Sevgilimle evleniyoruz ama o Hristiyan kilisede de evlenmek istiyor, ailem de dini nikah istiyor, günah sayılır mı
11 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
21Cevap
Dinen Müslüman biri Müslüman olmayan biriyle evlenemez bunu çiğniyorsan kiliseye niye takılıyorsun ki zaten sen din anlayışını esnetmiş başka bişe olmuşsun
Orası Allah’la benim aramda başkasına laf düşmez
Ben senin Allah ile kendi aranda olan bir şeye karışmıyorum zaten siz kendi kafanıza göre Allah'ın emir ve yasaklarını esnetip İslamiyet' i farklı kalıplara sokmaya soyunmuşsunuz herkes kafasına göre hüküm verip dini farklılaştıramaz kardeşim kalkıpta ya bence şöyle olmalı ya bu günah olmaz bence ya diye saçma sapan şeyleri dinle bağdaştırmayın senin yaptığın İslam' a sığan İslam ile alakası olan bir şey değil emirler ve yasaklar bellidir Allah'ı sorgulama onun dışında ne yaptığın kimsenin umurunda olmaz
Oysaki islamın ilk emri oku dur ama sizin kafanızdaki islama göre hiç bir şeyi sorgulamadan kabul etmeliyiz hayır siz kendinizi böyle kandıra bilirsiniz benim inancım böyle değil bize böyle öğretilmedi
Ben kafamda senin gibi bir İslam profili çizmiyorum kardeşim bunu yapan sensin ben zaten vâr olan İslam' a göre yaşmaya çalışıyorum Kur'an'ı Kerim' de ayette Müslüman olmayan biriyle kızınızı evladınızı evlendirmeyin evlenmeyin diyor bu herhangi bir kitapta değil doğrudan İslamiyet' in rehberi "Kur'an da yazıyor" sen kafana göre inançlar türetiyorsan Müslümanım diye geçinme hal böyleyken de nerede evlendiğinin bir önemi yok
Ben mi yanlış anlıyorum kurana göre yaşayan beyefendi benim Müslüman olmadığımımı söylemeye çalışıyor
Benim buna hüküm vermeye yetkim yok takdir Rabbin' dir ben gördüğümü yorumluyorum gördüğüm ise şu sen kafana göre tövbe haşa ayetler emir yasaklar koymaya başlamışsın bunu takmıyorum sorun olmaz diye Allah'ın emrinin sözünün üzerine söz söylüyorsun bu hem Allah'ın emrini çiğnemek hemde onun koyduğu kuralı kaldırıp kendi kuralını koyarak hareket ederek ona ortak koşmak kapısına çıkar buda Allah muhafaza dinden çıkmaya kâfirliğe sürükler insanı
Şaka mı bu soru🙄 değilse zaten onunla evlilgin kendisi günah. Müslüman bir kadın Müslüman olmayan erkeğe haramdır. Sen bunu dert etmeyip ona evet dediysen zaten nikahın günahını düşünme bile
Müslüman bir kadın müslüman olmayan bir erkekle evlenemez diye biliyorum ben ama sen yinede bir bilene sor
Bende öyle olduğunu biliyorum ama seviyorum onu dini benim için önemli değil
Bi kere müslüman bir kadın hristiyan bir erkekle evlenemez İslam'a göre kâfir olur
Ben öyle düşünmüyorum din işleriyle kafamı bozmuş biriside değilim onu seviyorum
zaten müslüman bir kadının farklı bir dindeki insanla evlenmesi günah...
