Uzun zamandır ayrıyız, birbirimizi de görmüyoruz, o beni unutmuş ya da hiç sevmemiş bilmiyorum ama ben acı çekiyorum zaten olacak bir ilişki değildi buna rağmen istenmiyorum ve seviyorum hâlâ ne önerirsiniz
8 gü
Unutmam lazım diye unutamazsın. Ne yazıkki bu şekilde olmuyor. Keşke bir düğmemiz olsaydı ve kapatabilseydik.
Bizi sevmeyen, değerimizi bilmeyen kimseye sen de değer verme.
Bunu yaşaman gerekiyormuş. Hayata, kadere güvenmelisin.
Akışa güvenmelisin.
Normal hayatını yaşamaya devam et. Arada aklına gelecek, üzüleceksin. Bu çok normal. Zamanla üzüntü geçecek. Odak noktanı bir şeylere vermelisin. Bu bir hobi olabilir , dersler olabilir. Pozitif anlamda oyalayacak herhangi bir şey. İş de olabilir.
Dua etmek çok iyi geliyor mesela , denemelisin.
Bir bakmışsın kalbinden çıkmış.
Öncelikle şunu kabul etmek gerekiyor; bazı insanları unutamıyoruz çünkü onları değil, onlarla kurduğumuz hayalleri seviyoruz.
Sen de aslında olmayacağını bildiğin bir ilişkiye rağmen hâlâ üzüldüğünü söylüyorsun. Bu bana biraz, o kişiyi değil de onun sende bıraktığı duyguyu yaşatmaya çalışıyormuşsun gibi geliyor.
Unutmak için sihirli bir yöntem yok. Ama sürekli "Acaba beni sevdi mi?", "Beni unuttu mu?" diye düşünmek yerine şu soruyu sormayı dene:
"Ben beni istemeyen birini neden hayatımda tutmaya devam ediyorum?"
Çünkü bazen acıyı bitiren şey, karşımızdakini anlamak değil; kendimize hak ettiğimiz değeri vermeye başlamaktır.
Bir insan seni sevmiyorsa bu senin sevilmeye değmez olduğun anlamına gelmez. Sadece yanlış kapının önünde beklediğin anlamına gelir.
Bazı insanlar unutulmaz olduğu için değil, kabullenilemediği için akılda kalır.
Teşekkür ederim söylediklerin o kadar doğru ki
Maalesef, her insanın hayatında 1 kez böyle beklediği, yanlış bir kapı ne yazık ki var! Önemli olan bir an önce yanlışın farkına varıp, o kapıdan uzaklaşmak😊
Her şeyin farkındayım ama yerimde sayıyorum
bir adım atmak, sana bir şey kaybettirmez, yönünü değiştir ve adımlarını hızlandır
Yardım et o zaman
Edeyim hemen, Yönünü bana dön, koşarak gel 🤗
Tut elimden uzaklaştırayım seni, bu azaptan 💗
Dalga geçerek değil yalnız
Bana bir adım gel, sana 10 adım geleyim!
Yardım etmem için, senin duygularını , düşüncelerini bilmem gerekiyor.
Sonuçta şu an bir manzarada oturuyorsun ama kafandaki düşünceler manzarayı izlemene engel oluyor. Önce o kafanın içerisini boşaltmamız lazım
burada manzara sen mi oluyorsun :)
yok ben arkada duran kulağına fısıldayan o sesim, 😂😂
manzara olmak çok sıkıntılı stresli bir durum
O zaman manzara olduğunu daha önce kabul ediyorsun
Sen şuna güzel bir manzarasın,
Ama senin manzaran maalesef güzel değil.
Bende bir zamanlar güzel bir manzaraydım
ama benim manzaram maalesef güzel değildi.
