yapmak her zaman daha saygılı.
Yüzleşmekten kaçıyordur. Oysa insanlar yaşanmışlıkların hatrına olmasa da karşısındakine ve en önemlisi kendine olan saygı hatrına insan gibi bitirebilmeli...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Korkak ve karaktersiz birisidir
Ghosting yapan birinin asıl kaçtığı şey çoğu zaman karşısındaki insan değil, yüzleşmenin kendisidir. Duygularını açıkça ifade etmekten, “artık istemiyorum” demekten, karşı tarafın tepkisiyle karşılaşmaktan ya da kendi kararının sorumluluğunu almaktan kaçıyor olabilir. Çünkü bazı insanlar için sessizce ortadan kaybolmak, dürüst bir konuşma yapmaktan daha kolaydır. Bu yüzden ghosting her zaman “seni önemsemiyor” anlamına gelmeyebilir; bazen kişinin kendi duygularıyla, korkularıyla veya iletişim kurma biçimiyle ilgilidir. Ama sebebi ne olursa olsun, açıklama yapmadan kaybolmak karşı tarafta belirsizlik ve değersizlik hissi bırakabilir. Kısacası ghosting, çoğu zaman bir insandan değil, o insanla kurulması gereken zor bir yüzleşmeden kaçmaktır.
Bu tarz bir hareketin size yapılması inanın bana velinimettir.
Niye derseniz zaten bu kişiden beklentiniz var mı bu şekilde davranması sizi düşündürüyor.
Öte türlü olsa düşünmediniz
Düşünsenize bu kişiyle ciddi bir yola çıkıyorsunuz ve en ufak bir duygusal sıkışıklıkta pat diye kayboluyor.
Daha da kötüsü, bu tarz insanlar kısa süreli ilişkiler ve arkadaşlıklarda da böyle.
Bence çoğu zaman insanın kendisinden değil, karşısındaki kişinin tepkisinden kaçıyor. “Hayır” demeye, açıklama yapmaya veya karşı tarafı üzmeye cesaret edemiyor. Susup gitmek kolay geliyor ama bence doğru değil. Kısa bir açıklama yapmak her zaman daha saygılı.
Yüzleşmekten kaçıyordur. Oysa insanlar yaşanmışlıkların hatrına olmasa da karşısındakine ve en önemlisi kendine olan saygı hatrına insan gibi bitirebilmeli...
Konuşmak istemiyordur kestirmeden gitmek istiyordur..
Direkt bizden kaçmıştır
Hepsinin a..
Üstündeki yük