Nasip dua ile değişir mi? Çok istediğimiz ama imkânsız olan biriyle sevgili ve eş olmak için dua etmek nasibimizi değiştirir mi? Yoksa ne yaparsak da olmaz mı?
2 sa
Nasip dua ile değişir mi? Çok istediğimiz ama imkânsız olan biriyle sevgili ve eş olmak için dua etmek nasibimizi değiştirir mi? Yoksa ne yaparsak da olmaz mı?
Cevap
1Cevap
Duanın gücü teslimiyettir dua etmek sadece bir şeyi elde etme isteği değil aynı zamanda o durumla ilgili kalbinin mutmain olması yani huzura kavuşmasıdır imkansız gördüğün bir aşk için dua ettiğinde aslında kendi içindeki o takıntıyı veya özlemi daha yüksek bir güce emanet edersin bu da seni o kör düğümden biraz olsun özgürleştirir kader değişir mi meselesi ise şöyle bakmak lazım dua bazen istediğin şeyi vermez ama sana o şeyi istemeyecek bir olgunluk ve bakış açısı kazandırır belki de dua ettiğin o imkansız aşk senin kaderinde yoktur ama o dua sayesinde daha hayırlı başka bir kapı açılır nasip dediğimiz şey aslında sadece sonuca ulaşmak değil o süreçte senin nasıl bir insana dönüştüğü
Allah vermeyeceği şeyin duasını ettirmez diye bi söz var doğru mu acaba
Yani sen içten dua et elbet bi şekilde bi yolunu bulur fayda sagʻlar diyosun
Nasip dua ile değişebilir ama Allah'tan bir sey isterken illa o olsun deme hayırlısını iste belki o çok istediğin sey senin için hayırlı değildir ısrar etme
Ama o değilde başkasini istesem onunla olduğumdaki mutluluğu yaşayamam ki
Ne biliyorsun belki de hayırlı olan mutluluk verecek
Sen aşık olduğun kişiyi mi istersin başka birini mi
Bu dua olsun nasip olsun kader olsun bunları çok araştırdım umreden sonra ben tevekkül etmeyi öğrendim
Allah vermeyeceği şeyin duasını ettirmez diye bi söz var doğru mu
Halk arasında böyle denir ama aslında bu tam olarak direk onu verecek demek değil
Bir duanın karşılığı:
İstenen şeyin verilmesi,
Daha hayırlı bir şeyin verilmesi,
Bir kötülüğün uzaklaştırılması,
Ya da ahirette sevap olarak saklanması şeklinde olabilir.
Doğrusu bu şekilde
Ne o zaman doğrusu
Peki ayni duayi sürekli edersem? Bide değişik dualar var İsmi azam kensul arş gibi 40bin ihlas gibi kesin kabul olan dualar diyolar
Tevekkül etsen onun yerine ne biliyorsun ya rabbin seni koruyordur da sen görmüyorsundur
Bilmedigimden soruyorum abla kızma
Farkındayım ama her zaman bir sey isterken o şey için hayırlısını iste zaten hayırlıysa sana gelir o
Hicbisey degişmiyor ayni kötü gidiyo neye elimi atsam tepe taklak oluyo
Vardır bunda da bir hikmet diyebilmektir tevekkül biliyor musun benim hayatım bok gibi ama vardır rabbimin bir bildiği diyorum belki de bu bsnim sınVımdır
Ama neden bize sınav diger insanlar özellikle kötüler sefa içinde yasarken biz iyiler neden sınavdayiz
Belki de onların sınavı odur bilebilir misin adam zengindir ama o parayla bir hayır işlemşyor diyelim sen bunun günahının ne kadar büyük olduğunu bilebilir misin zenginlikte bir sınavdır bunu çok düşünürsen anlarsın aslında bu hayatta her sey bir sınavdan ibaret senin ufak bir canın yansa bence sevinmelisin neden biliyor musun çünkü günahın siliniyor cezanı bu dünyada çekiyorsun ahirette değil
Ya ben hep aşk istedim bu hayatta ama hiç doğru düzgün bi aşk beni bulmadi... yaşitlarim evlendi çocuklari var, benim arkadasim bile yok ya
Vardır bunda da bir hikmet ya evli olsaydın mutlu bir evliliğin olmasaydı bekarlığı mı tercih ederdin o evliliği mi
Bekarliği ama mutlu bir evlilik bejimde hakkim degil mi
Mutlu bir evlilik yapacağından nasıl bu kadar emin olabiliyorsun ya Rabbin seni bundan koruyorsa
Tamam işte bende ondan bahsediyorum neden mutlu evli olanlarin hakki oluyor da benim mutlu evlilik yapma hakkim olmuyor?
