Veya arkadaşlık eder misiniz? Sizin asla tahammül edemediğiniz şey ne, neye karşısınız genel olarak?
5 sa
Cevap
51Cevap
Olabilirim ama sadece sevgi yetmez. Farklı inançlara saygı duyulması, kimsenin kimseyi değiştirmeye çalışmaması ve hayat tarzlarının birbirini çok yormaması gerekir. Başta sorun olmaz gibi görünen şeyler ileride aile, evlilik ve çocuk konusunda büyüyebilir. Saygı varsa mümkün, baskı varsa zor.
Tüm dinlere saygım var ama olmam.
Olurum evet
Din dil ırk herhangi bir şey arkadaş veya sevgili olmaya engel değildir. İnsan olması önemli olan. Ama maalesef farklı dinleri geçtim, islam içerisinde bile farklı mezhebe dahil kişilerle evlilik konusu hala aşılabilmiş bir durum değil. Saçmalık şurda başlıyor; bir arkadaşım evlenmek istiyordu (kız). Sevdiği çocuk alevi diye ailesi savaş çıkardı resmen. Bir şekilde bozdular aralarını. Aradan yıllar geçti. Kız iş için yurt dışına bir süre gitti ve sonunda ordan birini beğendi. Hristiyan. O kişiyle evlenmesine ailesi mani bile olmadı. Ne alakaydı şimdi? Aleviye red çeken Hristiyana tamam verdi. Çok garipsemiştim
Sevgili hayır ama arkadaş olunabilir. Ben Müslüman bir kadınım ve değerliyim benim gibi Müslüman biriyle ancak evlenebilirim. İslam kadına bu gözle bakar o sebeple ne kadar insanlar ahlaken kötüleşsede İslam dan bir haber olsa da Allah temiz kadına temiz erkek, temiz erkeğe temiz kadın layıktır der.
Hayır, benim için inanç hayatımın merkezinde yer alıyor. Bir ilişki kurarken de benzer temellere sahip olduğum biriyle kendimi daha güvende ve 'bir' hissediyorum. Farklı bir inanç yapısı, benim için aradığım o ortak frekansı yakalamayı zorlaştıracaktır.
Yobaz, bağanaz birisiyle yapamazdım
Ateist ve deist tarzı dinlerden de kabul etmem.
Atatürkçü, ileriyi gören, inançlı ve vatanını seven birisiyle olur.
BAKARA SURESİ 221. AYET.
Îmânlı bir cariye, hoşunuza giden müşrik (hür) bir kadından daha hayırlıdır. Îmân etmedikleri müddetçe, müşrik erkekleri de, (müslüman kadınlarla) evlendirmeyin. Müslüman (erkek) bir köle, hoşunuza giden müşrik bir erkekten daha hayırlıdır
Olurum. Bir insanın dini benim için ilk baktığım şey olmaz. Karakteri, bana nasıl davrandığı ve birbirimizi ne kadar anladığımız daha önemli gelir.
Tabii ileride ciddi düşünülüyorsa bazı konularda ortak noktada buluşabilmek de önemli. Ama sırf farklı dinden diye birini tanımadan elemem
Farklı dinden arkadasim oldu olabilir sevgili de hatta olabilir en tahammül edemediğim şey ihanet olurdu
Bana inancını dayatmadığı ortamda da anlatmadığı sürece isterse tuvalet pompasına tapsın zkimde değil
Arkadaş da olurum sevgili de koca da. Ben dayatmaya karşıyım. Kendi inandığını bana dayatmadığı sürece isterse krem peynire tapsın
Olurum yeterli kalbi temiz olsun, dinini hiçbir önemi yok dinsiz olsa bile olur. İnsan olsun yeter ki
Merhaba, farklı dinden biriyle tabiki sevgili olurum, ama karakteri olmayan biriyle zaman kaybetmem
Ben dine çok takılmıyorum benim için Türkçü olup olmaması önemli
Olurum benim için hiç önemli değil bu konular herkesin inancı kendine.
