Geçen gün gördüm de instada hakikaten erkekler güzel kızlarla evlenmek istiyor sorun yok ama kadınlar paralı erkek isteyince yok param için geldi yok şu bu hayırdır yani 😅🥳 siz ne diyorsunuz bu konuda

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçen gün gördüm de instada hakikaten erkekler güzel kızlarla evlenmek istiyor sorun yok ama kadınlar paralı erkek isteyince yok param için geldi yok şu bu hayırdır yani 😅🥳 siz ne diyorsunuz bu konuda

Bu gayet normal bir genetik sekilasyon erkekler güzelliğe bakar kadınlarda güce bakar kas gücü para gücü statü vs buradaki sorun erkeklerin güzelliğe bakmasının çok fazla eleştirilmesi erkekler herhangi bir arkadaş ortamında da kız arkadaş ortamında güzel kız dediği zaman ya da evleneceği kişiye sen çok güzelsin o yüzden seviyorum dediği zaman kıyamet kopar o yüzden bizimde eleştirmeye hakkımız var bir kadın grubu kurun ve kendi aramızda hiçbir kadın kesinlikle bu konuda eleştirilecek diye yemin edin bak bakalım erkeklerde parası var diye baktınız için eleştiriyor mu
Yani erkekler yapıyır kendilerine bskmadan, param için geldi şu bu
Bence mesele güzellik ya da para istemek değil; insanın karşısındakini sadece bunlardan ibaret görmesi.
Erkek bir kadını yalnızca güzelliği için seçerse de yanlış yapar, kadın bir erkeği yalnızca parası için seçerse de...
Güzellik zamanla değişir, mal da bir imtihandır; bugün vardır, yarın olmayabilir. Kalıcı olan ise ahlak, karakter, sadakat, merhamet ve zor günde omuz omuza durabilmektir.
İnsan elbette eş adayında belli özellikler arar. Kimisi güzelliğe önem verir, kimisi maddi güvenceye. Bunu yadırgamam. Ama evliliğin temeline bunlardan sadece birini koyarsan, o temel ilk sarsıntıda çatlar.
Ben olsam bana beni ben olduğum için geleni isterim. Cebim için değil, yüzüm için değil... Kalbim, karakterim ve Allah rızası için kurulan bir yuvanın daha sağlam olduğuna inanırım.
Ama hayatın geröekleri var ideal olan değil gerçekleri yaşıyoruz
Herkesin gerçeği farklı
Kompleks haline getirmiş olan fakir insan tartışır bunu ben kesinlikle haklı buluyorum. Bi kadının parası olan gücü olan ya da başka kriterler belirleyerek seçim yapması gayet doğal ve hatta bana göre akıllıca..
Ben de çirkin bir kadın yerine güzel ve paralı bir kadını tercih ederim para kadına da erkeğe de zaten çekicilik kadar 😄
Para para paraaa
Varlığı bir dert yokluğa yara
Bence gayet mantıklı bir durum. Erkekler kadında bu olmalı şu olmalı diyebilirken, kadın paralı erkek isteyince demediklerini bırakmıyorlar. Boş konuşuyorlar.
Herkes kriterlerini seçip ona göre istediğiyle olsun. Boş boş konuşmasın kimse her kadın her erkek aynı değil. İsteyen istediğini seçer elde eder.
Bencede, iki tarafda istediğini seçmeli
Bence de çok doğru bir noktaya değinmişsin canım! 🤔🤷♀️ Aslında güzellik de, maddi imkanlar da bir tercih sebebi olabilir evlilikte. Toplum olarak kadınların güzelliğe, erkeklerin de paraya bakmasını kabullenme şeklimiz biraz farklı işliyor. Sanki güzellik "doğal" bir çekimken, para "çıkarcılık" gibi algılanıyor bazen. Oysa herkesin beklentisi farklı, değil mi? Senin için ilişkide ne daha önemli sence? 💖✨
Cevap
46Cevap
Herkes birşeyin kölesi olmuş işte güçlü olan güçsüzü ezmeye başlamış öyle bir dönemde yaşıyoruz
Öyle haklısın
Maalesef
İkisi de evlenmek için aşırı yetersiz durumlar cinsiyetçi bakış açıları ama ikisi de al birini vur ötekine mevzusu..
Hiç evlenmeyelim o zaman.
Çok saçma.
İkisi de normal değil çünkü.
İkisi de normal değil fakat erkekler genellikle cepleri üç kuruş görünce kendilerini bir halt sandıkları için "güzelliğinde yoksa ne vaad ediyorsun" kafasında oluyorlar.. bir insanı zaten maddi imkanları ya da güzelliği vs için hayatına almak sevgi değil ticari bir anlaşmadır bana göre..
