Bazı Aşklar Şarkılarla Başlamaz... Ama Bir Ömür Şarkılarla Yaşar mı?

Bazı Aşklar Şarkılarla Başlamaz... Ama Bir Ömür Şarkılarla Yaşar
Aşkı tarif et deseniz, uzun cümleler kuramam. Çünkü aşk, anlatılan değil; yaşanırken insanın içine işleyen bir duygudur. Bazen bir elin sıcaklığında, bazen aynı fincandan içilen çayın buharında, bazen de birlikte susabilmenin huzurunda saklıdır. Gerçek aşk, "Seni seviyorum." demekten çok, "Ben buradayım." diyebilmektir.

İnsan sevdiğinin elini tuttuğunda sadece parmaklarına dokunmaz. Korkularını bırakır, yarınlara inanır. Bazı eller vardır; sımsıkı tuttuğunda dünya biraz daha güvenli gelir insana. Çünkü sevgi bazen tek bir dokunuşla, bin cümleden daha fazlasını anlatır.

Sonra bir gün, hiç beklemediğin anda birine rastlarsın. Saatin akışı değişir. En sıradan günler bile anlam kazanır. Kendini gülümserken yakalarsın. İnsan gerçekten sevdiğinde biraz çocuk, biraz şair, biraz da deli divane oluyor. Çünkü aşk, mantığın değil; kalbin en cesur hâlidir.

Bir süre sonra fark edersin ki güzelleşen dünya değilmiş. Aynı sokaklar, aynı gökyüzü, aynı yağmur... Değişen sadece yanında yürüyen kişidir. Sevdiğin insan varsa, küçük bir masa dünyanın en güzel restoranına dönüşür. Sessizlik bile sohbet olur. Çünkü mutluluk, yerlerde değil; birlikte bakılan gözlerde saklıdır.

Birileri aşkı tarif etmeye çalışır. Ben ise tarif edilemeyen duyguların daha gerçek olduğuna inanırım. Çünkü bazı hisler kelimelere sığmaz. Sadece hissedilir. Bir insanın yokluğunda bile varlığını hissedebiliyorsan... İşte öyle bir şeydir aşk.

Ve gerçek sevgi... Belki de en çok burada başlıyor. Sevdiğini incitmeye kıyamamakta. Haklı olsan bile sesini alçaltmakta. Onun canı yanmasın diye kendi canını hiçe sayabilmekte... Bana göre aşk, sahip olmak değil; emanet bilmektir. Çünkü sevgi büyüdükçe insanın sesi değil, merhameti yükselir.

Ben büyük aşkların hâlâ var olduğuna inanıyorum. Çünkü bir kez gerçekten seven insan bilir ki, bazı sevgiler zamana yenilmez. Yıllar geçer, mevsimler değişir, hayat başka yollara savurur ama kalbin en güzel köşesinde bir isim hep aynı sıcaklıkla yaşamaya devam eder.

@MuzipFilozof der ki: Gerçek aşk, birlikte söylenen şarkılar bittiğinde bile, insanın içinde çalmaya devam eden tek melodidir.

Bazı Aşklar Şarkılarla Başlamaz... Ama Bir Ömür Şarkılarla Yaşar mı?