Sevgilim ara verelim dedi, babamı yeni kaybetmişken bu süreçte ne yapmalıyım?

Arkadaşlar babamı kaybedeli kırk gün oldu. Bir buçuk yıllık sevgilim vardı. Babam ilk entübe edildiğinde yanıma gelmişti destek olmuştu. Çok sorunlu bir halam var bizimle yaşayan, sevgilimi istemiyor hatta beddualar ediyor. Birlikte yaşıyorduk, halamla yaşamama kararı aldık. Çünkü bana resmen baltayla saldırdı. Halam gidince sevgilimi daha erken gelmesi için çağırdım yanıma. Halamdan korktuğunu söyledi, öğrenirse birinden bana zarar verebileceğini söyledi. Ben de kendisine kızdım, yanımda olmadığını söyledim. Tartıştık. Ben de kıskançlıklar yaptım bu süreçte çünkü bir anda Instagram kullanmıyorken açtı, dövme yaptırdı. Sonra onun da yaşlı dedesi vefat etti ve evlerinin yakınında orman yangını oldu. O da olanları halamın beddualarına bağladı. Ben de zor durumdayım ama senin yanında olmak istiyorum dedim, o da zamana ihtiyacımız var, gerçekten zor dönemden geçiyoruz, ara verelim dedi. Ben dayanamadım yine aradım ama bana halamın ileride evlenirsek bize çok karışacağını, hatta tatile bile çıksak "abimin parasıyla yaptılar" diyecekler, ben bunu kaldıramam dedi. Ben de o bizden uzak olacak, gerekirse bu parayı almam dedim hatta. Kimsem kalmadı zaten dedim ama annemle görüşmediğimi bildiği halde "görüşmesen de bir annen var" dedi. Ailesine de halamla ilgili olayları anlatmış. "Ailen mi istemedi" dedim, "bir şey demediler" dedi. Tek başıma mevlüt yaptım, nasıl geçti diye sormadı, sadece "nasıl yapacaksın" demişti bir kez. Bana canım demeyin ama onun sevgisine o kadar ihtiyacım var ki bir anda böyle değişti. Ona yazmak istiyorum ama kendimi tutuyorum, ne yapmalıyım?
Sevgilim ara verelim dedi, babamı yeni kaybetmişken bu süreçte ne yapmalıyım?