Babamın vefatında yanımda olmayan sevgili?

Arkadaşlar, bir yıllık bir ilişkim var. Her şey gerçekten güzel ilerliyordu fakat bir halam var, halam çocuğu sevmedi, istemedi, evde sürekli problemler yarattı. Bir ay önce de babam vefat etti, halam yine yok, o çocuk yüzünden oldu bilmem ne diyerek beddualar etti, benim üzerime yürüdü. Erkek arkadaşıma da her olayı anlattığım için bahsediyorum, halamla beraber yaşıyorduk, yaşamama kararı aldık. Ben de çok zor bir dönemde olduğum için erkek arkadaşım düğün için yaşadığım şehre gelecekti. Ben de bir gün erken gelsen dedim, o da halamın hâlâ bizi takip edebileceğini ve korktuğunu söyledi, o yüzden biraz zaman verelim dedi. Ben de yanımda olmadığını söyledim, hatta korkak tavırları yüzünden babamın benim mürüvvetimi göremediğini söyledim. O da halanla uğraşıyoruz, halan bitiyor sen "yanımda olmadın" demeye başlıyorsun diyerek bana trip attı. Ve babamın acısıyla yaşarken şu an üç gündür bana ne yazıyor ne mesaj atıyor. Sizce bu yaptığı normal mi, ben onun yerinde olsam ne işitirsem işiteyim sevgilimin böyle bir zamanda yanında olmak isterdim?
Babamın vefatında yanımda olmayan sevgili?