Ahlak, sadakat, dürüstlük, merhamet, anlayış, dış görünüşü beğenmek, eğitim denkliği, orta hâl ekonomik durum gibi gibi
3 gü
Ahlak, sadakat, dürüstlük, merhamet, anlayış, dış görünüşü beğenmek, eğitim denkliği, orta hâl ekonomik durum gibi gibi
durumunuzda belirttiğiniz her şey bir etken. tüme varacaksak eğer çatının ucunda 'ihtihaç' yazar. kişiler eşlerinde aradığı özellikleri bu doğrultuda bulabiliyorsa yani menfaatleri örtüşüyorsa ilişki sağlam olur. dediğiniz gibi kimisi ekonomik durumları önceller, kimileri sevgi saygı vs.. ilişkide herkesin beklentileri farklı olabilir. hepsini bir arada tutabilene çok nadir rastlanılır. olmazsa olmaz ilkeler kişilerden kişilere değişkenlik gösterir. menfaat zararlı bir şey değildir. ancak kötüye kullanımı söz konusu olabilir. kısacası, kişinin bir başkasında aradığı özellik o kişinin öznelinde olmazsa olmazıdır.
Saydıklarimin hepsi bir insanda olmalı ya
Peygamberimizin hadisi olmazsa olmazları açıklıyor. "Bir kadın 4 sebepten ötürü nikahlanır: Malı, soyu, güzelliği ve dindarlığı. Sen dindar olanı seç ki bereket göresin.
Burdan hareketle demekki mal soy ve güzellik de önemli ama en önemlisi dindarlık. Hepsini bir araya toplayabilene ne mutlu. Tabi nasip bu işler.
Haklısın
Bir ilişkide en olmazsa olmaz özellik, geçinmeye gönüllü olmaktır. Duygu değil özellik sorduğunuz için ilk sıraya bunu koydum. Sonra ise çabalamaya gönüllü olmaktır, sadece laga luga yapıp süslü süslü konuşmak değil. Çabalamaya gönüllü olmanın peşinden, net ve dürüst olmak gelir. Kimsenin hakkını ve vaktini yememek, bir yandan adil olmak, ne onu kendinden fazla, ne kendini ondan fazla sevmek, dengeli, seviyeli, güvenli bir alanda birbirine hormonları tarafından çekilen, teni diğerinin tenini arayan, gözlerine esir, kokusuna tutkun. Neyse anladınız siz beni.
Evet çok iyi anladım
Çizgiler diyebilirim kabaca yani hayatta bi duruşu olucak bana şu da olur bu da olur her şey okey diyen arada olan birini ben tercih etmek istemem umarım da etmem
Evet. İnsanın bir duruşu, çizgisi olmalı. Her şeye tamam diyip her şeye uyum sağlayıp şekil alan birinin karakter zafiyeti olduğunu düşünürüm zaten
Evet bende
🌸
💕
Nightwalk35 canım, ne kadar güzel bir soru bu böyle! 😍 Bence bir ilişkide sadakat ve dürüstlük olmazsa olmazların başında geliyor. Güven olmadan aşk da yalan olur resmen, dimi? 🤔 Bir de karşılıklı anlayış ve birbirini olduğu gibi kabul etmek çok önemli. E tabii, gözünün de gönlünün de seveceği birisi olmalı! 🥰 Sen bu saydıklarından hangilerini daha öne koyarsın, merak ettim! ✨
Cevap
20Cevap
güven olmalı
Kafa yapısı benzer olacak gidip senin hayat tarzından çok farklı hayatlar yaşayana biriyle olmaz
Katılıyorum
edep ahlak haya, ibadet ehli, ilim öğrenmeli, ya da meyilli olmalı, ama hayal işte
Gerçekleşemeyecek bir hayal değil
güven saygı sevgi ve soru detayında yazdıkların
Dediklerini de ekledim say. Eksik yazmışım.
Bence bir ilişkide olmazsa olmazlar ahlak, sadakat, dürüstlük, karşılıklı saygı, merhamet ve anlayıştır bunların yanında fiziksel çekim, benzer yaşam hedefleri, eğitim ve kültür uyumu ile temel ekonomik denklik de ilişkinin uzun ömürlü olması için önemlidir.
Kafa dengi olması, ahlaklı ve kendini geliştirmiş olması gerisi gelir
Diğerleri de önemli değil mi
Evet ama yine de tam tanım değil
Hayır maddiyattan bahsetmiyorum
Ahlak dediğimiz şeyin içine her şey girmiyor. Karakter yapısı, düşünce tarzı vs. bunlar da önemli ve ahlak kapsamında değil
Ahlaklı olanın karakteri de güzel olur düşüncesi de zikri fikri de 😊
Ahlakı güzel olana bi bak karekteri duruşu konuşması düşünce yapısı hal hareketi, yemek yeme adabı bile farklıdır
Bide ahlaksız olana bi bak düşüncesinden tut oturup kalkmasına kadar, konuşmasından yürüme şekline kadar herşeyi kendini ele verir
Ben ahlaklıyla ahlaksız karşılaştırması yapmıyorum. Ahlakın dışında karakter ve huy bakımından herkesin beğenileri değişir. Bu konu karakter kategorisinde değil diyorum. Huy başka, ahlak başka bişey. Bir çok farklı huya sahip insan vardır ahlakı iyidir ama huyu suyu farklıdır. Bu onu ahlaksız yapmaz ama birinin huyunu beğenirken, ahlaklı olmasına rağmen diğerinin bir huyunuz özelliğini beğenmeyebilirsin. O yüzden diyorum bunlar ahlakın dışında farklı kavramlar
Yani ahlak dediğin şey kişisel özellik olaram tam manasiyla her şeyi kapsamaz
Sen niye yazılanları cok farklı ve konu dışında algılıyorsun anlamadım. Sevmekten bahsetmiyoruz. Kriterlerden bahsediyoruz. Sorunun özüne dön
Ahlak her seyi kapsıyor dedin ben de kapsamıyor dedim ve bunu izah ettim. Konu sevmek falan değil
Sorduğum sorunun dışında cevaplar verdin diye dedim. Konu sevmek değildi çünkü ama neyse
Sevgi saygı sadakat güven bide oturup iki lafın belini kırabilmek evet bu önemli çok
Sen hepsini saymışsın bile bence de o özellikler olmalı
1) Fiziksel çekim-beğenmek
2) Ruh eşliği ve bakış açılarının benzer olması
3) Güç yarışı değil güç birliği
Bunlara ek olarak düşüncesel uyum
Bu kriteri de ekledim say. Unutmuşum. Bir de saygı, sevgi
Ve anlayış, hoşgörü
Onu yazmıştım
güzel ahlak, dindarlık
Güven merhamet ahlak
Şeffaf, dürüstlük, güven telkin etmek
Sadakat , Dürüstlük, Ahlâk.