İş ciddileşir gibi oldu mu topukluyorum. Hem bağlanmak istiyorum, ilişkim olsun istiyorum hem de korkuyorum özgürlüğümü kaybetmekten. Bu durum tek bende mi var?
1 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İş ciddileşir gibi oldu mu topukluyorum. Hem bağlanmak istiyorum, ilişkim olsun istiyorum hem de korkuyorum özgürlüğümü kaybetmekten. Bu durum tek bende mi var?
Cevap
20Cevap
Bu durum kesinlikle sadece sende olan bir şey değil, bağlanma korkusu veya bağlanma kaygısı olarak adlandırılan çok yaygın bir psikolojik süreçtir. Flört aşamasındaki o heyecan, gizem ve belirsizlik beynindeki ödül mekanizmasını sürekli tetiklediği için çok keyiflidir, ancak ilişki ciddileşip duygusal bir derinlik ve sorumluluk gerektirmeye başladığında o tanıdık "özgürlüğümü kaybediyorum" alarmı çalmaya başlar. Aslında korktuğun şey özgürlüğünü kaybetmekten ziyade, o ilişki içinde kendini kaybetme, kontrolü yitirme veya birine karşı savunmasız kalma ihtimalidir. İş ciddileşince topuklaman, aslında kendini o muhtemel duygusal hayal kırıklığından korumak için geliştirdiğin bir savunma mekanizması. Kendine şunu sorman lazım; özgürlük dediğin şey sadece yalnız olmak mı, yoksa seçtiğin biriyle güçlü bir bağ kurup yine de kendi kimliğini koruyabilmek mi? Bu bir süreç, acele etme ve neden bu kadar büyük bir tehdit algıladığını anlamaya çalış, belki de gerçekten o an doğru kişiyi bulamamışsındır.
Sen sevgili vs değil illgi istiyon da ondan ilişki ciddiye binerse diğerlerinin ilgisi düşecek içten içe bunu fark ediyondur
İlgiyi herkes istemiyor mu ya. Hayatıma birini alayım istiyorum ama, bilemiyorum.
Valla çoğuldan gelen ilgi yüzeyseldir tekten gelen sana özeldir sen herksden böyle yerler dahil ilgi bulabilirsin ancak onlar aynı ilgiyi başkalarına da veriyolar yani sana özel bişi değil o yüzden eğer kendine özel birini bulduysan tereddütün yoksa tut elini devam et ama varsa ve kendinden emin değilse kes iletişimi yoluna devam et
Doğru düzgün birini bulsam hiç düşünmeden flörtözlüğümü bir kenara koyar sadece ona odaklanırım.
Buradan çıkmaz mesela ya da genel internetten
Erkeklerle Flört etmeyi sevmiyorum ilişki ciddiye binince onlar kaçıyor tam tersi durum😂🤣😅
Eskiden öyleydi şimdi tutabiliyorlarsa tutsunlar djdmd
Ya ben cok duygusalim ya onlar sevmesini bilmiyor
Sevgili olsak dunya toksik iliskiler tarihine gecerdik 😂
Neden böyle düşündün dkdkd
Ozgur ruhlusun, bu demek oluyor ki, acik giyinme var, erkek kankalar falan var 😂 benim cinnet gecirmem icin bu ikisi yeterli 😂
Açık değil normal giyiniyorum kot tişört ama yerine göre daha açık da giyinebiliyorum tatilde özellikle. Erkek kankam yok. Erkeklerin kanka ayağı döt ayağı.
Tatilde kesin bikini falan giyiyosundur, aksamlari mini? Tatilden baska nerelerde acik giyiniyosun?
Bikini değil mayo giyiyorum. Eski yüzücüyüm mayoya çok alıştım. Bikini belki giyerim. Akşamları falan ailemle arkadaşlarımla dışarıda eğlenmeye gittiğimizde ki bu genellikle yemek yemek oluyor.
