13 yılda sorduğum binlerce soru içinde sanırım en çok cevap aldığım soru bu oldu. Şaşkınlık içindeyim 😅
İlişki, yük müdür?
13 yılda sorduğum binlerce soru içinde sanırım en çok cevap aldığım soru bu oldu. Şaşkınlık içindeyim 😅
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İlgi beklentisi, hediyeleşme, kısıtlanmak, trip yemek.. vs?

Doğru bir insanla bir araya gelince yük değildir. Eğer o kişiyi gerçekten seviyorsan onu görmek için gittiğin yol da ısmarladığın yemek de yük olmaz. Ama ilgi beklentisi, kısıtlamak, trip atılması veya senin atman ilişkinin doğal bir parçası değildir. Ilgi beklentisi olan bence kendine yeterince ilgi göstermiyor ve vaktini boş şeylerle geçiriyordur. Ilgi duymak veya ilgi göstermek tabi ki ilişkide olacak, o zaman ilişki olmaz. Ama beni niye aramadin, mesaj bekledim niye atmadin gibi laflar boş bir beynin ürünü. Öyle birine aşık olamam zaten, ilişkinin doğal ilerleyişini bozuyor. Kisitlamak gibi bir şey zaten söz konusu olamaz, kimse bana karışamaz boş konuşmasın. 😂 Onu en kısa sürede sepetlerim yani. Ben de kimsenin hayatına karışmıyorum bu arada. Kimseye zincir vuramazsin ki, onun doğal olarak başkalarıyla flörtlesmemesi gerekiyor. Eğer böyle bir sadakati yoksa zaten bırakırım onu sezersem.. trip atılmasına zaten çok girmeye gerek yok. Bazıları trip atan erkek mi olur diyorlar sanki kadınların trip atma hakkı var gibi. Trip çocuksu bir şeydir, onu kabul etmek gerekiyor. Trip atan biriyle yetişkin benliğiyle konuşmaya çalışırım. Duzelmiyorsa zaten ilişkimiz de uzun sürmez yani. Hediyelesme de isteğe bağlı, özel günlerde tabi ki hediye alınabilir. Ama zorunlu da değil bence.
Karşılıklı olması belirliyor bu detayı. Olgunluk, hayata bakış tarzı derinleştiriyor. Yani aslında ilişki kurabilmek yük değil; karşımızdaki insanı taşımak zorunda kalmak yük.
Bu nasıl oluyor peki?
Karşımızda yaşı bizden büyük bir insanın sorumluluğunu, yapması gerekenleri kendin yapmaya çalışmak.
Bizden küçüğün saygısızlığına maruz kalmak ve terbiye edilmemişliğini tolere etmek zorunda kalmak yük.
Eşimizin, sevgilimizin kendinde olduğınu kabul edemediği şeyleri ona anlatıp düzeltmeye çalışmasını sağlamak yük.
Değiştirmeye çalişmak yük, sevgiyi fedakarlıkla bir tutmak yük, kendini ilişki devam etsin diye geri plana atmak yük.
Kendini kaybetmek yük, doğrularını ifade edememek yük, ifade ettiğinde anlayacak kapasitesi yok diye hatayı kendinde aramak yük. Manipüle edilmek yük.
Yoksa konuşarak anlaşabildiğin bir insanla bir çok sorunu da aşabiliyorsun. Konuşarak anlaşamadığın insanla bir ilişkide olmak yük.
İlişki, doğru kişiyle yaşandığında yük değildir benim için. Tam tersine, hayatı daha güzel ve daha anlamlı yapan bir bağdır. Elbette her ilişkide zor zamanlar olur, emek vermek gerekir; bundan kaçmam. Ama bütün sorumluluğu tek kişinin taşıdığı, sevginin yerini yorgunluğun aldığı bir ilişkiyi de sürdürmem. Karşılıklı ilgi, saygı ve çaba varsa en ağır günler bile hafif gelir. Sürekli beni tüketen, değerimi hissettirmeyen ve huzur vermeyen bir bağın içinde kalmayı seçmem. İlişki dediğin omuz omuza yürümektir; biri diğerini sırtında taşımak zorunda kalıyorsa, orada sevginin dengesi çoktan bozulmuştur.
