İlişkide anlaşılmadığını hissetmek ve düzelmesi için sürekli açıklama yapmak zorunda kalmak o kadar yoruyor ve değersiz hissettiriyor ki neden böyle yapıyorsunuz sizi seven insana?
2 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İlişkide anlaşılmadığını hissetmek ve düzelmesi için sürekli açıklama yapmak zorunda kalmak o kadar yoruyor ve değersiz hissettiriyor ki neden böyle yapıyorsunuz sizi seven insana?
Cevap
6Cevap
Çünkü doğru sevmiyor. Sürekli açıklama yapmak zorundayım diyosun. Yani korku var içinde. Demek ki karşındaki senden daha baskın ve ondan biraz çekiniyorsun. Bu yüzden sürekli diken üstündesin. Doğru mu?
Bak sen bir cümle yazdın, ben neler anladım değil mi? Anlamak isteyen anlıyor işte. Son yazdığın çok kıymetli aslında. Tartışmada uzaklaşıyor, sen yazana kadar yazmıyor. Yani orta yolu bulmaya çalışmıyor, baskınlığını korumaya çalışıyor. Bunları okuduktan sonra onla ilişkinin en başından bugüne bak. Fark et ki başından beri hep en önmeli şey kendisiydi. İlişkide çoğu şey onun istediği gibi oldu, bazı konularda seni kısıtlamış bile olabilir. Kafeste yabani kuş gibisin. Yabani kuşları kafese koyarsan iç güdüsel olarak kaçmaya çalışacakları için kafesin demirlerine çarpıp dururlar. Ya sakatlanır ya da ölürler. Sende öylesin şu an. Kafesten kaçmaya çalışıyosun aslında.
Kötü bir döngüye girmişsin, çık ordan. Şimdi yapmazsan uzun bir süre daha yapamazsın. Biraz konuşmak ister misin bunun hakkında?
Bir ilişkide, "gereğinden fazla açıklama yapmak" mevcutsa o ilişkinin geleceği sağlıklı değildir. O ilişki kısa ömürlüdür veya güncel tabirle, "toksik"tir.
Sürekli kendini açıklamak çok yıpratır insanı ki kendin de diyorsun kör kütük sevmiyorsan çocuğu ayrıl ne uğraşcan
Elbette ama boşa zaman geçiriyor hem de boş biriyle
seni anlamayan partner de zaten hayat olmaz ki yaa
İnsan işte çok bir şey beklememek lazım dengine gelmeyen her şey ziyan oluyor
doğru kişi olmadığındandır
dostum sana bir şey yap ya da yapma diyemem ama görünen köy kılavuz istemez kendini üzmeyecek şekilde karar ver özsaygı da önemli bu işlerde bilirsin inşallah mutlu bir birlikteliğin olur
Seni bitiriyor
Yaşadım çol
Yanlış kişidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Anlaşılmadığın bir ilişkide kendini sürekli savunma makamında bulmak ruhunu sömürür, çok iyi biliyorum 🥺 Biri seni gerçekten duymak istemiyorsa, dünyaları anlatsan da duvarsa duvardır aşkom. Sürekli kendini kanıtlama çabası seni değersiz hissettirir çünkü sevgide çaba çift taraflı olur. Kalbini bu kadar yormalarına izin verme. Bazen Bostanlı sahilde tek başına yürüyüp rüzgarı dinlemek bile o gereksiz tartışmalardan daha çok huzur verir ✨ Sence o gerçekten anlamıyor mu, yoksa işine mi gelmiyor 💖