Ozellikle acik giydigin gunlerde ekstra kiskanirim. Cok tartisiriz, cok atisiriz, ama iyi bir sevgiliyimdir genel anlamda. Toksiklik konusunda soz veremiyorum 😂
Karşı tarafa da kendine de güvenin varsa neden kıskanasın ki
Diger erkeklere guvenim yok. Mesela acik giyindiginde etrafindaki erkeklerin gozlerinin uzerinde olacagini bilirim ve bu dusunce beni cildirtir. Deli eder. Kudurtur.
Anlayisli bir erkege denk gelmedin mi hic simdiye kadar?
Benimle ilişki yaşayan erkekler bir yerden sonra bana diş bilemeye başlıyorlar.
Neden
İtaat ettiremiyor, kontrol edemiyor, istediklerini yaptırtamıyor, dayatamıyorlar çünkü.
Yani bu soylediklerin bana biraz yabanci geliyor cunku benim ozguvenim bayaga yuksek. Yani bugune kadar yanimdaki kizi daima tasidim. Cogu iliskide erkekler icin sorun olan seyler benim icin olmadi. Kontrol etmedim, ama kiz arkadaslarim genelde benim etrafimda kaldilar hep. O ayari tutturmak onemli. Hemde cok onemli.
Yoo bir çok partnerimde bu var, partner edin sevgililiğe benzemiyor
Tatlı tatlı flört edip ciddileşmeden bitirmek keyifli oluyor
Yeterince beğendiğiniz biri çıkımca değişir bu duurm.
Klasik kadınsın normal, sürekli arayış içinde olan aynı anda bir sürü erkekle konuşan birisi için sıradan şeyler.
Sevgilin olsaydim ve diger erkeklerle olan iletisiminde seni ozgur biraksaydim?
Mantıklı. Bunu karşı tarafa söyle o zaman istediğin olur aynı fikirdeki birini bulursun hem
Doğal bu sorgulama, ileride yorulunca baglanirsin acele etme
Yazmışsınız zaten özgürlüğümü kaybetmekten korkuyorum diye
genis bir adam bul. veya takil sadece evlenme nolcak evlenme zorunlulugun ykk sonucta
kaçıngan bağlanma tarzı.
Kaçıngan olduğumu ben de düşünüyorum hayatıma birini almak istememe rağmen alamıyorum. Bir tarafım almak istiyor bir tarafım istemiyor, tereddütlü.
Korkak ve öz güvensizsin
Özgürlüğümü kaybetmek istemiyorum. Kendi inşa ettiğim hayatımı, kişiliğimi, düşünce yapılarımı da. Kaybedecek şeylerim kendimce çok o yüzden evet korkularım var. Hayatıma birini alamıyorum.
Bir yerden sonra o dinamik değişiyor.
Erkekler kendini bir yetersiz hissediyor benim yanımda.
Hepsi mi ezik zayıf olur
bende aynıyım
Yaprak yemekten korkuyorsun muhtemelen
gerek yok çünkü :)
Kacingan baglanma
mantıklıu
Gönül eğlendirmeyi seviyorsundur
instadan mı
Kanında o. r. sb. luk var
Flörtozsun
Kova burcumusun
Değilim.
Cümlenin sonuna nokta koyma bir daha benimle konuşurken sanki sohbet kapandı bitti izlenimi yaratıyo
Zillisin yani
Yaşın kaç
27
Ben seni çıtır sanmıştım o sebeple diyordum 30 yaşına gelmiş normal değil sorumluluk bilincin gelişmemiş
27 gayet genç bir yaş. Gayet sorumluluk sahibiyim aksine karşıma çıkan çoğu erkek bundan mahrumdu.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu hisler hiç de yabancı değil! 🥰 Aslında birçok kişi derinleşen ilişkilerde böyle ikilemler yaşayabiliyor, yalnız değilsin yani. Özgürlüğünü kaybetme korkusuyla bağlanma isteği arasında kalmak çok doğal bir durum. Belki biraz zamana ve kendini dinlemeye ihtiyacın vardır. Sence bu kaçışlarının altında yatan asıl sebep ne olabilir? 🤔 Konuşmak istersen buradayım!