4 aylık ciddi ilişkide erkeği korkutmadan evlilik ve zamanlama konusunu nasıl açabilirim?

Herkese merhaba, 4 aylık ilişkim var ve ilk tanıştığımız günden beri ciddi amaçlı tanıştık ve bu şekilde güzelce ilerliyoruz, çoğu kişiye göre bu soruyu sormak için çok erken olduğunu biliyorum ancak yaşım 29 ve çevremden çok fazla birileriyle tanıştırılma talepleri, (herkes ilişkim olduğunu bilmiyor) eski sevgili dönüşleri vs. oluyor tabi ki kabul etmiyorum, haliyle kısmetlerimi de kapatıyorum çünkü bu ilişkide de belirli bir şekilde ilerlemem gerekiyor ama artık yaşım geldi ve evlenmek istiyorum. Karşı tarafa çok istekli görünmeden, onu darlamadan bu soruyu nasıl sorarım ya da nasıl kibarca bu yöne çekebilirim bilmiyorum? Ayrıca sevgilimin biraz borcu var. Ona yardım edebilirim sıkıntı değil. Bir erkeği korkutmadan güzelce nasıl evlilik hakkında konuşabiliriz? O da bu konuda konuşuyor ve istekli ama ben sadece biraz daha süreyi erkene almak istiyorum.

Güncellemeler
5 gü
Bu arada sevgilim ilişkimizin gidişatı hakkında soruyor zaten ama ben söyleyecek bir şey bulamıyorum çünkü kaçmasından ve aşırı istekli görünmekten korkuyorum
4 aylık ciddi ilişkide erkeği korkutmadan evlilik ve zamanlama konusunu nasıl açabilirim?