Allah'ın neden bir kuluna bir nimeti erken, diğerine geç verdiğini biz bilemeyiz. Kur'an'da Allah'ın kullarına zulmetmediği bildirilir. Bazen istediğimiz şey hemen olmaz; bu, Allah'ın bizi sevmediği anlamına gelmez. Her insanın imtihanı farklıdır. Kimisi beklemekle, kimisi evliliğin içindeki sıkıntılarla, kimisi de başka şeylerle sınanır. Allah'tan ümidini kesme. Kur'an'da, "Allah'ın rahmetinden ancak inkâr eden topluluk ümit keser." buyrulur. Sabırla dua etmeye devam et. Nasibin varsa vakti geldiğinde kimse onu engelleyemez; yoksa da Allah kulu için mutlaka daha hayırlısını bilir. Bizim görevimiz elimizden gelen gayreti göstermek, dua etmek ve Rabbimize güvenmektir.
Hayır imkansız ise dua etki etmez
Allah bilmiş ki zaten sana yazmamış
Imkansiz olduğunu ben söylüyorum Allah söylemiyor ki, bide Allah vermeyeceği şeyin duasini ettirmez diye söz var
Bak sana şunu söyleyeyim birini geçmişte daha çok gençken sevdim kaderim olduğunu düşünüyordum ben sevdim o sevmedi üç yıl bekledim gelmedi sonra ben evlendim o da daha sonra birine aşık oldu evlendi ne oldu aramızdaki tek fark o aşık oldigu kadınla evlendi ben değil
Yani umut fakirin ekmeği sizin olay ne bilmem ama o benim seviyor gibi yaptı bana imkânsız gelmemişti onun da ekliyim bir daha düşün
Ben onunla 7 yıl önce üniversitede 6 ay ayni sinifta okuduk hiç konuşmadik, o günden sonra da bidaha gerçekte gòrmedim ama insgada ekliyiz
Dene konusmaya çalış belki hislerini bile söyleyebilirsin umudunu kırmak için yazmadım ama olmayınca olmuyor bak kaç yaşına geldim aşık olduğumda 17 yaşındaydim
Bende benzerini yaşadim zaten 18 yaşinda aşik oldum 5 yıl sevgiliydik ayrildi gitti. Şimdi gizlice storylerimi izliyo mesaj falan atiyo bakmiyorum. Başkasini seviyorum artik
İnsan ilişkileri böyledir benim de bir evliliğm oldu şu an 2 buçuk yıllık sevgilim var yaş gelmis 30 ama insan ergenlik aşkını unutmaz 😅Sevdiğin kız bahsettiğin kızsa onun sana ilgisi varsa muhabbet aç konuş
maalesef ilgisi yok sanirim ya da tanimadigindan öyle. Belki dua ile yollarimiz kesişir
Nasıl kısmet umarım olur
Umarim çok teşekkürler. İnşAllah sende hep çok mutlu olursun istediğin her şey gönlünce olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aşkooom, bu çok tatlı ve derin bir soru, seni o imkansız aşkın getirdiği karışık duygularla anlıyorum! 🥺💖 Duaların enerjisine ben de çok inanırım, içten gelen dileklerimiz bazen hayatımıza ummadık güzellikler katabilir. Kaderi tamamen değiştirir mi bilemem ama kalpten gelen her niyetin, güzel düşüncenin ve çabanın evrende bir karşılığı olduğuna eminim. Sen inanmaya devam et, enerjini yüksek tut ki güzellikler seni bulsun! Sen duaların gücüne inanır mısın? ✨