İlişki, omuzlarına yeni bir yük ekleyen değil hayatın yükünü birlikte taşımayı öğreten bir yol arkadaşlığıdir ve öyle olmalıdır 🌿 doğru insanla ilişki omuzlara binen bir yük değil aksine hayatı paylaşan bir ortaklıktır. Emek ister, fakat bu emek yalnızca bir tarafın sırtına yükleniyorsa, o zaman ilişki yük haline gelir. Üstelik Sevgi sevilmek sevmek insanı en güzel yapan duygularını keşfetmesini yaşama enerjisini ve bulunduğu alanda yaptığı işte başarılı olmasını dahi sağlar. Sevgi inanılmaz bir güçtür
Olmadı
Merhaba! İlişkiyi yük gibi görmek bana biraz üzücü geldi sanki. 🥺 Bence karşılıklı sevgi, anlayış ve saygı olan bir ilişki, insanı asla yormaz ki! Tam tersine, hayatına renk ve enerji katar, seni daha da mutlu eder. 😍 O beklentiler, hediyeler falan da sevginin tatlı göstergeleri bence. Sen ilişkilerde en çok neye değer verirsin? 💖
Cevap
45Cevap
Kolaylaştıran biriyse yük değildir
İlişki mutluluktur
Doğru insana denk gelirsen yük değil tam tersi sesiyle, gülüşüyle, destekleriyle ve varlığıyla yükünü hafifleten en kıymetli varlığın olur. İlgi beklemeye gerek olmaz çünkü beklemeye gerek kalmadan verir o ilgiyi. Boş vakitlerini seninle doldurmaz, en yoğun anında bile senin için vakit ayırır. Kısıtlamaz saygı duyar ama tabiki dışarıdan kıskanmalıdır seni. Hediye vs. bunları zaten içinden gelerek sıkça yapar çünkü gördüğün an yüzünün nasıl güleceğini düşünerek mutlu olur, tepkini düşünerek heyecanlanır. Önemli olan hediyenin düşünülmesidir ve sende zaten maddi karşılığını değil manevi karşılığını önemsiyorsundur. Trip atmaz ciddi bir sorun varsa iletişim kurar ve sorun çözülmeden iletişimi kesmez. Seni sorunlarla bırakıp çekip gitmez. En fazla nazlanabilir o da zaten seven insana bal gibi gelir. Dilerim kıymetini bilen herkes böyle sever böyle sevilir :)
Teşekkür ederim
Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca;
Dağı bile taşır insan aşık olup inanca
Yani
Ne için yaşıyoruz ki zaten aslına bakarsan hayatın kendisi bir yük bence olması gereken şu ilişkilerin değerini kaybetmemesi için iki insanın birbirinden sıkılmadan yaşaması bakmadan görmek konuşmadan duymak dokunmadan hissetmek işte olay bundan ibaret o zaman yaşadığı hiçbir şey yük gelmecektir insana.
Türkiye’de yüktür. Kızlar sorunlu. Erkekler de sorunlu. Ama ben açık konuşacağım. Türk kızlarının daha sorunlu olduğunu düşünüyorum. Ne istediklerini bilmiyorlar. Ben uzman olmama rağmen, onlara yön vermeme rağmen yine de yürümüyor bazen işler. Sebebi ne istediklerini bilmiyorlar ve amatörler
Katılıyorum. Sizin uzmanlık alanınız nedir?
