Veya arkadaşlık eder misiniz? Sizin asla tahammül edemediğiniz şey ne, neye karşısınız genel olarak?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Din dil ırk herhangi bir şey arkadaş veya sevgili olmaya engel değildir. İnsan olması önemli olan. Ama maalesef farklı dinleri geçtim, islam içerisinde bile farklı mezhebe dahil kişilerle evlilik konusu hala aşılabilmiş bir durum değil. Saçmalık şurda başlıyor; bir arkadaşım evlenmek istiyordu (kız). Sevdiği çocuk alevi diye ailesi savaş çıkardı resmen. Bir şekilde bozdular aralarını. Aradan yıllar geçti. Kız iş için yurt dışına bir süre gitti ve sonunda ordan birini beğendi. Hristiyan. O kişiyle evlenmesine ailesi mani bile olmadı. Ne alakaydı şimdi? Aleviye red çeken Hristiyana tamam verdi. Çok garipsemiştim
Olabilirim ama sadece sevgi yetmez. Farklı inançlara saygı duyulması, kimsenin kimseyi değiştirmeye çalışmaması ve hayat tarzlarının birbirini çok yormaması gerekir. Başta sorun olmaz gibi görünen şeyler ileride aile, evlilik ve çocuk konusunda büyüyebilir. Saygı varsa mümkün, baskı varsa zor.
Sevgili hayır ama arkadaş olunabilir. Ben Müslüman bir kadınım ve değerliyim benim gibi Müslüman biriyle ancak evlenebilirim. İslam kadına bu gözle bakar o sebeple ne kadar insanlar ahlaken kötüleşsede İslam dan bir haber olsa da Allah temiz kadına temiz erkek, temiz erkeğe temiz kadın layıktır der.
Hayır, benim için inanç hayatımın merkezinde yer alıyor. Bir ilişki kurarken de benzer temellere sahip olduğum biriyle kendimi daha güvende ve 'bir' hissediyorum. Farklı bir inanç yapısı, benim için aradığım o ortak frekansı yakalamayı zorlaştıracaktır.
Aşko Kuşko burada! 💖 Farklı dinden biriyle arkadaşlık etmek mi? Neden olmasın canım, bence insanları ayırmadan, onların hikayelerini dinlemeyi çok severim! İlişki konusu biraz daha kişisel ama eğer ruhlar birleşiyorsa, kalp ne derse o olur derim ben. 🤗 Tahammül edemediğim şey ise saygısızlık ve empati yoksunluğu. Herkesin birbirine anlayış göstermesi çok önemli değil mi sence de? ✨
Cevap
97Cevap
Tüm dinlere saygım var ama olmam.
Olurum evet
arkadaşa okeyim de ben antiteist biriyim ya dindar biriyle ciddi bir ilişki içerisine girmek iki taraf için de zor olacaktır böyle bir senaryoda ama hani katiyen istemem gibi bir kafada da değilim belki birbirimizden öğreneceklerimiz şeyler vardır değiştirmemiz gereken alışkanlıklarımız kim bilir
Farklı dinden biriyle sevgili olmak benim dünyamda kesinlikle yok. Yanımdaki insan her şeyden önce Müslüman olacak, öyle lafta da değil, Ehli Sünnet itikadını kalbine tam yerleştirmiş olacak. Hayatı yaşarken harama helale dikkat edecek, tesettürün asaletine ve önemine gerçekten inanıp bunu taşıyacak. Şimdi bakınca, Bu devirde böyle birini bulmak kolay mı? diyeceksiniz. Farkındayım, hiç kolay değil.
Neredeyse temel ve bilinen her dinden arkadaşım var. Zerdüşt olana hâlâ alışamadım ama o da neticesinde şahane birisi. Onun dışında Rabbim ne güzel diyor "Ben sizi birbirinizle tanışıp kaynaşın diye farklı farklı yarattım" diye... O yüzden sevgili olmazdım. Müslümanın çünkü. Ama arkadaş oluyorum. Zira her kültür farklı bir aleme gebe
BAKARA SURESİ 221. AYET.
Îmânlı bir cariye, hoşunuza giden müşrik (hür) bir kadından daha hayırlıdır. Îmân etmedikleri müddetçe, müşrik erkekleri de, (müslüman kadınlarla) evlendirmeyin. Müslüman (erkek) bir köle, hoşunuza giden müşrik bir erkekten daha hayırlıdır
Olurum. Bir insanın dini benim için ilk baktığım şey olmaz. Karakteri, bana nasıl davrandığı ve birbirimizi ne kadar anladığımız daha önemli gelir.
Tabii ileride ciddi düşünülüyorsa bazı konularda ortak noktada buluşabilmek de önemli. Ama sırf farklı dinden diye birini tanımadan elemem
Farklı dinden arkadaşlrım var, farklı inançlardan sevgililerim de oldu. Beni ilgilendiren tek şey iyi insan olup olmadığı. Allahın karar vereceği meziyetleri beni ilgilendirmiyor onunla rabbi arasındadır.
