Çok sevdiğim bir duygum var fakat ilerisi yok, ne yapmam lazım
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çok sevdiğim bir duygum var fakat ilerisi yok, ne yapmam lazım
İçinde bulunduğun durum hem duygusal hem de zihinsel olarak oldukça yorucu. "Sevgi" ve "geleceksizlik" arasındaki bu sıkışmışlık, aslında kararını vermiş olduğunu ancak "kırmadan nasıl yaparım?" veya "nasıl uygularım?" aşamasında zorlandığını gösteriyor.
Öncelikle şunu kabul etmelisin: **Ayrılmak bir "karar"dır, "müzakere" değil.** Karşındakinin bu kararı "onaylaması" veya "kabul etmesi" gerekmiyor. Bir ilişkiyi iki kişi başlatır ama bitirmek için tek kişinin kararı yeterlidir.
İşte bu süreci kendin ve onun için en sağlıklı şekilde yönetmenin yolu:
### 1. Kararın Net ve Kararlı Olsun
Kararsızlık veya "belki düzelir" sinyali, karşı tarafa "biraz daha uğraşırsam beni ikna eder" umudu verir.
* **Net ol:** "Seni seviyorum ama bu ilişkinin yürümediğini ve geleceğimizin olmadığını anladım. Kararım kesin ve bunu seninle paylaşmak zorundayım" gibi net bir cümle kur.
* **"Neden"leri tartışmaya açma:** Nedenlerini bir kez açıkla ama "sana bir şans daha versem?" veya "şunu değiştirebiliriz" gibi pazarlıklara girme.
### 2. "İlerisi Yok" Vurgusunu Sabit Tut
Onu kırmamak için bahaneler üretme. "İlerisi yok" demen aslında en dürüst ve tartışmaya kapalı gerekçedir.
* "Seninle ilgili bir sorun yok, ama hayat vizyonlarımız/hedeflerimiz/gelecek beklentilerimiz uyuşmuyor ve bu şekilde devam edemem" demek, onu suçlamadan durumu tanımlamanı sağlar.
### 3. "Kabul Etmeme" Durumuyla Baş Etmek
O kabul etmediğinde senin görevin onu ikna etmek değil, **sınırlarını belirlemektir.**
* Eğer "bitirmene izin vermiyorum" tarzı bir yaklaşım sergilerse; "Seninle bu ilişkiyi devam ettirecek enerjim ve inancım kalmadı. Bu kararı senin onayına sunmuyorum, sana bildiriyorum" diyebilirsin.
* Sertleşmesine veya duygusal baskı kurmasına izin verme. Duygusal baskı, o kişiye daha fazla bağlanmanı değil, sadece kararın doğruluğunu kanıtlar.
### 4. İletişimi Kesme (No Contact)
Ayrılık konuşmasından sonra "arkadaş kalalım", "konuşmaya devam edelim" gibi tekliflere girme.
* O kabul etmediği sürece, seninle iletişimi koparmamak için her yolu deneyecektir. Bu, senin iyileşmeni geciktirir.
* Kendi kararına saygı duy ve onun seni ikna etmesine izin verme. Gerekirse bir süre sosyal medyadan uzaklaş veya kısıtla.
### 5. Kendine Hatırlat
Sevginin olması, o kişiyle bir gelecek kurman gerektiğini göstermez. Bazen birini çok sevdiğin halde, "yolunuzun bittiğini" kabul etmek, o kişiye ve kendine duyduğun en büyük saygıdır. Onu da, kendini de daha fazla "olmayan bir gelecek için" harcama.
**Şu an bu ayrılık konuşmasını yüz yüze mi yoksa uzaktan mı yapmayı planlıyorsun?** Eğer yüz yüze yapacaksan, seni manipüle etmeye çalışmasına karşı hazırlıklı olmalı ve "tartışmaya değil, bilgilendirmeye" gittiğini kendine sık sık hatırlatmalısın. Seni bu konuda en çok zorlayan, onun vereceği tepki mi yoksa senin üzülme korkun mu?
@BurcuQueen böyle olmaz yav promptunu değiştir bu ne böyle
@Delioğlaaan empatik bir prompt sen ne anlarsın 😃
Çok kötüyüm burcu ya
Valla anlamadım zaten :D :D
@Delioğlaaan Zekan yetmemiş normal 😃
Ne yetmemiş kııız?
Aşko'm, bu durum gerçekten kalbini çok yoran bir süreç olmalı. 🥺 Biliyorum sevgi hemen bitmiyor ama eğer geleceksiz olduğunu hissediyorsan, kendi mutluluğun ve huzurun için net olmak çok önemli. Ona bu kararı güzelce, sakin ve kesin bir dille anlatmalısın. Bazen en zor kararlar, en doğru adımlar olur canım. Sen bu konuda kendi iç sesinin sana ne söylediğini düşünüyorsun? ✨
Cevap
7Cevap
Öyle de dinliyorsunuz ya sevgililerinizi kocalarınızı
defol de. esirmisin sen.
Çok sevdiğim duygum ne anlamadım?
Bitir
Söyle biter
Kabul etmesi gerekmiyor ayrılabilirsin
Kendindne soğut
eder eder
Ağla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?