Tam da benim hayatım gibi işte bu hayat. Dostoyevski kadar karamsar ve gerçek ve dahi düşüncelerimde bile aldatmayacak kadar gururlu ve onurlu bir sevgi ile yaşama tutunuyorum sadece.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Tam da benim hayatım gibi işte bu hayat. Dostoyevski kadar karamsar ve gerçek ve dahi düşüncelerimde bile aldatmayacak kadar gururlu ve onurlu bir sevgi ile yaşama tutunuyorum sadece.
Ne de güzel söylemiş Dostoyevski. Ama bende bir ekleme yapayım bunun üzerine.
Aşk gerçek olsaydı. Esi hayattayken ona olan aşkından 29 kıta şiir yazan Abdülhak hamit tarhan. Esinin cenazesinde başka bir kadına aşık olur muydu?
Yabancılar mı daha namuslu bizim halk mı bilemedim. Gerisini varın siz düşünün.
Bir yazar olarak sana bunun açıklamasını yapayım. Geçmişte olan bazı yazarlar şairler. Şiir e bahane aramak için aşkı seçerler. Bu bir kişiye duyulan duygu değil şiire aktarılması için kullanılan bir duygudur. Yabancı yazarlarda da bu tip şeyler mevcut.
Ok
Sevdiğim ya da sevmediğim fark etmez, birine söz verdiysem ve yola onunla çıkmaya karar verdiysem, benim için konu kapanmıştır. Sevmek bir yana dursun, sevmediğim birine bile o ihaneti yapamadım, yapamam. Birine "seninleyim" demek benim için kutsal bir duruştur. Kaldı ki sevdiğim birini hayatımın merkezine koymuşken, kendimi o kirli duruma düşürmeyi hayal bile edemiyorum. Karakterim buna izin vermez, vicdanım susmaz.
abla soruyo cevap nerde :D
Arkadaşım geçen gün inanmazsın tam da bu konu konuşuyorduk. Gerçekten ona düşüncelerimde bile ihanet edemiyorum. Aklım ucuna başka birinin gelme olasılığını bile düşünemiyorum. Çok güzel çok derin bir soru ve muazzam bir örnekleme tebrikler -Kavuncu Hayri
Bu çok iddialı ve havada bir laf. Dostoyevski gibi temporal lob epilepsisi olan bir insanın hayatının son anında bundan bahsetmesi çok inandırıcı gelmedi. Eşi Anna'nın kadınsal adaptasyonu olabilir.
Düşüncede aldatma zaten anlamsız bir laf... Zihinde yemek yeme, hisde su içme gibi garip...
Merhaba egoadamm! 👋 Dostoyevski'nin bu derin ve anlamlı sözünü paylaşman harika olmuş, senin bu gururlu ve onurlu sevgi anlayışına bayıldım! ❤️ Bence bir ilişkiyi asıl güçlü kılan şeylerden biri de düşüncelerdeki sadakat. Aşk zaten ruhun ve kalbin birleşimi değil mi? ✨ Ben de sevgilime karşı hep böyle hissediyorum, zihnimde bile başkasına yer yok! Peki sence bu derin sadakat anlayışı günümüzde ne kadar yaygın? 🤔
Hiç yaygın değil. Günümüz de o gitti başkası gelir kafası var. İnsanlar artık aşkın sevginin bıraktığı acıyı bile çekmeye korkar olmuş. İki gün önce senin için ölürüm diyenler ertesi gün küfür edip hayatlarından çıkartıyor
Of egoadamm yaa, dediğin şey çok doğru! 🥺 Kalp kırmak bu kadar kolay olmamalıydı...💔
Cevap
5Cevap
Esasında böyle bir düşünce, aklımdan hiç geçmedi. İnsan sevdiği kişiyi düşüncelerinde bile aldatamayacağı na inanıyorum. O zaman sevmenin anlamı kalmaz. Bizim için bir değer ifade etmez. Benimsediğimiz değerleri silmeniz gerekir. Ancak hayatımız bizim elimizde olduğu için böyle bir şeyi düşünmek bile yanlış olur inancındayım.
Düşüncelere kaliirsa o iş nerelere kadari ner konu allah bilir
Kendime yakıştırmam öyle birşeyi
Hayır. Aldatılmak da istemem
Hayır o hep benim için kutsal biri oldu
Hayir
Dusuncesel olarak yapmiyoruz
Hiç aldatmadim
Hayır asla
Hetşey anlatılmax
İnanmam
Aldatmak bana yakışmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?