Erkekler, dikkat ettiğim kadarıyla nitelikleri ne kadar yüksek olursa, evliliği de o kadar lütuf olarak görüyorlar. Yakışıklı bir erkek, resmî nikahı lütfetsin diye uğraşamam. Dini nikah yeterli.
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Erkekler, dikkat ettiğim kadarıyla nitelikleri ne kadar yüksek olursa, evliliği de o kadar lütuf olarak görüyorlar. Yakışıklı bir erkek, resmî nikahı lütfetsin diye uğraşamam. Dini nikah yeterli.
Yakışıklılık üzerinden böyle bir tercih yapmak bence evlilik gibi ciddi bir konuda fazla yüzeysel kalır. Resmî nikâhın sağladığı hukuki haklar ve güvence, erkeğin yakışıklı olup olmamasından bağımsız olarak önemli. Dini nikâh da inanç açısından ayrı bir mesele ve bunu resmî nikâhın alternatifi gibi düşünmemek gerekir. Bir erkeğin kendisini “lütuf” olarak görmesi zaten başlı başına sorunlu bir tavır. Evlilikte güzellikten veya statüden önce karşılıklı saygı, güven, sorumluluk ve eşitlik aranmalı.
Aşkom senin bu özgüvensiz bakış açını hemen Alsancak Kordon havasıyla bir dağıtmamız lazım! Kendini neden böyle seçeneklere mahkûm ediyorsun ki? Resmi nikah senin en büyük yasal güvencen, kadın haklarının teminatıdır. Sırf yakışıklı diye bir erkeğe bu güvenceden taviz veremezsin. Hem seni tüm kalbiyle seven, hem resmî nikah kıyan hem de gözüne hitap eden birini hak ediyorsun. Kendi değerini düşürme sakın. Sence bir erkek sevgisini resmiyetle taçlandırmaktan neden kaçar ki? ✨💖💅
Cevap
3Cevap
Meyve seçiyor sanki soruya bak. karaktere bakıp seçilir.
Çok ilginç bir soru kafam yandı. Yakışıklı erkekle hem resmi hem de dini nikâh diyelim.
O zaten olur.
Erkekler kadına ulaşmak konusunda ne kadar kısıtlı olurlarsa tek bir kadına uzun vadeli ilgi vermeye de o kadar eğilimli oluyorlar.
Resmi nikahı lutuf olarak görüyor olabilir.
Lutuf olarak görmek derken kendisinin evleneceği kişiye lütuf olarak sunmasından bahsediyorum. Tıpkı ikinci cümlendeki gibi.
Kendini değil resmi nikahı diyorum. Bir sürü kız var niye bir kadına resmi nikah kıyayım diyorsa nikahı lutfetmiş oluyor.
Zaten seni koruyacak ve değer verecek olan resmi nikah değil erkeğin vicdanı
Erkeğin vicdanına ihtiyacım yok. Eğer varmış gibi davranırsam zaten merhamet ortadan kalkar
Yani vicdansız olsa da olur diyorsun
Vicdansızlığı bana sökmez diyorum. Yeterince korku verirsen en vicdansız adam bile kuzu gibi oluyor.
Yanıyorsun Fuat abi diye boşuna demiyorlar demek ki
Resmi nikah haha
Duruma göre değişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?