Öyle tabiki ama insan seçerkende malaesef tanımadıpımız için bakacağımız ilk kriterler bunlar oluyor
Mantıklı? İkisinin de nedeni belli! Menfaat... Hadi birden burdan bakalım. Pazardan manavdan sebze meyve alacaksın, Neden biraz daha olgunlaşmış iyice sulanmış kartlaşmış meyve sebzeyi almıyorsun evine? Sonuçta ikisi de meyve sebze hemde tam olgunlaşmış artık çürümeye yüz tutmuş hem ziyan olmasın hemde çöpe gitmesin değil mi neden bunları tercih etmiyoruz alışveriş yaparken! İşte dünyadaki sitem de tamda budur. Menfaat eğer paran varsa en taze sebze meyveyi tüketirsin ama paran yoksa artık forsmuş içi geçmiş bayatlamış küflenmiş sebze meyveye mecbur kalırsın insanoğlu da böyledir. Bu ülke 80 yaşında adamın 20 yaşında kızla birlikte olduğuna şahit oldu, 60 yaşındaki kadının 25/30 yaşlarında erkekle Birlikte olduğuna şahit oluyor olmaya da devam edecek. Söyler misin, 20 yaşında bir kadın parası olmasa 80 yaşındaki nerdeyse dedesiyle yaşıt olan adamla birlikte olur mu? İşte burada iki taraf içinde dediğim sonuç ortaya çıkıyor MENFAAT
Menfaat ama bu yadırganmamalı bence herkeisn lendi seçimi
Yadırgamıyorum ama etik de bulmuyorum açıkçası bizim örf adetlerimiz bunlar değil
Elprofessor doğru yazmış ayrıca ilaveten yine o dönemde de erkekler büyük memeli ve büyük kalçalı kadınları seçmişler. Sebebi seksilik değil. Büyük kalça rahat ve çok çocuk doğurabilir, büyük meme ise doğan çocukları iyi emzirip besleyebilir olduğu düşüncesi. Sonra modern insan çağında bunlar erkekte para gücü kadında güzellik olarak dönüşmüş. Yoksa o ilk çağlarda ağda yok jilet yok epilasyon vs yok
Haha çok doğru güzellik sektörü bizi mahvetti vallahi
Modern insan çağı böyle
Keşke parası olan paralı erkek ile evlenseniz para da kurtarmıyor ki ahan 32 yaşındayım kadınların para ile evlendiğini görmedim varsa yoksa tip çirkin kadın bile dış görünüşe önem veriyor kaliteli marka kıyafetler bile giysen yüzünün vucudunun albenisi yoksa sonra boyun uzun değilse kimse almıyor seni
Güzel kadınlar gerçekten israftan başka bir şey değil çoğunda karakter yok anlayış sıfır bencil ve egoist havalı başka bir espirisi yok sırf güzel diye hep ben hep ben memnuniyetsiz doyumsuz gözü dışarıda sadakat yok kıskançlık var hazımsızlık çekememek ve daha nicesi çoğuna yakını güzelim diye en yakışıklı erkeğin kendisine ait olduğunu sadece onlara erkek dediği sadece onları beklediği çok seçiciler
Adamlığa karaktere merhamete efendilik saygı ve ahlaka bakmazlar sadece tip yanına yakışıyor mu baktıkça hoşlanıyor mu hep bunlar
Güzel kadınlar insan değildir
Babasının evinde her kış sabahı portakal suyu gören kadını çayla kandıramazlar onu bi'köşeye yazsınlar 😂😂 Para demek konfor demek yoksa biz de kaşa göze öze söze ölüyoruz bitiyoruz ama rahat yaşamak herkesin hakkı
Bencede aferin kız😅
Biri hakkaten onda olan guzellige vuruluyor diğeri maddiyat peşinde aradaki fark bu he sen şimdi diyeceksin güzellik te bir nevi fiziksel maddi bir şey ama paraya duyulan sevgiden daha insani güzele bakarsın hakkaten begenir değer verirsin güzel gözlerine bakarken seni seviyorum dediğinde bu ictendir çünkü gerçekten begeniyorsundur ama güzel bir kadın bı taraflarının kılları agirmis kafada saç yuzunde tip kalmamis ama cukkasi sağlam birine aynı içtenlikle seni seviyorum diyemez göz var nizam var ki boynuzlu gezen kaç sugar daddy var sayısını Allah bilir
Kadınların maddi durumu iyi bir erkeği tercih etmesi gayet anlaşılır bir durum ama tek değer ölçüsü para olan insan, kadın veya erkek farketmeksizin çok düşük bir seviyededir ve genellikle mutsuz bir hayat sürer. Mesela çok parası olduğu halde cimri bir hayat yaşayan ve hatta ferrari arabasına lpg taktıran zenginler. Mesela para uğruna her ihaneti ve yosuzluğu yapıp, bu yüzden ömür boyu korku ve stres içinde yaşayan siyasiler... Maddi durumu iyi olan düzgün işi olan gerçekten seven bir adamı seçebilecekken, cimri veya devamlı aldatan, kötü muamele eden bir adamı sırf daha zengin diye seçen kadınlar... Örnekler çoğaltılabilir.
