Biliyorum bu şiir seni seçti, anlamsızdı oysa kurduğum cümleler... kelimeler ve heceler... Her birinin farklı anlamları varken, mana olarak seni taşımaları normal miydi? Hangi mektup, hangi sokak, hangi cadde taşıyor şimdi ismini? Hep gidenlere atfedilir hasret, özlem ve keder bir tek beni seçti... Adını bağırsam duyar mısın sesimi? Kederimsi bir hava var bugün dışarıda, neşeyle öten kuşlar bile sessizleşti... Bir ömür beklemekti ağır olan sanırım o, mevcut olan kalbi deşti, Tüm çabalarıma rağmen, seninle yollarımız hiç kesişmedi... Ya senin gözlerine inmişti perde veyahut benim, sana gelen yollarıma... Belki uzun bir aradan sonra kendime diyebileceğim... artık geçti...
Bazıları bir kere sever. Bazıları her gördüğünü sever. Tek bir doğru cevabı olmayan bir soru bu.
Sevginin tanımına bakalım önce. Sevmek; birini olduğu gibi kabul etmek ve hayatına almak istemek demek. Neden hayatımız boyunca tek bir kişiyi sevelim ki? Kimse ilk sevdiğimiz haliyle kalmiyorken üstelik. Daha önce sevmediğimiz birini zamanla değiştiği, olumsuz yönlerini törpülediği için sevmeye de başlayabiliriz üstelik..
Bir insanı sevdik ama yollar ayrıldı diyelim. Yokluğunda onu aynı şekilde sevmeye devam etmek kendimize ihanet olur bir noktadan sonra. Tabi başkasını severken diğerlerine umut vermek de onlara ihanet olur.
Önce bir kendi içinin duygusal anlamda boşalıp temizlendiginden, arındığından emin olmalı kişi. Bu demek değildir bitene saygısızlık yapmak gerekir.
Aksine olanı biteni olduğu gibi kabul edip, kendini yeni yolculuklara duygusal anlamda açıp, yolda karşısına çıkan her şeyi engel değil de fırsat olarak görüp değerlendirmeye başlayabilir pekala.
Her gördüğünü sevenide ilk defa duydum kuziş ne o öyle yav : )... Sevginin tanımı güzel olmuş ben böyle tanımlayamazdım eline sağlık... O açıdan evet haklısın sevmek sanırım tek bir kişiyi sevebilmek değil bu aşk ile karıştırılıyor... Tabiki sen genel anlamda belirttin galba... Aşk için demedin ya da ben öyle anladım (yanlışta anlamış olabilirim ) ...
Şu zamanla değişme durumuda ayrı bir hava kattı bu demek oluyorki. En yakındaki kişiler bile bazen nefret odağï olabiliyor ya da bazen hayattaki mevcut yerini kaybedip , yeni yerler kazanabiliyorlar...
Şey bu konuda haklısın , zaten ayrıldıktan sonra aynı kalması, seven kişi için imkansız neredeyse... doğal süreç nefreti tetikleyecektir ya da farklı duyguları... Aşksal manada birini sevmek ve bunu bile bile diğerlerine umut vermek zaten yakışık almaz ki...
Bazen bir şeyleri olduğu gibi kabullenmek zor oluyor lakin bu acıtsada , yorsada , sinirlendirsede biten bitmiştir... Hiçbir duygu kalmayana kadar bir şeyler netleşmişse onu olduğu gibi kabullenmek dahada kolay gibi geliyor... Tabi bilemiyorum yinede...
Evet bu dediğin , denenebilir ama kişi bunu yaparken duygusal manada kendini korumayıda öğrenmesi gerek..🙏
Ben kalp bir kere sever sözüne karşıyım. Bu büyük bi haksızlık ya ondan öncekine ya da ondan sonra gelecek olana. Fakat bir kalbin içerisinde birisi varsa başka birine yer olmaz. Yer yaratan varsada ilkinde bir şeyler bitmiştir zaten.
Bir kez aşık olmaz insan, bir çok kez aşkı yakalayabilir. Kimse ilk tanıdığımız gibi kalmıyor ya da yanlış tanıyorda olabiliriz. Yinede o an yaşadığımı yoğun duygulara haksızlık edip o duygular sahteymiş demekte doğru gelmiyor bana. Saygı duymak lazım her bi duygunun yükselişine.
Yani aşksal manada mı yoksa herhangi birini sevmek gibi mi orayı netleştirmem lazım... Evet haksızlık olduğu kesin... Biri başka birinin kalbini kırıyor , onun ceremesini 3. Şahıs çekiyor bu çok saçma düşününce fakat genede gerçekleşiyor bu... Buna sevindim en azından aşık olma ihtimali 0 değil ... Evet kimse ilk tanıdığımız gibi kalmıyor bu doğru... Ama isterdim ya bağımsız bir kuruluş olsun. İnsanların geçmişteki hallerini ve şimdikini karsılaştırsın.. bu güzel olurdu.
Yani bir duygu yoğunluğunun sahte olması imkansız zaten... Hatta bunu sahte anılarla ilgili sorumdada konuşmuştuk. Sanki ama yanılıyorda olabilirim.
Konu etiketi aşk ilişkileri olunca aşk olarak baktım soruya.
Sevgiden bahsediyorsak (eş, sevgili dışında) insanlara karşı e elbette birden fazla sevdiğimiz insanlar var fakat aşk olarak değil bu normal arkadaşlık akrabalık falan 😀
“Ama isterdim ya bağımsız bir kuruluş olsun. İnsanların geçmişteki hallerini ve şimdikini karsılaştırsın.. bu güzel olurdu.” burayı açıklar mısın, neden hangi manada?
Hee anladım... Hıhım evet o dediğinde birden fazla...
Yani şöyle gerçekteki 10 yıl önceki profilini gösteren bir tablo ile , şimdiki profilini gösteren bir tabloyu karşılaştırsaydı.. böyle bir program olsaydı... Misal veriyim , 10 yıl önce şöyle huyları vardı şimdi şöyle huyları var... gibi. Başka ne olabilirdi bi bakim... İşte birinde elma sevmiyorken , öbüründe nötür olması elmaya karşi. Bu tarz bir veri olsaydı insanda neyin ya da nelerin değiştiğini görebilirdik... tam anlatamadım ama ele..
Dış görünüş evet bunun hakkında veri oluyor lakin iç görünüşün bir verisi yok... Yani insan kendisine zaten taraflı oluyor... Ve her hatırlanışta olayları , hatırladığı duygu durumuna göre yeniden yorumluyor...
Yani evet bi şekilde dediğine çıkıyor... Belkide belirli konularda...
Bir kez aşık oluyor insan yani o derin İlk Aşk duygusunu bir kez hissediyoruz Çünkü sonrası alışılmış oluyor ama sevme duygusunu Birçok Kez yaşayabiliyoruz
Canım, yazdıkların resmen içimi burktu, o kederli havayı ben de hissettim. 🥺 Bir kalp kaç defa sever biliyor musun? Bence sınırı yok aşkocum! Kalbimiz her seferinde farklı bir tonda, farklı bir derinlikte sevebilir. Yaralansa da iyileşir ve yeniden atmaya devam eder, hem de eskisinden daha güçlü! 💪 Unutma, aşk hep bir yerlerde seni bekliyor olabilir. Sence kalp yaraları zamanla gerçekten geçer mi? 🤔💖
Bir kere gerçekten sever. Onu da kimle olursa olsun unutamaz bence. Kimse gerçekten sevdiği birini unutamaz. Unuttum dese de aklının bir köşesinde kalmıştır mutlaka