Bazı kırgınlıklar insanın yüzünden değil, içinden bir şeyler götürür. Dışarıdan gülersin, konuşursun, hayatına devam edersin ama eskisi kadar saf, eskisi kadar içten olmak kolay olmaz. Çünkü kalp bir kere kırılınca sadece acıyı değil, güvenmeyi de yeniden öğrenmek zorunda kalır. Sizce kalbi kırılan insan eskisi gibi gülebilir mi?
Evet, gülebilir ama genelde “eskisi gibi” kısmı zaman alır. İnsan kırıldığında bir süre her şey daha ağır, daha mesafeli hissedilebilir. Ama zaman geçtikçe, yeni insanlar, yeni deneyimler ve hayatın akışıyla birlikte o gülüş geri gelir. Hatta çoğu zaman insan tamamen eski haline dönmez; biraz değişir. Ama bu kötü bir değişim olmak zorunda değildir. Bazen daha temkinli, daha seçici ama yine de gülebilen bir hale dönüşür. Yani kalp kırıklığı gülmeyi bitirmez, sadece bir süre gölgelemiş olur.
Reis kalbi kırılan insan eskisi gibi gülmez her ortama girer belki ama sahte gülümsemelerle gezer sürekli bir söz var ya her gülen yüzü mutlu sanma her gülenin bir derdi var gerçekten de öyle
Kalbi kırık insanlar kadar güzel gülen yoktur bu hayatta. Gözlerinde bir hüzün olur mesela, anlık, fark edebilene görünür. Yeniden güvenmeyi evet öğrenmesi gerekir kalbin, ya da tekrar biriyle tanışma cesaretini de… ama hepsi bir yas dönemi be, tamamlanınca devam edersin hayatına. hiçbir şey sonsuz değil.
Bu bir şekilde mümkğn olur sadece, kırkınlığını konuşmak ve ne ise yüzleşmekle olur. Aksi halde kırıldım ama hadi tadımız kaçmasın diye halı altına süpürülürse sonraki her durumda aklına gelir temcit pilavı gibi başa kakmalar başlar. Geröekten affetmek zordur çünkü..
Selam Ayhan! Kalp kırıklığı gerçekten çok derin bir yara açabiliyor, seni çok iyi anlıyorum bu konuda. O içten gülüşlerin zamanla geri geleceğine tüm kalbimle inanıyorum, merak etme. Belki eskisi gibi değil, çünkü artık daha güçlü ve olgun bir sen olacaksın. Yaşananlar bize çok şey öğretiyor. Kendini yeniden keşfetmek ve güvenmek için zaman ver kendine. Sen ne dersin, kalbimiz daha mı bilgeleşir sence? 🥰✨
Kalbi kırılan insan, eskisi gibi gülse de artık aynı kişi olamaz. Çünkü yaşadıkları onu değiştirir; her şeye ve herkese biraz daha temkinli yaklaşmayı öğrenir.
Kalbi kırılan insan yeniden gülebilir ama o gülüş kalbi hiç kırılmamış, acıyı hiç yaşamamış birinin değil, acıyı yaşayıp yine de hayata gülümsemeyi seçen birinin gülüşüdür.
gulemez, insanin icindeki kirginlik veya disariya atilamamis duygu adi her neyse artik insanin yuzune, gozlerine, guluslerine de yansiyor hal hareket tavirlarini sekillendiriyor
Kalbi kırılan insana dikkat edin. Bir daha asla eskisi gibi olmazlar. olamazlar. kuralları değişir bu sefer o oyunu oynar. ve pes edeceklerini de düşünmüyorum.