Aşk neden bu kadar basitleştirildi? Modern dünya bu kutsal duyguyu sadece geçici bir hevese mi indirgedi sizce de?

Selamünaleyküm kardeşlerim, hayırlı günler dilerim. Bugünlerde etrafıma baktığımda aşkın o eski, zahmetli ve kutsal tarafının iyice kaybolduğunu görüyorum. Eskilerin "ahiretim" diyerek baktığı, yıllarca sabredip emek verdiği o derin bağlar nerede; şimdiki o "tıkla-geç" tarzı, ilk fırtınada biten ilişkiler nerede? İnternetin ve hızın içine doğmuş bir nesil olsak da (Z kuşağıyız ama kafa yapımız bazen daha eskilere kayıyor), bu basitleşme beni gerçekten düşündürüyor. Sosyal medyanın ve mükemmeliyetçilik algısının insanları daha yüzeysel hale getirdiğini hissediyorum. Aşk sizce de sadece biyokimyasal bir hormon fırtınasından mı ibaret, yoksa hâlâ o ruhsal ve kutsal tarafını koruyan birileri kaldı mı? Siz bu "hızlı tüketim" çağında gerçek ve emek isteyen aşkın varlığına inanıyor musunuz?
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
Aşk neden bu kadar basitleştirildi? Modern dünya bu kutsal duyguyu sadece geçici bir hevese mi indirgedi sizce de?