Sizce sevgiyle kontrol edilmek, ilgiyle güvensizlik arasındaki çizgi nasıl ayırt edilir?

Hayatımda 5 ay boyunca biri vardı. İlişkinin ilk ayında her şey çok güzeldi. Bana değer verdiğini hissettiriyor, ilgileniyor, sahip çıkıyordu. Zaman geçtikçe bu davranışlar bana sevgi yerine kontrol edilmeye çalışıyormuşum gibi hissettirmeye başladı.

Bana sürekli güvenmediğini hissettiren tavırlar sergiliyordu. “Neden bana güvenmiyorsun?” dediğimde ise hep benim geçmişimden bahsediyordu. Oysa ilişkiye başlarken bana, “Kimse hatasız değildir. Seninle yeni ve temiz bir sayfa açıyorum. Geçmişini hiçbir zaman yüzüne vurmayacağım.” demişti.

Bu süreç boyunca elimden geleni yaptım. Her sabah işe giderken kombin fotoğrafımı atıyor, işe vardığımda haber veriyor, molalarımda görüntülü konuşuyorduk. Gün içinde sürekli iletişim halindeydik ve ona sadık kaldım.

Tek hatam, bazı olayları tartışma çıkmasın diye hemen değil, biraz zaman geçince söylememdi. Bunun sebebi bir şey saklamak değil, gereksiz bir gerginlik yaşanmasını istemememdi. Fakat bu durum zamanla sürekli sorgulanmama neden oldu. Aynı sorular defalarca soruluyor, verdiğim cevaplara rağmen “Belki sonradan hatırlarsın.” denilerek tekrar tekrar üzerime geliniyordu.

Aylarca bunun yükünü taşıdıktan sonra bir tartışmada kendime hakim olamadım, ağır sözler söyledim ve ilişki bitti. Ne yazık ki ayrılıktan sonra tamamen farklı birine dönüştü. Hakkımda asılsız şeyler söyledi, anneme beni kötü gösterecek şeyler anlattı ve beni incitecek davranışlarda bulundu.

En çok canımı acıtan ise şuydu: İlişkimiz sırasında onun isteğiyle numaramı değiştirmiştim. Ayrıldıktan sonra ise numaramı, konuşmak istemediğim eski sevgilime verdi ve ardından anneme benim eski ilişkilerimle yeniden iletişime geçtiğimi söyledi. Oysa gerçek hiç de öyle değildi.

Bunları yazmamın sebebi kimseyi kötülemek değil. Sadece bazen sevgiyle kontrol edilmeyi, ilgiyle güvensizliği birbirinden ayırmanın ne kadar zor olabildiğini anlatmak istedim.
Sizce sevgiyle kontrol edilmek, ilgiyle güvensizlik arasındaki çizgi nasıl ayırt edilir?