Çocukluk arkadaşından sevgili olur mu, aramızda geleceğe dair umut var mı?

Şimdi şöyle, benim ailemle bir arkadaşımın ailesi yıllar öncesinde aynı kurumda çalışmışlar, biz de o zamandan beridir arkadaş sayılırız. Aynı ilkokulda farklı sınıflarda okuduk, lisenin ilk 2 senesinde aynı sınıftaydık, aynı arkadaş grubunun içerisindeydik. 11. sınıfta o başka okula gitmişti, bu sene tekrardan aynı dershanede aynı sınıftaydık. Şimdi şöyle, bir yakın arkadaşız ama aramızdaki ilişkiyi şöyle anlatayım, hep bir mesafe var. Ben ararsam konuşur, ben mesaj atarsam yazar ha konuşurken sıkıntı yok, hani bir an önce sohbet bitsin de kurtulayım şeklinde değil ama ben uğraşıyorum, tamam mı hafif de utangaç birisi. Biz hatta beraber takıldığımız için sınıfımızda bizi sevgili bile sananlar vardı veya bir keresinde biz dışarıda takılırken ama ben arkadaşız diyordum, o cevap vermiyordu. Hani birkaç kere de denedim acaba benden hoşlanıyor mu diye ama zannetmiyorum. Hiç sevgilisi de olmadı, hoşlandığın var mı diye soruyorum, ona da hayır diyor mesela. Bu sene de bir keresinde bana aynı üniversiteye gitmeyelim falan demişti. Neden diye sordum, işte küçüklükten beri hep beraber takılıyormuşuz, hani yeni arkadaş grubunda yer almak istiyormuş falan ama ben ona illa benimle takıl demiyorum ki, o benimle takılıyor. Bu arada bu mesajlaşma olayı sadece bana özel değil, konuştuğu çoğu kişiye de böyle, ya geç cevap yazıyor ya geç arıyor falan ama insan bi özen istiyor, kaç senelik arkadaşız sonuçta. Benim onda sevdiğim yanları şunlar, güvenilir biri ve tanıdığım hiçbir erkeğe benzemiyor, hani bazı insanlara dersiniz tam evlenilecek biri diye, o öyle biri işte ama ailelerimiz de yakın olduğu için adım atıp yanlış anlaşılmak istemiyorum. Siz nasıl yorumlarsınız aramızdaki ilişkiyi, ilerisi için ümit var mı, pes mi etmeliyim?
Çocukluk arkadaşından sevgili olur mu, aramızda geleceğe dair umut var mı?