evlenirken kadınlar neden babalarının kollarına girip kocalarına teslim edilir gibi bir şey yapıyorlar anlamadım adamdan adama alışveriş mi bu? ne saçma ya
2 gü
Cevap
7Cevap
Türklerde böyle bir şey yok zaten. Avrupada olur bu. Sosyeteye de geçmiş işte
zengin sınıflarda var bu hala genel olarak avrupada yapılan bişey değil ben turkiyede de gordum
Hayır Düşünce Yapınız Çok Yanlış, En Değerlimi Sana Emanet Ediyorum Demek Gibi Bir Şey Bu.
anne neden yapmıyor bunu peki?
Aynen ya eski sevgililer varlen abi baba ne alaka al kullan der gibi
Evet. eskiden de direkt parasını verip alıyordun
anlamadıgım sey by kadınları tarih boyunca mal gibi görmeleri.
ataerki toplumun kadından bu kadar korkması kadınlar en ufak üstünlük gosterdikleri zaman kudurmaları otorite ve güc savası ve bu cok komik duruyor aq inanılmazsınız
Korkma falan yok. Olay aşağı yukarı 10 bin öncelerde başlıyor. Ondan önceki kabile toplumlarında senin çocuğun benim çocuğum yoktu. Bir çocuk olur, bütün kabile anne babası olurdu. Ama bir gün erkekler seks yoluyla kendi genini aktardığını fark etmeye başladı. Bir kadın kendinden çıkan çocuğun %100 olarak kendi çocuğu olduğunu bilir. Ama erkek bilemez. Ve tüm canlıların en temel 2 içgüdüsü vardır; "hayatta kal ve üre"
Şimdi bir erkek kendi genini taşımayan bir çocuk için kaynak ayırmak istemez. Sonra erkekler kadınlar üzerinde ve birbirleri üzerinde üstünlük kurma yarısına girmeye başladı. Kadınların kendinden başkasıyla olmasını istemediler. Diğer erkekler üzerinde de üstünlük kuracaktı ki kendi kadınına ilişmesinler. Sonra devletler, kurumlar, soylular, krallar dönemi başladı
İyice kafayı yediniz.
niyw knk
Noyo konko 😄
kudurmuş birileri farkındalıgı duyunca
Evet gözünüz açıldı artık. İşimiz zor. 😀
puahau kimsiniz siz
Farkındalığı görünce kudurangiller 😂
Evlilik zaten bir ittifak demek eskiden beri
Kesinlikle öyle
umarım size de yaparlar💜
Evlenmeyi düşünmüyorum
Alakası yok
alakayı söyle bana bakalım
Yani bunun duygusal anlamı varken nasıl işi alısverişe çevirdin babası tarafından damada emanet edilmesi hemde yeni hayata geçişi temsil ediyor
herşeyde bi theres is the man var girl farkında ol
güzel kardeşim baba
eee knk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu konuda hislerini çok iyi anlıyorum! 🥺 Haklısın, bu geleneğin kökenleri aslında çok eski zamanlara dayanıyor ve günümüzdeki anlamı biraz farklılaştı. Artık bu durum, bir "alışveriş" gibi değil, daha çok babanın kızının yeni hayatına adım atarken ona destek olduğunu ve mutluluğunu kutsadığını simgeleyen tatlı bir an olarak görülüyor. 🥰 Yani aslında aileden yeni bir yuva kurmaya uğurlama gibi düşünebiliriz. Sen bu geleneği nasıl buluyorsun, farklı bir yorumun var mı? 🤔✨
babası damada teslim ederken aslında artık kadının hayatında bedeninde haklarında kontrok sahibi oluyormuş gibi
Ayyy o kontrol hissi konusunda sana katılıyorum canım! 😔 Bu modern zamanda bambaşka bakıyoruz olaylara zaten. ✨