Bahsettiğim olay tam olarak bu işte,
Sırf seni güzel bir manzara olduğun için izleyecek diye!! Neden kendi manzaranı karanlıkta tutuyorsun ki , gözünü başka yere çevir, yeni bir manzara bul 😉
Sen nasıl bu bakış açısına sahip oldun kaç yaşındasın
30 yaşındayım. Ama bu bakış açısı yaşla değil, birkaç duvara kafa atıp sonunda ders almakla geliyor. 😊
İnsan bir süre sonra şunu öğreniyor; bazı insanlar seni görmüyor diye değersiz olmuyorsun. Sadece yanlış kişinin baktığı yerde duruyorsun.
Gönderemiyorum ama
Niye ki, çok merak ettim, sistem beni mi engellemiş🙄
Yok niye engellesin seni ayarların öyleymiş sadece takip ettiklerin sana mesaj atabilirmiş
Böyle birini unutmak zorla olmuyor, önce bunu kabul etmek lazım. İnsan sevilmediğini bildiği hâlde bazen içindeki ihtimali seviyor, o yüzden kopmak daha çok acıtıyor. Ben olsam kendimi sürekli ona dair şeylerle beslemem; bakmam, sormam, haber almam. Çünkü insan uzak kalmadıkça yara kabuk bağlamıyor. Zamanla değil, biraz da kendine acımayı bırakınca hafifliyor.
Denedim deniyorum da ama dönüp arkama baktığımda yerimde sayıyorum her anlamda
Relax ol
Zaman ver kendine hayatı akışına bırak kendini onu unutmak için Şartlandırma. Seviyorsan seviyorsundur unutmak zorunda değilsin ama seni sevmeyen birisine sevgini gösterme kendi içinde sev
Sürekli ağlıyorum sinirlerim bozuk artık
Geçecek hepimiz geçtik o yollardan.
1 sene oldu
Çok olmuş onu umut
Ayyy canım ya, bu durum gerçekten çok zorlayıcı ve içten içe acıttığını biliyorum. 🥺 Unutmak kolay değil, hele ki kalbin hala ona bağlıysa... Ama şunu unutma, senin değerin paha biçilemez ve seni istemeyen birine bu güzel enerjini harcaman haksızlık. Bence kendine şahane bir plan yap, yeni hobiler edin, arkadaşlarınla daha çok vakit geçir ve kalbini güzelliklere aç. Bu süreçte sana en iyi gelen şey kendini sevmek olacak! ❤️ Sen ne düşünüyorsun, kendini iyi hissetmek için neler yapabilirsin ki? 🤔
Cevap
88Cevap
Soeu sor, michael jackson baban mıydı de😅 bir şaşırsın afallasın dönüş yaosın sana gerisini hallederisn bence
Beni istemeyen birini sevmem buz gibi soğuyorum
Beni sevmeyen birini sevmem gurursuz değilim. sevmeyen defolsun gitsin.
Unutmaya çalışmayın. Sevgiye alışmaya çalışın. Beyin unutmaya çalıştıkça daha kalıcı hale getirir ama eğer salarsanız kendiliğinden alışır ve unutur.
Farklı işlerle ve hobilerle uğraşın, ibadet edin, zikir çekin.
Şarkı dinlemeyin ve saçma sapan romantik film veya diziler izlemeyin. Çünkü bunlar da o kişiyi hatırlatır.
Haklısınız ama zorlanıyorum işte
Zorlanmanız çok normal. Bunlar çok insani duygular. Sizi anlıyorum. 🫂
Ama beni bir ablanız olarak görürseniz eğer, size geçeceğini garanti ediyorum. Ve karşınıza iyi ki olmamış dedirtecek o insan çıkınca şükredeceksiniz. Bol bol dua edin. 🩷
Çok teşekkür ederim iyi ki varsın
yaşadığını ben yaşadım. aynı kızla tam 3 senede 4 defa denedim. emin ol boşa acı çekiyorsun, kendine eziyet ediyorsun. olmayınca olmuyor, önüne bak. değilse daha fazla şey kaybedersin, dostlarından fırsatlardan potansiyel mutluluklarından kaybedersin. burada bunu yaşamışı var, abinin sözünü dinle. canını sıkma.
