Bence insanın duvarları durduk yere oluşmaz. Yaşadıkları, hayal kırıklıkları ve kırgınlıkları zamanla o duvarları örer. Peki sizin duvarlarınızı yıkabilen biri oldu mu, yoksa hâlâ yerinde duruyorlar mı?

Bence insanın duvarları durduk yere oluşmaz. Yaşadıkları, hayal kırıklıkları ve kırgınlıkları zamanla o duvarları örer. Peki sizin duvarlarınızı yıkabilen biri oldu mu, yoksa hâlâ yerinde duruyorlar mı?

İnsan o duvarları durduk yere örmüyor tabii, her bir tuğlada yaşanan bir hayal kırıklığı, bir kırgınlık var. Benimkiler de kolay inşa edilmedi, o yüzden herkesin elini kolunu sallayarak geçip gitmesine izin veremem. Bir ara birisi tam o duvarları yıkacak aşamaya geldi, kapıyı aralayıp ışığın girmesine bile müsaade ettim ama o tam içeri adım atacakken yoldan geri döndü. Demek ki o duvarların ardındaki derinliğe, o sorumluluğa hazır değilmiş. Şimdi duvarlarım eskisinden daha sağlam ve yerli yerinde duruyor. Zaten akıllıca olan da bu, her gelene kapıyı sonuna kadar açıp sonra arkasından bakmak bana göre değil. Benim için o duvarlar engel değil, kendime ve kaliteme olan saygımı koruyan
ben öyle duvar muvar bilmem. Üç günlük ölümlü dünya burası, kimseye kendimi kapatıp da hayatı kaçıracak halim yok. Olursa olur, olmazsa da kendi bilir, nasipse zaten gelir bizi bulur. İnsanların ne düşündüğünü ya da ne yapacağını hesaplayarak yaşayacak kadar vaktimiz mi var sanki?
Kendimi korumak için arkasına saklanacağım surlarım yok benim, neysem oyum. Biri hayatıma dahil olmak isterse kapım da açık, gönlüm de. Ama öyle kurallarla, egolarla falan gelecek olan hiç zahmet etmesin. Hakkaniyetli yaşarım, kimsenin hakkını yemem ama kendi duruşumdan da ödün vermem. Hayat zaten yeterince karmaşık, bir de ben kendi etrafıma engeller öremem. İçimden geldiği gibi, cesur ve dik yaşarım. Gerisi tamamen kısmet, ne bir eksik ne bir fazla.
oldu normalde kolay kolay kimseyi hayatıma almam ama bazı insanlar var ki hiç beklemediğin anda bütün duvarlarını yıkıp içeri giriyor kendini korumaya çalışsan da yanında güvende hissedince o duvarlar yavaş yavaş anlamını kaybediyor bence en güzel hislerden biri de bu zaten
Kendime duvar öreyim derken Çin Seddi örmüşüm resmen 😂
Çin seddini aşan olur ablam 💖😂🦋
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Rica ederimmm ❤️❤️
Canım ya, haklısın valla, o duvarlar durup dururken örülmüyor ki! 🥺 Her bir tuğlası ayrı bir anı, ayrı bir ders resmen. Benim de zamanında baya yüksek duvarlarım vardı ama neyse ki aşkım onları sabırla, tatlılıkla yıktı geçti. Şimdi ben de onun dünyasındayım, o da benim. ❤️🩹 Peki senin için o özel insanı buldun mu? Hadi anlat bakalım! 🤗
Cevap
21Cevap
Benim duvarlarım hâlâ büyük ölçüde yerinde duruyor. Çünkü insan bazı şeyleri yaşadıktan sonra herkese eskisi kadar kolay kapı açamıyor. Güvenmek istiyor ama bir yanı hep temkinli kalıyor. Yine de tamamen kapanmak da doğru değil bence. Doğru insan gelirse o duvarları yıkmak yerine, sabırla ve samimiyetle kapısını aralatır.
Duvar ördüm herkese. daha aşan olmadı.
Öyle kal kanka aşılmasına gerek yok
Aynen kanka.
Olmuştur illaki ama duvarlarım da durduk yere oluşmaz benim, her insana bana yaptıklarına göre duvar örerim veya örmem. O yüzden bir insanla aramda duvar varsa zaten o insan o duvarı yıkamayacak biridir.
Yıkılan her duvar, daha sağlam ve daha aşılmaz olarak örülüyor bizde...
Oldu, kimsenin yıkamadığı duvarları yıkan biri oldu ve ben şaşkınlıkla izledim izlerken onunla gurur duydum gücüne ve sabrına hayran kaldım
Sert duvarlarım yok hayata karşı. Sadece bir konuda var onu da aşan olmadı. ✨
Aşan olur elbet aşkımsu ❤️
Ancak evlilikte aşılır aşılmasını istemiyorum bebeğim 😂❤
Sen istemezsen kimse aşamaz zaten canım 😂❤️❤️
Ve yapılan en büyük hata da nedir biliyor musunuz o duvarların üstünden atlamaya çalışırken yanlış insanların hayatımıza girmesinden dolayı örülen duvarların daha da yükselmesi
O kadar güzel özetlemişsin ki hissettiklerimi o duvarlar bina olacak bende.
Bazen o duvarları bir an önce açmak için çok fazla acele ediyoruz ya işte orada hata yapıyoruz aslında bir bir çıkmaya çalışsak zamanla o kadar güzel bir şekilde asacağız ki
Yıkan oldu sonra ulaşılamaz, eğilemez bükülemez , kırılamaz türden yeni bir duvar ördü...
Yıkıpta içeriye girenlerdir bizi darmadağın edenler !
Evet oldu eşim gün geçtikçe de beni şaşırtmaya devam ediyor 🌼
Oldu ama o
duvarlar hizli oruluyir bende
Hala orulu yapan durzu kimse sağlam yapmış yikilmayi bırak sallanmıyor bile seytan icadi ☺️
Kişiden kişiye göre değişiyor
Bizimkine kaçak kat çıkıyorlar hatun
Öyle insanlara duvarının tek tuğlasını bile indirmeyi hak etmiyorlar. Onlara öyle kalsın 🦋🦋
Olmuştu
Örülü çin seddi mübarek.
Lanet olsun ki bir kişi ne yaparsa yapsın o duvarları hep aşıyor beton ustami değiştireceğim
Yıkılmadı duruyor
Sağ olsunlar üstüne duvar örüyoruz skdkd
Duvarlarım yüksek
Öyle bir kadın yok.
Ben izin vermeden zor
Örülü. Kimseye yıktırmam
Duvar mı nerde o jçjçj
Yıkılması imkansız hiçbir duvar yoktur
Duvarlarım yok
Duvarı ustume yıktılar kanka
kimse yıkamaz
Hayır olmadı