3 yıllık sevgilim evlenmekten kaçıyor, aile özleğim varken bu ilişkiyi bitirmeli miyim?

Kızlar selam, akıl danışmaya çok ihtiyacım var. Ben tek başıma yaşıyorum ve ailemle hiçbir şekilde görüşmüyorum. Hayatta tamamen kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan biriyim. Sevgilim de yaşadığım bu durumu, ailevi geçmişimi, yani her şeyimi en ince ayrıntısına kadar biliyor.
Doğal olarak hayatımda bir aile eksikliği hissediyorum ve onunla gerçekten yuva kurmak, o aile sıcaklığını artık yaşamak istiyorum. İlişkimiz de öyle yeni değil, 3 yıldır beraberiz. O da benim bu hayalimi, ne hissettiğimi çok iyi biliyor.
Gelgelelim ne zaman geleceğe dair bir konu açılsa, evlilik lafı geçse konuyu bir şekilde kapatıyor, beni sürekli oyalıyor gibi hissediyorum. Kendisi asla bu konuları açmıyor, ben açtığımda da geçiştiriyor.
Benim durumumda olan, bu eksikliği bilen birinin ciddi adımlar beklediğini görmesine rağmen neden böyle davranıyor olabilir? Artık bu oyalama hissi beni çok yormaya başladı. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
Güncellemeler
1 gü
Bu durumun beni üzdüğünü ona anlattım kaç nere ama sonuç aynı
3 yıllık sevgilim evlenmekten kaçıyor, aile özleğim varken bu ilişkiyi bitirmeli miyim?