Elimde olmuyor ben mutlu muyum sanıyorsun ama mutlu ol diyince de olunmuyor
Onu tamamen bitirmek. Yani engellemekte yok ergenler gibi. Sadece kendi yoluna bak. Sevmiyorsa, o kadar istemene sevmene çabalamana rağmen bunu yapıyorsa artık onun yokluğuna alışma vaktin gelmiş. Sevecek insan sever, buluşacak insan buluşur bahane üretmez. Varsa bahanesi bunuda çözüme ulaştırmak için elinden geleni yapar konuşur. Bunları onda göremiyorsan sen niye ışığını gösteriyorsun? Bırak karanlıkta kalsın.
Evet ama içimde bu garip duygu olumsuzluklara rağmen ona hislerimi bitirmiyor belki kendimi küçük bile düşürdüm
Kendini küçük düşürmedin sadece ona karşı öfkenin haklı bir şekilde vücut bulmuş hali moduna geçtin. Sen sadece onu gercekten hayatından çıkarıp artık onun yokluğuna alışman lazım. Onun varlığından zehirleniyorsun yokluğunda da kaybolacaksın ama yolunu bulacaksın güven bana.
Haklısın ama kaç kere denedim farklı insanlar aldım hayatıma engelledim vs sonra dönüp bakınca aynı yerdeyim
Bu takıntılılıktan kurtulman için sana onun hissettirdiği başta ilk duyguları başka birinin daha güzel hissettirmesi lazım.
Evet ama bu nasıl olucakki hayatımda biri yokkken
Biri olması illa şart değil ondan kurtulman için. Muhattabı ilgiyi alakayı kes yeter. Aylar geçtikçe artık kabulleniyorsun bittiğini.
Kestim defalarca denedim profiline bakmadım vs sonuç şu an ağlıyorum hemde işteyken
Dayanacaksın sabredeceksin ağlayacaksın için parçalanacak vücudundan bir parça eksilmiş gibi hissedeceksin. Zamana bırakarak kurtulacaksın. Kolay olmayacak onun yokluğunda boğulacaksın boğazın düğümlenecek. Alışacaksın.
1 sene geçti ama hala neden böyleyim
Benim öyle takintili olduğum biri vardi bi aralar nerdeyse 3 sene kurtulamadım. Adam evlendi daha kötü olmuṣtum. Sonra dedim ben ne yapıyorum ya ne saçmalıyorum. Hayatıma baktım. Iṣ güçle uğraṣırken baṣkasıyla tanıṣtım. Sonra yalının ṣarkısında ki gibi oldu "yeniden yandı tüm ıṣıklar yeniden" 😁
Sevgi böyle bir şey değil... gerçek sevgi canini acitmaz... bende bu sıralar bu süreçten geçiyorum ve benim durumum aslında çok daha karmaşık ve belirsiz... daha platonik ve daha az karşılıklı... ve dün instagramdan silmeye bir anda karar verdim ve kendime bu canımı acıtıyor bu sevgi değil diyerek...
Unutmak için çaba harcamak mı.
Sevmesini unutmuş birini insan olarak kabul eden zaten insan olarak olmaz ki.
İlişki insan olanla yaşanabilinecek bir şeydir.
Çünkü ilişkinin olmazsa olmazı iletişimdir.
Gerisi yatak ilişkinden öteye geçemez.