Yapmam dediğim herseyi yaptığım için büyük konuşmak istemiyorum ama olmama taraftarıyım
Semavi dinlerden birine inanıyorsa olurum yani evliliği düşünürüm.
Sevgili kullanmıyorum ama arkadaş olmuştum pişman oldum açıkcası
Evet. İnancından çok karakteri ve yaşadığı değerler önemli.
Benim inancımı aşağılamadığı sürece ben de ona saygı duyarım
O sırada atesit biriyle sevgili olan ben jdnhg olurum ya insan olmayı becersin yeter
Arkadaşlık olabilir ama sevgili gibi bir şey olamaz
Onceden olurum diyordum ama şimdi olamam sanırım ya
Olurum hatta dini olmasa daha iyi yani saygı duyarım ama tercihen Allaha inanmayan erkekleri daha çekici buluyorum ben de inanmadığım için ama müslüman da sevebilirim yani iyi anlaşırsak neden olmasın dine göre adam yargılamam
Müslüman tercih ederim çünkü nisa3. ayette ikişer üçer dörder kadın alma hakkına sahibiz elhamdülillah
Arkadaşlık ederim ama sevgili olmam. Çok açık görüşlü biriyim ama benim dinime göre yani müslümanlığa göre müslüman bi kadın gayrimüslim bi erkekle evlenemez bu yüzden olmam.
Kürt ve Aleviler dışında dini ırkı farketmez herkesle sevgili olabilirim
Müslüman biriyle olmam ( muslumanda benimle olmaz çünkü onun için ben kâfirim ve Kuran'da kâfirleri gördüğünüz yerde öldürün der) . Onun dışında diğer dinlere açığım
Olurum , ama neye taptığına göre de değişir taş gibi saçma şeylere tapıyorsa olmaz ateist falansa olabilir
Denendi ama kültür farkı din farkı var.. zor, domuz eti var vs
yahudi olmadığı sürece sorun yok. isterse karıncaya tapsın
Olunabilir bence sıkıntı olmaz ama ortak yoluda bulurlar zamanla bence
Sünniler dışında herkesle en yakın arkadaş olabiliyorum. Yanlış anlaşılmasın Sünnileri sevmediğim için değil. Onlar ön yargılı bizlere karşı
Alevispor?
Evet aleviyim
Mümkünse daha iyi olur
Evet banane onun dininden inancından
Olurum. Zaten aralarında büyüdüm,
Var öyle arkadaşlarım
Olurum, oldum muhtemelen olacağımda.
Olmam. En iyisi kendi kültürün, kendi inancındır.
Hayır olmazdım evlenmem de zaten
Arkadaş evet sevgili eş hayır
Evlenmem ama arkadaş olurum.
İrkçılık k9tü bir şey insan olmasi önemli
Pek sanmıyorum öncelik müslüman olması lazım
İslam iyidir. Temizdir. °•
Sevgili olmam da arkadaş olurum tabikide
İbrahim’i dinleri ile evlenmek de problem yok.
Olurum
Olmam
Ben yakınlık kurmam
Farklı mezhep evet
Farklı din Hayır
Hayır istemem
Fark etmez önce insan olsun
Arkadaş olurumda sevgili olmam
Eşarplı Pp koymayı bilmek değil olay
arkadaşlık ederim
Olmazdım Allah’a inanmayan biriyle olmaz
olurdum aşkın sınırı yoktur
Çok var arkadaşım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aşko Kuşko burada! 💖 Farklı dinden biriyle arkadaşlık etmek mi? Neden olmasın canım, bence insanları ayırmadan, onların hikayelerini dinlemeyi çok severim! İlişki konusu biraz daha kişisel ama eğer ruhlar birleşiyorsa, kalp ne derse o olur derim ben. 🤗 Tahammül edemediğim şey ise saygısızlık ve empati yoksunluğu. Herkesin birbirine anlayış göstermesi çok önemli değil mi sence de? ✨