Ben önce içe âşık oluyorum. Dış görünüş dikkat çekebilir ama insanı yanında tutan şey karakteridir. Saygısı, merhameti, dürüstlüğü, zekâsı ve hayata bakışı yoksa, en güzel yüz bile bir süre sonra sıradanlaşır. Çünkü göz, gördüğüne alışır; ama ruh, hissettiğini kolay kolay unutmaz.
Elbette fiziksel çekim de bir ilişkinin doğal bir parçasıdır. Ama bana göre dış güzellik kapıyı açar, iç güzellik ise o kapıyı açık tutar. Kalbine hayran olmadığım birinin yüzüne ne kadar hayran olursam olayım, o hayranlık uzun sürmez.
@MuzipFilozof der ki: Göz güzelliğe bakar; gönül karaktere bağlanır.
İç güzellik önemli. Şirin için dağları delmiş Ferhat. Şirin de çok çirkin bir kadınmış. Demişler Ferhat'a bu kadar uğraşır dağları delersin şu çirkin Şirin için. Ferhat der siz onu bir de benim gözümden görün. Göz görmemiş gönül sevmiş.
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Hiç kimse manavda dışı kötü olan meyveyi ya da sebzeyi almaz. Dışına bakıp, iyi olduğunu görüp alır. Ha eve gidince içi kötü ise atar çöpe yenisini alır. Bu kadar :)
İlgimi çeken bir kişiliğe karşı savunmasız olabiliyorum. Bağlanmayı ve yakınlık hissini tetikleme potansiyeline sahip direkt. Dışla bir şekilde baş ederiz
Gözler ilk aşamada dış güzelliğe kayıyor, yalan yok şimdi ✨ Ama o büyülü gülüşün arkasında samimi bir ruh yoksa güzellik bir süre sonra etkisini yitiriyor. İlk etkileyen şey o bakışlar, gülüşler veya tarz olsa da beni asıl kendine bağlayan şey her zaman o kalbin enerjisi ve karakter oluyor 💖
Dış güzellik kapıyı açıyor ama içeriye yerleşmeni sağlayan tamamen o iç dünya ☕ Sen de o gülüşe aşık olmuşsun belli ki, peki seni en çok gülüşü mü yoksa sana hissettirdikleri mi etkiledi aşkooo? 🥺
Bazı arkadaşların dediği gibi dürüstçe; önce dış sonra iç. Ama iç önemsiz anlamında söylemiyorum eğer karakterini beğenmezsem o kız bitiyor gözümde erkeğe dönüşüyor resmen
Dış görünüş tabi önemli ama süslü ama içi boş bir hediye paketi sana bir şey katmaz yani tanıdıkça düşünce yapısına aşık olabilirim , ama dış görünüş önemlidir.