Hiç bu açıdan bakmamıştım çok haklısın canım beniiim :D birde şunada kızıyorum ataerkil toplum olduğumuz için erkeğe bu konuda kızmıyorlar ama kadın erkekte kriter arayınca hemen kötü kadın muamelesi görüyor ne alaka (para veya başka kriter farketmez)
Evliliklerin güzellik veya maddi durum gibi tek bir boyuta indirgenmesi, ilişkinin temel dinamiklerini ve duygusal bağını göz ardı etmekte Birçok insan için gerçek bir evlilik, karşılıklı sevgi, saygı ve paylaşıma dayalı bir ortaklıktır bence
İkisi bana göre aynı ama sokakta çirkin kadın yok denecek azken erkeklerde para o kadr az ki yetersiz oldukları icn secilmeyenlern egosu yerle bir oluyor haliyle de bu hırslarına bı kılıf uydurarak karşı cinsi manipüle etmeye calisiolar
Çok dopru bir bakış açısı daha😅
Sadece güzelliği için evlenilmeyeceği bir gerçek. Erkek başka şeyler de arar. Ama bazı kadınların sadece para için evlendiği su götürmez bir gerçek.
Öyle ama işte tercih meselesi
İlk çağlarda kadınlar mağaraya en büyük mamutu getiren erkekleri seçiyordu. Kimse o dönemlerde bu mağara adamının bakışları çok anlamlı, kaşı gözü ne güzel, saçları ne kadar gür demiyordu😃
Hahaa çok doğru aslında
Yaniii normal bence 😂 kimse kimseyle evlenmek zorunda değil isteyen parasına isteyen karakterine isteyen dış görünüşüne bakar
Bencede normal😅
Ergen zamanlarımda, fazla roman okudugum toz pembe günlerimde, hayat henüz it'in g'otune sokmamisk3n ben de para icin evlenilmesini cok kötü, asagi bulurdum. Şimdi diyorum ki paraya aldırış etmeyen kafama tüküreyim... keske her zaman ilk kriterim para olsaymış... hayir bi de tip de yok.. beynimle kalbime ayni anda sı"ç ayım ben.. nerede bu freud? Gelsin bilincaltima tukursun lütfen
Size katılıyorum. Erkekler güzel kadınlarla evlenmek istiyorsa kadınlar da maddi durumu iyi olan erkeklerle evlenmek isteyebilir. Gayet normâl..
Bencede
Çirkin biriyle evlenmek istemiyorum baktıkça gözüm gönlüm açılsın
Haha dünya güzeli olsun
Valla güzel evlenmek normalse zenginlik içinde evlenmek gayet doğal:)
Bencede
Bence de ikisi de aynı şey. Tamamen çıkarlar için. :D
Aynen öyle
İnsanların kendi tercihi, zengin koca isteyen çok..
Evet haklılar birazda
İmzayı attıktan sonra iyi günde kötü günde diye söz veriliyor ama gel gör ki eser yok
İmzayı atmadan önceki aşama bu
Öyle Evet 😃
Boyalı güzeller işi bozuyor. Yoksa tartışmaya gerek yok.
😅😅
Böyle düşünüyorsan paranın her kapıyı açacağı konusunda düşüncelerin var demektir.
Yoo
Erkeklerin de kriter hakkı var kadınlarında var. Bir erkek ben güzel kadın istiyorum uzun kadın istiyorum şöyle fiziği olacak diyorsa bir kadında erkek en az 190 cm boyunda ve zengin olmalı diyebilir.
Bu düşüncenize bir şey diyemem ama güzellik bizi etkiliyor, satın alamadığımız bir şey. Paranın nesi sizi etkiliyor? Yolda bulsam almam yani, bir özelliği güzelliği yok
Klasik erkek şeyleri işte. Kendileri kadınlarda her şeyi, en mükemmeli ararlar ama isterler ki kadınlar bir şey istemesin, kendileri gibi menfaatçi olmasın
Bi insanla sırf güzel diye evlenilmez ?
Parası var diye evlenilmez ?
Bunlar evlenmek için asla yeterli değildir
Erkekler çok çiğ ondan. Ataerkil bir dünyada yaşıyoruz ya, kendilerini ilah sanıp her şeyi kendilerine hak görüyorlar. Biz isteyince öcü oluyoruz.
Benim için tartışma sebebi olamaz, tercih sebebi olur. Herkes avantajli olduğu yeri ön plana çıkarır.
