Beni küçük şeylerle gerçekten önemseyen, bu tarz bir ilişkim hiç olacak mı?

Bu tarz erkek ne zaman çıkar

Bir kafeye gittiğimizde bana "Hangi kahveyi içersin?" diye sormak yerine, şekersiz Türk kahvesi sevdiğimi bilip onu sipariş etmesi... Yemek yerken acıyı sevmediğimi hatırlayıp "Birisi acısız olsun." demesi... Kalabalık bir yerden geçerken omzuma hafifçe dokunup beni kendine doğru çekmesi... Gece ansızın arayıp "Hadi kalk, balık ekmek yemeye gidelim." demesi... Şimşekten korktuğumu bildiği için görüntülü arayıp benimle sohbet etmesi... Yoldan geçerken kopardığı küçücük bir çiçeği bana uzatması... Üşüdüğümü fark edip montunu omzuma bırakması... Yorulduğumu anlayıp hiçbir şey söylemeden elimi tutması... Eve ulaştıktan sonra "Eve ulaştın mı?" diye mesaj atması... En sevdiğim şarkıyı duyduğunda beni hatırlaması ya da bir kitapçıda ilgimi çekecek bir kitabı görünce bana haber vermesi... Tartıştığımızda birbirimizi kırmak yerine sakin kalıp dinlemeyi ve anlamayı seçmemiz... Ve en önemlisi, bunların tek taraflı değil, karşılıklı olması.

Bana göre bunlar pahalı hediyelerden, gösterişli sürprizlerden ya da takılardan çok daha değerli. Çünkü gerçek sevgi, büyük jestlerde değil; insanın kendisini düşünülmüş, güvende ve değer verilmiş hissettiği küçük anlarda gizlidir.

Ne yazık ki günümüzde birçok ilişki sevgi yerine çıkar, gösteriş ya da maddiyat üzerine kuruluyor gibi geliyor. Beni en çok üzen şey ise iyi insanların çoğu zaman onları hak etmeyen kişilerle birlikte olması. Bazen çok iyi kalpli bir erkeğin yanında ona değer vermeyen bir kadın görüyorum, bazen de çok iyi bir kadının yanında ona kötü davranan bir erkek. Keşke gerçekten birbirine değer veren, birbirini anlayan, küçük şeylerle mutlu olabilen ve sevgisini davranışlarıyla hissettiren insanlar birbirlerini bulabilse.

Beni küçük şeylerle gerçekten önemseyen, bu tarz bir ilişkim hiç olacak mı?