Kadınlar 😎
👌☺️
İster flört, ister sevgili, ister eş ne olursa olsun... Hayatına bir kadın geldiyse çok ağır yüktür... İnsan kendi hayatına yaşayacağına başkasının hayatını yaşamasına yancı oluyor... Bazen her kes söylüyor e ne yani bir ömür boyu kadınsız olur mu? Ya cinsellik? 40 yaşıma geldim şunu anladım hiç bir zevk insanın huzurundan ileri değil... 8 yıldır hayatımda kadın iş arkadaşı bile yok... Ve gerçekten huzurluyum... Saygılar...
Yük değil de korkudur bence sürekli kaybetme korkusuyla yaşamak çok zor düşünün seviyosunuz ama bi yerde olmayacağını da biliyosunuz vazgecemiyosunuz çünkü onu kaybetmeyi normallestirecek kadar sevginiz azalmamis
Kesinlikle endişe mutluluğu geçerse ilişki mutluluk değil kaygı kaygı da hastalık getirir
Yük olacak ilişkiye girmemek lazım ama ilişki sorumluluktur. O yokken dahi o varmış gibi hareket etmelisin, onu da düşünmelisin vs. Yoksa kısıtlayan trip atan insanlarla birlikte olmak zaten saçma değil mi?
İşaretleri görmek ve iyi gözlemlemek lazım. Bazı uç örnekler hariç buna pek inanmıyorum şahsen
Gerçekten sevgiyi bilen saygı dürüstlük ne dmej bilen birisiyse bu yük değildie. Tabi birazm karşılıklı yardımlaşma olması gerekir tek bir taraftan olursa kesinlikle yüktür. İlişki sadece aşktan ibaret değildir.
Yük olarak gören biri varsa karşısındaki kişiyi sevmiyordur, çünkü sevdiğin biriyleysen yük olarak görülen şeyler bile yük gibi gelmez. Ha bazıları da çevresini değiştirip karşısındaki kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde hareket etmeyi kısıtlayıcı buluyor özellikle erkekler, onların da bi ilişkiyi yönetebilecek kapasitede olduğunu düşünmüyorum.
Sevmiyorsan yük bir şey hissetmiyorsan yük ama insan aşıksa onların hiçbiri yük olarak gelmez severek yaparsın kendini zorunda hissetmediğin için sorumlu hissedersin
Bazen yüktür sen onu taşırsın, bazen de hayatın yükünü taşımayı kolaylaştıran bir araçtır.
Duruma göre değişir... Zamana göre değişir... İnsana göre değişir...
Böyle iyi bence. Denk geldikçe cevap yazarız 🙏
İyi geceler 🍀
doğru kişiyle ilişki yük gibi gelmez bence ama yanlış kişiyle en küçük şey bile insana yük olur. sürekli ilgi beklemek trip atmak kısıtlamak her şeyi sorun etmek ilişkiyi sevgi değil sorumluluk gibi hissettirir. iki taraf da birbirine alan tanıyorsa iletişim kurabiliyorsa ve huzur veriyorsa ilişki yük değil destek olur.
Doğru ilişki huzur verir. Her anında o sevgi ile kuşatılmış olmanın yüreğinize verdiği iç huzuru hissedersiniz.
İlişki yük olmamalı. Yük olmuş ise orada bir sıkıntı vardır.
Yo
Eğer ortağını doğru seçebildiysen aksine hayata tam bağlanmayı sağlayan bir destektir diye düşünüyorum
İlişkide , insanların bir birine kattığı değerin en altını sunarsa yük olur , bırakmıyorlar ilişkiyi anlık her tadıyla yasansin , hemen en pürüzlü anda ortamın durumu geriliyor, bu ilişkide ne kadın mutlu ne erkek.
Bir insan bir insana iyi gelmeli, gelmiyorsa hiç gelmemeli
Maalesef
Özgürce tutsak olmadan yaşarsan yük olmaz hayatının merkezi yaparsan yük olur her iki taraf içinde
Dozunu iyi ayarlamak lazım sonra bunun adı sevgi değil sahibe köle ilişkisi gibi bir şey olur 😅
Sevdiğin, sevildiğin ve değer gördüğün bir ilişki yük değildir ama sorumluluktur
Hiç bu gözle bakmadım çünkü bu gözle bakmak hoş değil nezdimde 🙂
Doğru kişiyle yük olması mümkün değil.