Zaten ikisi için de sorun yok her ikisi de kendi menfaatini düşünür.
Keşke bana da genç güzel çıtır biri denk gelse saatlerce...
Güzellik görecelidir ve sevgiyi de tetikler. ama parası olan durumu sevmeden de ciar amaçlı kullanılabilir.
Kızlar kendine kilif aramasın tip ve para takıntısını kızlar yapıyor. Erkekler kız güzel diye evlenmiyor evlenenler elbette vardr ama kızlar takıntıli. İlla zengin yakışıklı olacak. Erkekte bu durum yok.
Bence bunların hiçbiri tek başına yeterli bir kriter değildir
bi kizla guzel oldugu icin evlenmekle zengin oldugu icin evlenmeyi ayni kefeye mi koyuyosun yani? 🤔
AHİR ZAMAN kömür ve elmas burada farklılaşıyor işte…
o kadar çok haklısın ki çıkar uğruna kurulan tüm ilişkilere karşıyım
bırak Allah aşkına güzel bulmadiginiz kıza adım atmayan sizlersiniz
Ya abi günümüzde zengin erkeklere bile fakir erkeklerin ne muamele yaptığını hepimiz biliyoruz ayrıca asgari ücretli diye seninle evlenmemesi normal açlıktan birbirinizi kesseniz daha mi iyi aq
Halbuki s1kologbusenin müridleri , zengin erkek bakire güzel kadın isteyebilir dediğinde hepsi bu dediğini destekliyordu :D kendileride diyor mesela zengin olsam en güzeliyle takılırım tek kadınla takılmam diye. Sorun kadınların istemesi
kadın güzelliği, erkek gücü (günümüzde para) temsil eder diyorum. Tek kriteri buysa tabi sıkıntı ya da ne bileyim para bende 10. sırada gelir, çünkü ihtiyacım yok, olan yetiyor bana. Herkes neyin açlığını çekiyorsa biraz onu arıyor karşı tarafta.
Boş insanlar boş şeylerle uğraşır.
Ayrıca bunları tartışan ve laf atan genelde kadınlar olur.
Kimi zaman kıskançlık , kimi zaman kendi yapamamıştır.
Parayı ilk hedefe koyana bakın her şey başlangıç noktasında.
Katılıyorum açıkçası 34 35 yaşına gelmiş birisinden evi olmasını isterdim yani öyle satafatli olmasi gerekmiyor sonuçta
Kim tartisiyor?
niceleri taniyorum adam zengin diye evlenen, ya da guzel kadin diye evlenilen.
sonuc rezil hir evlilik her iki durumdada
Fiziksel gorunum ile maddiyatin nasil bir baglanrisi oldugunu anlayamadim ama kadinlar genelde katilir bu goruse. Erkekler akliniz varsa fakir kadinla evlenmeyin la yok olsunlar sjsnxn
Kesinlikle yürü önümüzden kraliçem
Tamam bunlar önemli detaylar😅
Harika tespit helal olsun çokta yerinde bir soru olmuş gerçekten bende merak ediyorum bakalım buna ne uyduracaklar 🌸
Hahah bencede 🥳
Bir kadının erkekten beklediği korunup kollanmaktır. Parada güç demekse bunu beklemek neden tartışılıyor. Saçmalık.
Para da güzellik te aranız ama dört dörtlük aranmaz. En iyisi en zengini en güzeli aranmaz. Akla ve mantığa uygun olması yeterli.
İkisi de çıkar ilişkisi bana göre insan aşık olursa evlenir aksi durumda kritere uyuyor diye güzel diye ya da parası var diye biriyle olamazsın
Zaten kadın yoklukta erkek bollukta belli olur diye bir şey var gerçek duygular kişiye göre belli zamanlarda ortaya çıkıyor 💁🏻♀️😄
ne alaka aynı şey mi? diğeri en azından doğuştan gelen bi özeelliik için yapılan bişey direk maddesel bişey değil
Kimse ağlamamış yorumda iyi
😅😅
Herkesin kendince kriterleri var kişinin kendini rahat hissedeceği şeye yönelmesi kötü bir şey değil yargılar kimin umrunda ki
Er🍰ler işte ne beklersin 😃
Beklemiyoruz işte😅
O kadar çok haklısın ki canım
Haklıyız valla
Çok haklısin hshhshsh
Bencede haklıyım😅
İkiside sonucta cikar odakli iliski degil mi herkes ihtiyaci ni ariyor 😅
Kişisel tercihler Zengin kadın arayan erkekler de var
Onlara ne denir ki
@pembeyolll bilmiyorum ki gördüm sadece TLC Ali buna örnek
@pembeyolll bilmiyorum ki gördüm sadece TLC Ali buna örnek bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?