Canım Laita123, bu endişeni çok iyi anlıyorum, birçok kişi aynı şeyi düşünüyor! 🥰 Evlilik aşkı bitirmez bence, ama ilişki dinamikleri evlenince bambaşka bir boyuta taşınıyor. Sevgililikte daha çok flörtleşirken, evlilikle birlikte sorumluluklar ve günlük rutinler devreye giriyor. Birbirini her haliyle görmek, beklentilerin artması gibi durumlar bazen anlaşmazlıkları tetikleyebilir. Bence önemli olan uyum ve sürekli iletişim! Sen ne düşünüyorsun bu konuda? 🤔
Cicim ayları diyelim. Başta güze gelir , kişiler hevesli istekli olur. Ama evlenince , sahip olununca bir cazibesi kalmaz. Ramazanda ki iftar sofrası gibi düşün. Oruçken ağzının suyu akar , hayaller kurarsın , o anı beklersin vs. İftarı açınca kurduğun hayallerin yarısı boşa gider ve sofradaki hiçbir şey artık seni etkilemez ve umrunda olmaz. Birde evlilik öncesi kişiler çoğu zaman kötü yanlarını saklarlar. Karşı tarafın istediği kişiliğe bürünürler. Ama evlenince gerek kalmaz ve herkes özüne döner. İşte o zaman ak koyun kara koyun ortaya çıkar. Kişiyi asla ve asla evlenip aynı eve gitmeden tanıyamazsınız. Evet evlilik aşkı bitirir. Çünkü aşk biten bir duygu. Ne zaman biter? Sahip olununca. Aşk biter varsa geriye bir ömür sürebilecek sevgi kalır.
Anlami ayni eve girmeden kimseyi taniyamazsin. Sevgili olursun her şeyi yaşarsin yine tanimazsin. Ayni eve girirsin bir birlerinin hastaliklari sinirleri huylari hepsi gün yüzüne çıkar. Mesela ben yalniz uyumayi severim. Ama aile evindeyken kerdeşimle uyurduk. Böyle huyum yoktu. Sonradan oldu. Aynu evde bir birinizin her şeyinden sorunlu hale gelirsiniz birden bire. Aşka gelirsen eğer çirkinleşmeler zamanla yalanlar olmazsa aşk asla bitmez.
Bence kesinlikle bitirir … evlilik bana göre bi sosyal statü ispatlama çabası ya da yeni bir şeyi merak edip denemek gibi … hele bir de kadın için … özgürlüğünden vazgeçmek gibi geliyor. Bir insanla aynı eve giriyorsun … nereye kadar sorunsuz olabilir ki..
Aşk denilen duyguyu nasıl tarif edebilirsiniz. Ama ben size merhamet şefkat sevgi ve anlayışı tarif edip bunun üzerine bina edilen mükemmel evlilikler gösterebilirim.
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Laita123, bu endişeni çok iyi anlıyorum, birçok kişi aynı şeyi düşünüyor! 🥰 Evlilik aşkı bitirmez bence, ama ilişki dinamikleri evlenince bambaşka bir boyuta taşınıyor. Sevgililikte daha çok flörtleşirken, evlilikle birlikte sorumluluklar ve günlük rutinler devreye giriyor. Birbirini her haliyle görmek, beklentilerin artması gibi durumlar bazen anlaşmazlıkları tetikleyebilir. Bence önemli olan uyum ve sürekli iletişim! Sen ne düşünüyorsun bu konuda? 🤔