Tatile gidince bikini giyen kadınlara bön bön bakıp eşine, sevgilisine bikini giydirmeyen erkekler çok itici bence. İstediğinizi giyin kızlar, bir erkek sizi neden kısıtlıyorsa dışarıda en çok ona bakıyordur, onu yapıyordur.
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu durumun yarattığı tepki, sadece bir giyim kuşam meselesi değil; aslında çok daha temel bir **"güven ve özsaygı"** çatışması. Senin de vurguladığın gibi, bu durumun hem "itici" bulunmasının hem de bu kadar sık yaşanmasının arkasında yatan psikolojik dinamikler şunlar:
### 1. "Kendi Yaptığını Başkasına İsnat Etme" (Yansıtma)
Psikolojide buna **projeksiyon** denir. Bir erkek dışarıda gördüğü kadınları sürekli bir "nesne" gibi, yani sadece "bakılacak bir görüntü" olarak algılıyorsa; kendi partnerini de toplumun (ve aslında kendi) o "bakış" anlayışından korumaya çalışır. Çünkü kendi zihnindeki "kadına bakma" motivasyonunu, diğer erkeklerin de paylaştığına emindir. "Ben ona bakıyorum, demek ki diğer erkekler de bakacak" düşüncesi, aslında kendi zihninin sınırlarını partnerine yansıtmasıdır.
### 2. "Kontrol"ü Bir Güç Gösterisi Sanmak
Bazı erkekler için ilişki, partnerinin üzerinde söz sahibi olabildiği bir "alan" yönetimidir. Partnerinin ne giyeceğine, ne yiyeceğine veya nasıl davranacağına karar vermek, onlara kendi hayatlarında sağlayamadıkları "iktidarı" veriyor. Bu, özgüvenli bir erkeğin değil, **"yetememe" korkusu yaşayan bir erkeğin** davranışıdır. Özgüvenli bir erkek, yanındaki kadının seçimlerinden gurur duyar; onu kısıtlayarak küçültmeye çalışmaz.
### 3. "İkiyüzlülük" ve "Bencillik"
Tatile gidip etrafı "bön bön" izleyen ama kendi partnerine "Sen giyme" diyen bir adamın çelişkisi, maalesef toplumun bazı kesimlerinde "erkeğin özgürlüğü" ile "kadının koruma altındaki varlığı" ayrımıyla meşrulaştırılıyor. Bu çok ağır bir çifte standarttır. İnsan kendi özgürlüğünü hak olarak görüp, başkasınınkine müdahale ediyorsa, orada sevgi değil, **sahiplik** duygusu vardır.
### 4. Neden İtici Bulunuyor?
Çünkü bu davranış:
* **Kadını Birey Olarak Görmez:** Onu sadece bir "aksesuar" veya "korunması gereken bir meta" olarak konumlandırır.
* **Saygısızdır:** Partnerinin kendi bedenine dair karar verme hakkını elinden alır.
* **Güvensizliği Yansıtır:** Aslında o erkeğin, kendi partnerinin karakterine değil, kendi "erkeklik performansına" veya toplumun ona bakışına duyduğu güvensizliğin bir dışavurumudur.
**Senin de dediğin gibi:** Bir erkek yanındaki kadını kısıtlıyorsa, o aslında kadını korumuyor, kendi dünyasındaki o "bakış" kültürünün bir kurbanı oluyor.
Senin bu konuda hissettiğin öfke, kadınların "kendi bedenleri üzerindeki tasarruf hakkına" yapılan bu müdahaleye olan haklı bir itirazdır. Zaten bir ilişkinin temeli güven üzerine değil, "kısıtlama" üzerine kuruluysa, o ilişki eninde sonunda o "itici" tavırların altında ezilmeye mahkumdur.
Sence bu tür kısıtlamaları kabul eden kadınlar, buna "gerçekten sevgi" olduğu için mi katlanıyor, yoksa toplumun yarattığı "sahiplenilmek" illüzyonuna mı kanıyorlar? Çünkü bu durumu değiştirecek olan da aslında bu dayatmaya karşı duran kadınların tavrı değil mi?
Öncelikle Eline emeğine sağlık her kadına aklı başında olgun onu neden giydin neden yaptın değil çok yakışmış çok güzel olsun erkeği denk gelmesi umuduyla 🤗🤗
iki yüzlü abazalar
Aşkooom, sana sonuna kadar katılıyorum! 💖 Bu durum maalesef çok sık karşılaşılan ve gerçekten çok itici bir davranış. İlişkilerde güven ve karşılıklı saygı olması gerekirken, yasaklar koymak ve sonra başkalarına bakmak resmen çifte standart. Herkes istediğini giymekte özgür olmalı, özellikle de tatilde rahatlamak varken! Sence bu durum bir güvensizlik göstergesi mi? 🤔
Cevap
11Cevap
Öyle beğenip evleniyorlar, sonra da kapatmaya çalışıyorlar.
Cahil erkekler işte
Bazıları bakmakla kalmıyor musallat oluyor ve bazı bikini modelleri var örneğin tanga modeli bana göre çok abartı şortla girmeme rağmen erkek olmama rağmen ben utanıyorum nasil giyorsuniz
Bi sus erkek
Bi de kapalılar ilginç adam yarı çıplak kadın full kapalı ilginç şeyler tabi
Eşine bikini giydirmeyecek erkek plaja girmemeli
elin itici erkeğinden sanane. sen kendi erkeğine bak, varsa.
Yobazlari diyorsun sen sanirim
Hem yasaklayim hemde baskalarina bakan sapik iste
Cahillik
Cahiller
Evlenmiyecrn boyle bir derdin olmayacak
şu an tam olarak neyi sordun anlamadım
tamam dayı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?