Hayatımla ilgilenirim beni sevenlerle vakit geçiririm aileme anneme hediyeler alıp onları mutlu ederim sağlığımla ilgilenir sağlıklı beslenirim kimsenin beni ve sevdiklerimi üzmesine taviz vermem hayatıma alacağım kişileri çok dikkatli seçerim güzel elbiseler alır giyip gezerim kahve içerim okul okurum yeni bölümler okurum işe girer çalışırım kitap okurum çalgı çengi kursuna giderim evcil hayvan alırım evime arkadaşım olur yoldaşım olur ama beni istemeyen birini tövbe bir daha bende istemem o kadar kıymetsiz değilim bir ağırlığı olmalı insanın insan insana ümit bağlamamalı herkes düz sırada kimse kimseden üstün değil sevmiyorsa sevmesin çok da umurumda diye düşünürüm biz yaşasak da ölsek de kahrolsak da hasta da olsak dünya dönüyor farklı yaşamlar devam ediyor kendimi böyle bir aşkla kör etmez hayata daha geniş açıyla bakardım
bir de nerden neyden kaçtığına iyi bak bir insan kendisiyle mutlu değilse birine bağımlılık geliştirir eskiden lisede bende birilerine aşık olurdum ama platonik takılırdım hep meğerse ailevi problemlerimden kaçmak içinmiş at gözlüklerini attım 2019 da mezun olmaya yakın öyle sıradan bir günde aydınlanma yaşadım çok ağırdı depresyona falan girdim ama sorunu çözdüm artık kendimle mutluyum kimseye ihtiyacım yok Allahtan başka
Zamanla geçer ama bu duyguyu takıntı haline getirirsen kendine daha çok zarar verirsin söyle düşün mesela seni sevmeyen seni hayatında istemeyen biri için üzülmeye devam etmek en çok sana zarar verir birini sevmek elbette kolay kolay bitmez ama insan zamanla değerinin karşı taraftan gelen sevgiyle ölçülmediğini de öğreniyor kendine biraz zaman ver hayatını onun etrafında döndürme sımdı canın çok yanıyor olabilir ama iç zaman geçtikçe hem acın hafifleyecek hem de ona yüklediğin anlam azalacak
Ben de öyleydim sonra onun açığını yakaladım o da bir şey diyemedi beni engelledi ben haklıydın çünkü. Onu gördükten sonra tüm sevgim bir anda gitti nefrete dönüştü gelse bile bir şey hissedemicem ona karşı. O yüzden öyle görmem benim için çok iyi oldu. Onun Hatası olması benim icin daha iyi oldu.
Ben de sizinle durumdayım. Degerimi anladi, Şu an peşimden kosuyor. Bu sefer de ben sallamıyorum. Size tavsiyem kendinizi geri çekin. Sirra kadem basin. Merak etsin sizi. Ama bu zaman isi, sabirli olacaksiniz Ustune ne kadar giderseniz sizden o kadar soğur. Tecrube ile sabit. Bu esnada zamanınızı kendinizi gelistirmeye harcayin, spor yapin, sosyallesin. lKacan kovalanır diye boşuna dememişler. Icinde size karşı biraz sevgisi varsa, geri dönecektir. Ama sizi hiç sevmediyse geçmiş ola.
Mecbur bırakacaksın canım bak şöyle düşün sen onu istedikçe o seni asla istemeyecek asla. Bırak ki zamanın boşa gitmesin başka şeylere odaklan git bi spora yazıl yüzmeye yazıl dizi izle çalış. Ama onu unut demiyorum sadece bırak ve başka şeylerle ilgilen. Unutulmuyor zaten. Yaşadığım için biliyorum zamanla acısı azalıyor
Sakın geri dönme bir insanın kıymeti yokluğunda anlaşılır sürekli yanı başında olan birini önemsemezsin ama sen yine de dönme bir an da unutamazsın bir an da sevginde bitmez sadece zamana bırakacaksın zaman her şeyi birer birer siler..
Deniyorum yemim ediyorum
Görmedikçe soğursun zaten olması gerekende bu çünkü sevmiyo istemiyo diyosun seni ve duygularını ayaklar altına almasına izin verme.