Birazcık özveri ve bir tutam sevgi.
Birbirini seven insanlar için hiçbir şey yük değildir.
🥂
Yük değildir bence, yönetmek önemli sonrasında uyum, illaki zaman içersin de ayrışmalar olabilir bu doğanın kanunu üreme içgüdüsü ve güzel iyi olanı arzu etmek yok sayılacak iç güdüler değil.
Seni yoruyorsa yani "acaba kac kiza/adama yazacak"
"Bugun kimi eklicek" " beni gercekten seviyor mu?" Gibi belirsiz sorularla bırakan biri ise evet. Yüktür.
Doğru insanla ilişki yük değil, yükü paylaşmaktır. Yanlış insanla ise en güzel şey bile zamanla ağır gelir.
İlişkiye ve insanlara bağlı öyle. Bir anın vardırki yüktür işkencedir huzur vermez sana bazende yükünü alır
O yükün nefes aldıran çok güzel durakları varsa yük başının tacı oluyor ıhım ıhımmmm 😂😂
Aşkın alevi falan ❤️🔥❤️🔥
Hayır değildir.
Çokzel değil mi?
Sevmeyene yük olur sevense bu dünyada cenneti yaşar önemli olan ehlini bulabilmek...
Tutku bitince sıradanlaştıgı anda gereksiz bir yük.
Yük gibi hissettiriyorsa doğru kadın değildir benim için ve ayrılırım o anda
Karşılıklı fedekarlık olursa yük olmaz ama bu devir için tek taraflı seviyorsan yük oğlu yük
Zararlı olan herşeydir kötülüklerin anası babası atasıdır ilişkid jfjfj
Yük evet huzur için bir araya geliyorsak dert neden
Dünyanın en sadık insanıyla full paket relax bir ilişki yaşamak.. hak ettik
Doğru insanla cenneti yaşarken yanlış insanla cehennemi yaşayabilirsiniz
Bazen yük gibi gelebilirkarşı tarafın elinde olan bir şey
Zaten karşındakine değer veriyorsan, seviyorsan ilgi göstermek veya bazı şeyler yapmak iki taraf için de yük olmaz aslında. Onun mutluluğu teşekkürü kıymetlidir hayatında
Karşılıklı sevgi var ise ilişki dünyada başına gelebilecek en iyi şeydir
Trip yenilecek davranışlar sergilemezsen tripte yemezsin
İşin yoksa yük değil
BÜYÜKTÜR...
Büyük yüktür.
kimle olduğuna bağlı karşındaki kişi senin hayatının daha iyi olması için çabalarsa neden yük olsun ki karşılıklı ise bu
Bıraz evet yuktur
Iyısınde jotusunde vrsın yw o zor ışte
Aynen o şekılde
Doğru kişiyse yük olmaz bence
İlişki değil, yanlış insan yüktür..
Ya doğrusundur, ya yanlış. Durumu ve ortası yok bunun.
Küçük değilim ama yine de sen bilirsin..
Civciv..
Ne tarz bir ilişkide olunduğuna göre değişir.
Karşılıklı ise yük diye bir mevzu olmuyor
Kesinlikle yüksek artık.
Karşılık almayınca büyük yük oluyor ama ruha çok incitiyor
Bi yandan yük diğer yandan bence doğru kişiyle berabersen çok değişik çok güzel bişey
Doğru ilişki yük değildir ama yanlış ilişki evet yüktür
iliskide oldugun kisiye göre değişir ama kısacası evet
Yoruyorsa taktikler çıkarlar varsa fazlasıyla
Yük gibi hissettirenler utansın ilişki yük olur mu
seve sevedir niye yük olsun
Sorumluluk deniyor ona..
Karşılıklıysa çok güzeldşr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?