ama günah bireysel şahsi bir durum ozaman kimseyi ilgilendirmez
Dinini önem diyorsan bilesin, müslüman kadın müslüman olmayan erkekle evlenemez. Bi ömür zina yaparsın bunu bil
Zina mı saçma sapan konuşma adam benim kocam olucak
Dinen haram bi müslüman erkek hristiyan kızla evlenebilir ama bi müslüman kız hristiyan erkekle evlenemez haramdır
burada bir sorun var ya her ikisi içinde haram olucak ya da serbes olucak
Dinen böyle ben demiyorum
Dini nikahın amacı evliliği duyurmak zaten. herhangi bir dini sevabı da yok günahı da. eskiden resmi evlilik yoktu o yüzden dini nikah kiyilirdi. takilmayin böyle şeylere
Bende böyle düşünüyorum ama onların kültürü öyle ve ailemde dini nikah istiyor
İki tarafta da yapın bir hükmü yok zaten
ikisinide yap onuda mutlu et kenidinide tebrikler
Bir hristiyan olarak tüm yorumları okudum. Gerçekten müslüman arkadaşlar kafayı yemiş delirmiş. Rabbime şükürler olsun ki bu dinden çıkıp doğru yolu bulmuşum
Müslümansan müslüman olmayan biriyle evlenemezsin zaten
Müslüman kadın hristiyan erkek ile evlenirse dinden çıkar
Dinen nikahınız geçersiz zaten
Dini nikah benim için önemli değil zaten
Bacım sorun ailem ya
Müslüman bir kadın gayri müslim biriyle evlenemez
Ben çok takmıyorum açıkcası sevdiğimle evlenicem
Bakara Suresi 221. ayette, "İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah'a ortak koşan erkeklerle de iman edinceye kadar kadınlarınızı evlendirmeyin"
O zaman dinle bir alakan yok demektir. Ki nerde evlendiğininde bi anlamı olmaz
İki din yobazı evlenirse nolur adlı çalışma
Ne alaka
Sevgilinde din yobazı ailende klisede evlenmek ve ya dini nikah ne ya orta nokta bulun
Onların kültürü böyle napabilirim benim için sorun değil zaten ama ailem böyle olsun istiyor zor kabul ettirdim zaten onlara
Sayılmaz herkes birbirine saygı duysun işte bu
Resmi nikah yapın nikah nikahtır
Ben mutluluklarımı dileyeyim de..
Alevli kazıklara oturtulma garantilş
Onun müslüman olması sart
Sen bu yaşa kadar nasıl geldin
sinagogta yapin gitsin :D
Abla kafan pırıl pırıl
Teşekkürler ablam
ay boş ver gunahii
İkisini de yapın
Siz bitmişsiniz okeye dönüyorsunuz
Sayılır yavru kuşum
Siz Müslüman olamazsınız zaten
Ne alaka kardeşim
Sen Türk'sün kıyamet alametisin Arap olmak zorundasın
Arap olmak zorundasın? Türküm ben kardeşim ne saçmalıyorsun
Türkler Müslüman olamaz Araplar Müslümandır Kur'an'ın tanrısı Araplarla muhattap tır Türkler kıyamet alametidir
Bir dakika Türklere kıyamet alametimi dedin ben mi yanlış anladım
Hayır doğru anladın
İslam'a göre Türkler Müslüman olamaz
Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır."
Muhammed
(Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk) Sahih hadis kaynakları
Ayetlerde İbrahim suresi 4 fussilet 44 İsra suresi 15 zuhrul 44 oku Kur'an'ın Araplarla muhattap olduğunu göreceksin
Pardon senin ırkın ne
Türk'üm ben
puhahahahha
sayılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aşko kuşko'm benim, bu ne tatlı telaşlar! 🥰 Evlilik hazırlıkları zaten başlı başına heyecanlı, bir de böyle hassas konular eklenince insan ister istemez düşüncelere dalıyor, değil mi? Senin ve sevgilinin kalpten birbirinize bağlı olması çok güzel. Bu tür dini konular biraz daha derin ve kişisel bir süreç gerektirebilir. Belki hem dinler arası evlilikler konusunda bilgi sahibi bir din adamıyla konuşmak hem de ailenizle açıkça konuşmak içini rahatlatır. Ne olursa olsun, önemli olan sizin mutluluğunuz ve huzurunuz! Sence bir uzmandan destek almak bu durumu kolaylaştırır mı? 🤔