Benimle de flört edip sonra beklentileri benim beklentilerimle uyuşmayınca çabalamayı bırakan bir kız vardı. O günden beri 1 tane bile mesaj atmadım. Kendisi bir kere Instagram hikayeme yazdı. Ben de gülücük koydum emoji olarak.
istemeyen birini zorlamam Kendimi onun etrafında tüketmek yerine uzaklaşırım Başta zorlanırım ama zamanla alışırım Çünkü beni seçmeyen birine bu kadar yer vermenin bana iyi gelmediğini fark ederim
kendime şunu hatırlatırdım ya birini sevmek ayrı şey, onunla mutlu olabilmek ayrı şey. bazen sevgi bitmiyor ama ilişki yine de olmuyor. bence seni en çok yoran şey onu sevmen değil, hala kafanda bir ihtimal bırakman. o kapıyı kapatabildiğin zaman acı yavaş yavaş azalıyo kolay değil ama seni istemeyen birinin peşinden üzülmek yerine, bir gün seni gerçekten isteyen birine yer açmak daha değerli.
Doğru ama neden iyi olamıyorum ben
Onu nefret etmek için kötü huylarına bakarım onunla ilgili hiçbir şey bulundurmam ne telefondan ne de başka bir yerde böyle olunca unutman daha kolaylaşır
Denedim neden olmadığını bilmiyorum neden şu an ağladığımıda
açıkçası kendime sürekli şunu hatırlatırdım: beni istemeyen birini sevmek benim elimde olabilir ama onun beni istememesi de bir gerçek. bazı şeyleri zorlayınca olmuyor. zamanla onu değil kafamda kurduğum ihtimali özlediğimi fark etmeye çalışırdım. gerisi de biraz zaman işi zaten.
güzel açıklama 👍🏻
Kendine saygın olması gerektiğini hatırla kendine yönel ve seni istemeyen birinin senin emeğini ve sevgini haketmediğini kendine hatırlat bence, zor durum tabi 🙄
Eğer bir erkeğin sevme kapasitesi varsa sevdiği kadınla beraber olur eğer bir erkeğin sevme kapasitesi yoksa kendini seven bir kadınla beraber olur 😃 yani o seni değil hiç kimseyi sevmiyor 👍🏻
Acı çekmeyi normal kabul et ki doğalı bu. Zamanla nasıl düzeldiğini göreceksin. Ama hemen sonuç beklemeden. Yapacağın tek şey hiçbir şey yapmamak.
ben direkt en basta beni istemeyeni sevmiyorum, karsidan ilgisel bi isik almadigim hicbir yere adim atmam. dolayisiyla da herhangi bir his olusmaz
Bende senin gibiyim bende bir yıla gibi bişey oldu seviyorum ama yapılacak bişey yok seversende üzülmemeye çalış ağlaman geldiginde başka şeyle ilgilen ağlamaman için bu hayat senin kendini değer vermen gerekiyor kendini üzersen hasta olursun bırak sevsende içinde öylesine dursun yaşadıkların aklına gelirse kin tutma o kişiye karşı eğer kin tutarsan daha çok ağlarsın normalmiş gibi hatırla üzülmezsin.
Çözümün tek kilidi zaman başka türlü çözülmüyor, hani bir kapı var ordan geçinde derdin bitmiyor maalesef yavaş yavaş azalacak
Ya resmen 1 sene geçti hala anlatırken ağlıyorum
Çevremde doğru düzgün kimsede yok
Evet öyle oluyor zaten
Sağ ol
Uzman psikiyatri doktoruna görün. Başka türlü desteksiz süreci atlatamazsin. Hatta zamanla çok daha fazla ruhsal yönden hasta olursun
Yavaş yavaş kendimi ondan soğutmaya çalışırım zihnimde onu kendime kötülemeye başlarım ki çabuk vazgeçebileyim
Beni istemeyen birini aklımda kalbimde tutamam ki?
