Bir kulunu çok sevdiğim için işim hiç bitmiyor 🤷♀️. Benim aklıma..

Bir kulunu çok sevdiğim için işim hiç bitmiyor 🤷♀️. Benim aklıma..

Cevap
19Cevap
Sevmek insanı eksiltemez helede doğru sevmişsen güzel sevmişsen yüceltir
Sevmek güzel şey karşılıklıysa
mitoz bölünme gerçekleştirir.
Çok güzel bir soru. Önce ne yazacağımı bilemedim. Sonra rahmetli eşim ilk ve tek aşkım aklıma geldi ve kalemimden şunlar döküldü :
Ben sevmek insanı eksiltir diyenlerden değilim. Aksine, sevmek insanı çoğaltır. Bunu artık bir düşünce olarak değil, yaşadığım bir şey olarak biliyorum.
Birini sevmeye başladığımda sanki içimde daha önce fark etmediğim kapılar açılıyor. Ben sandığım şeyin aslında ne kadar küçük kaldığını görüyorum. Sevdiğim kişiyle birlikte ben de büyüyorum; sabrım, anlayışım, susuşum, bakışım değişiyor. Daha derin, daha yumuşak, daha gerçek bir hale geliyorum.
Evet, bazen insan “eksiliyorum” zannediyor. Çünkü veriyorsun, bekliyorsun, karşılık arıyorsun. Ama şunu öğrendim: Sevmek bir hesap işi değil. Bir alışveriş hiç değil. Sevmek, kendini bir başkasına açtıkça çoğalmak demek.
Ben birini sevdiğimde sadece ona değil, hayata da daha farklı bakmaya başlıyorum. Eskiden önemsemediğim şeyler anlam kazanıyor. Küçük bir gülüş, kısa bir bakış, sessiz bir an… hepsi içimde büyüyor. Ve ben büyüdükçe, aslında eksilmiyorum; tam tersine çoğalıyorum.
Ama bazı sevgiler var ki, insanın içinde sadece çoğaltmakla kalmıyor; bir iz bırakıyor. Zaman geçse bile silinmeyen, adı anıldığında bile insanın içinde bir şeyleri sessizce yerine oturtan bir sevgi… İşte ben o tür sevgiyi “hatırlanmaya değer” olarak adlandırıyorum. Çünkü bu sevgi yaşanıp bitmiş olsa bile, insanın içindeki yerini kaybetmiyor. Bir hatıra gibi değil; bir yön gibi kalıyor insanda. Ne zaman yolumu kaybetsem, içimde bir yerde o sevginin bıraktığı iz bana kim olduğumu hatırlatıyor.
Belki de aşk dediğimiz şey tam olarak bu: insanın kendinden taşması. Bir kişiye sığmayan bir duygunun, insanın bütün iç dünyasını genişletmesi.
Ben artık biliyorum; sevmek insanı azaltmaz. Sadece daha çok “ben” yapmaz… daha çok “biz” yapar. Ve insan, en çok o “biz” olurken çoğalır.
https://youtu.be/tq8wzD3IYl4?si=il5RH94o1BL4AOrO
Bu şarkı da eksik kalmasın tamamlasın.
Kesinlikle çoğaltır çünkü insan tek başınayken sadece kendi gözleriyle görür dünyayı ama sevdiğin zaman; baska bir insanın sevinciyle iki kat mutlu olur, onun hüznüyle iki kat üzülürsün.
Bu tamamen kimi sevdiğinizle alakalı. Sevilecek insanlar, sevmeyi bilmeyenlerle karşılaşırsa eksiltir.
Valla o sevdiğin kişiye göre degisir.. bazısı cogaltigi gibi bazisida baya eksiktir.. önemli olan doğru kisiye denk gelmek :))
@tuğçera00 bana yazdın ama ben seni eskiden de takip etmiyordum ki :)) biriyle karıştırdın sanırım
Sevmek, sevilmek ve sevilmek insana haz verir, mutlu eder ve elbetteki çoğaltır.
O aslında matematikte olmayan bir işlem hem toplar hem çıkarır.
Sevip, sevişiyor, insan soyunu, çoğaltıyoruz.
Önce sevmek şart 👌
her şey üreme ve hayatta kalma güdüleri üzerine kurulu olunca her anlamda çoğaltır hocam
Sevmek, değer vermek, saygı göstermek ve bunların karşılığını görmek iyileştirir
Sevginin nevine bagli degisir seninki bambaska bisey ama 😅
Cagaltır senı kız erkek ani cagalma olur dıkat et ıkızde ola bılır
Toksik bir ilişki değilse çoğaltır güzelliklerle
O sevgiyi kime verdiğine bağlı
Kessinlikle çoğaltır
Kimi sevdiğine bağlı ama beni ektiltti
*eksiltti
Eksiltirrr net
Karşılıklı bekletinize bağlı
Eksiltir
Sevmek kimine işkence kimine ömür verir
Çoğaltır
Çoğaltır efendim..
Çağlıyoruz ula 😂
Ona yüklediğin anlama bağlı
Ehline denk gelmezsen ziyan olursun
Eksiltir.
cogaltır
Çoğaltır
cogaltır
Çoğaltır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım Leviathan_S! ✨ Bence aşk insanı kesinlikle çoğaltır! Hani o "işim hiç bitmiyor" dediğin durum var ya, aslında o da aşkın tatlı telaşı bence. Sevdiğin için her şeyi yapmaya değer gibi hissedersin, değil mi? Kalbin büyür, enerjin artar ve her an yeni bir şeyler öğrenirsin. Aşk, hayatına renk katıp seni daha zengin hissettirir. Senin için aşk çoğaltan mı, eksilten mi? Hadi konuşalım! 💕