Eğer böyle bi durum varsa bi psikoloğa gitmek gerekir
Çivi çiviyi söker beni sevenle kendimi tamir ederim sonra baktım o kişiye karşı duygularım var kalırım yoksa giderim
Kardeş sana taktik veriyorum başka birini bul yoksa unutamazsın bizim kafamızı şişirme haydi bu bilgiyi al naparsan yap jzjsj
Beni sevmeyeni görmedim g*tü yemeyenlere o kadar da zor değil mesajı vermeye çalışsamda g*tlerine yediremedim sadece :d
Zamana bırakırım. Aklıma gelmemesi için çeşitli kurslara giderim, arkadaşlarımla gezmelere giderim. Turlara katılırım
Beni istemeyen ve sevmeyen birini sevmem mümkün değil kendime karşı saygısızlık yapamam döner giderim aklıma bile gelmez
Değmez, bir süre sonra karşılık görmeyincd zaten otomatikman soğuyor ve vazgeçiyorsun, kimse vazgeçilmez diildir
Kimseyi zorlamayacaksın sadece bakacaksın evet içinde birazdan ateşi vardır ama bir gün gelecek o da yağacaktır emin ol
Sana bir meşkuliyet lazım düşünmeye bile vaktin olmayacak kadar meşkul ol ve hayatına başka birini al
Psikolojik destek alırım tanıdığım doktorlar var. Hocam ben sıyırdım galiba beni biraz ıslah edin derim
Ne alaka ya
Mayam da yok, aklı bende olmayanı gönlümde taşıyamıyorum. Işık hızı soğuma gibi bir durumum var.
O canım yaptım bir defa gözümü açtı istenmediğim yerde asla durmam daha tek lafı yeter silip gitmeme kim olursa
Zamana bırakırım zaman herkesi herşeyi unutturuyor
Güzel anılar vardı de geç bir yerden sonrası takıntı, sağlıklı değil..
her şey tamam da sen onun nesini unutamıyor sun. Neyini özlüyor sun. Neyi sana eksik geliyor ki
Beni istemeyeni ben istemem.
İki zırlar unuturum.. Ki öyle olmuştu.
İki bira sonrası çek yorganı uyu beynine format atmış olursun.
Unutmak en zor şey. Hele de unutmaya çalışmak tarifi olmaz...
eğe sevmiş isen ve bişilerde yaşamiş isen kimseye o kadar sinirini açmadiysan onun içinn açmiş isen cok zor bende ayni şekilde seviyorum ama simdiki sevgilimde beni cok seviyor değer veriyor sadik belkide doğru insani buldum ama eminimdir arkamdan cok laf etmiştir ya da bedua etmiştir kendisi gitti yapacak bişi yok ne kadar sevsende mecbur gomecen
Kendime odaklanırım hayatıma yara bandı diyr birini almam
Cevapları okumaya geldim. Benzer durumları yaşayan başkaları da var.
yeni ve sevgimi hak eden, sevgime karşılık veren birini bulurum ve onunla mutlu olurum.
Zamanla geçer. Meşguliyetler bul bir nebze olsun farkeder.
Senle aynı durumdayız biliyor musun benden sonra yaşamına iki erkek girdi şu an bir tanesiyle evli bir adamla düşüp kalkıyor buna rağmen içim acıyor
Maalesef çoğu insan bu duyguyu yaşar sadece sürece bırakmam gerek fotoğrafları mesajları vs sil onun fotolarını vs görmemeyi tercih et ki süreç sağlıklı ilerlesin ayrıca sen Şu an bir yas dönemimden geçiyorsun asla unutma
Teşekkür ederim
Hayatına bak bir süre sonra alışıyorsun zaten
İstemeyen ve sevmiyor olması unutmam için fazlaca neden sunuyor zaten dahasına gerek yok
Amaan bir kere gelmisim bu dünyaya, kafamı kurcalayan şeyi ne yapayım
Sev seni seveni yerle yeksan olsa bile , sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan olsa bile.
Özel bir cabaya gerek yok anında soğuyorum zaten
Önce kafadan *, sonra kendi gelişimimize odaklanmak ve çiviyle çiviyi sökmemiz yerinde olur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?