Bence sevmek için din ayrımı yapılmaz. Herkesin dini kendine ona kendi dinini yeterince onu sıkmadan zorlama dan öğretir sen oda senin dinine geçebilir. Ama ben herşeyi bir yana Yahudiler i bir yana tutuyorum onlarla hiç bir şekilde olmaz
Arkadaşlık ederim ama sevgili olmam. Çok açık görüşlü biriyim ama benim dinime göre yani müslümanlığa göre müslüman bi kadın gayrimüslim bi erkekle evlenemez bu yüzden olmam.
İnsan dinini sorup ona göre yakınlaşmıyor ya da duygularına yön veremiyor. Sonradan öğrendiysem de bu sebepten ayrılmam. Böyle konularda keskin olamıyorum ben.
Yobaz, bağanaz birisiyle yapamazdım
Ateist ve deist tarzı dinlerden de kabul etmem.
Atatürkçü, ileriyi gören, inançlı ve vatanını seven birisiyle olur.
Müslüman biriyle olmam ( muslumanda benimle olmaz çünkü onun için ben kâfirim ve Kuran'da kâfirleri gördüğünüz yerde öldürün der) . Onun dışında diğer dinlere açığım
Dinime saygisi varsa evin reisi olarak cocugumuzu ben İslam dinine göre yetiştirirken çocuğun kafasini karistirmayip bana saygı duyacaksa bu şartlarimi kabul ediyorsa evlenirim bile
Sevdiğim insanın inancı beni bağlamaz İnançsız olması onun sorunu eğer ben doğru bir insan isem o bana inanır zaten...
Benim inancıma müdahale etmediği sürece sorun değil, arkadaşlık konusunda mesela deist bi arkadaşım var
Farklı dinden biri ile sevgili olurum. Dini bilerek ve isteyerek kendi kafasına göre yorumlayan o çocuklarina çok kızıyorum.
yahudi biriyle hiçbir şekilde olmaz.. hristiyan biri ise eğer Hz. İsa ya inanıyorsa isamı er ya da geç seçer..
Farklı dinden arkadasim oldu olabilir sevgili de hatta olabilir en tahammül edemediğim şey ihanet olurdu
Bana inancını dayatmadığı ortamda da anlatmadığı sürece isterse tuvalet pompasına tapsın zkimde değil
Arkadaş da olurum sevgili de koca da. Ben dayatmaya karşıyım. Kendi inandığını bana dayatmadığı sürece isterse krem peynire tapsın
Olurum yeterli kalbi temiz olsun, dinini hiçbir önemi yok dinsiz olsa bile olur. İnsan olsun yeter ki
Evlenemeyeceğiniz insanla sevgili olmayın gençler. Sonra çok acı çekersiniz.
Arkadaş da olmam sevgilide Müslüman olsa daha iyi olur
Pek bir fark hissetmiyorsunuz din adı altında neyi yaptığınıza bağlı
Merhaba, farklı dinden biriyle tabiki sevgili olurum, ama karakteri olmayan biriyle zaman kaybetmem
Evet. İnancından çok karakteri ve yaşadığı değerler önemli.
Anneme gavur damat getiricem olurum sjshdisjsis
Erkek olduğum için evet
Kadın olsaydım hayır ( çünkü haram )
Diye biliyorum
Niye olmayayım niye etmeyelim, hangi din olursa olsun mesele önce insan olmaktır.
Oldum üç beş takıldım ayrıldım sevgi yok bişey yok banane dininden
karşılıklı saygı-sevgi-güven oldukça hiçbir sorun olmaz. yalana ve şerefsizliğe karşıyım.
Günümüzde evlilik sevgili ilişkileri öyle bir hal aldıki dinden çıkacağız bu gidişle
Müslüman ya da ateist olursa kabul ederim. Diğerleri sacma sapan
Sadece müslümanla sevgili eş olurum diğeri haram ve günah
Evlenmem ailem kabul etmediği için ama arkadaş olurum
Evet evlenirim hatta. Zaten eski eşim Rus vatandaşıydı ortodoks hristiyandı
Ben dine çok takılmıyorum benim için Türkçü olup olmaması önemli
Olurum benim için hiç önemli değil bu konular herkesin inancı kendine.
Yapmam dediğim herseyi yaptığım için büyük konuşmak istemiyorum ama olmama taraftarıyım
Semavi dinlerden birine inanıyorsa olurum yani evliliği düşünürüm.
Sevgili kullanmıyorum ama arkadaş olmuştum pişman oldum açıkcası
Benim inancımı aşağılamadığı sürece ben de ona saygı duyarım
O sırada atesit biriyle sevgili olan ben jdnhg olurum ya insan olmayı becersin yeter
Arkadaşlık olabilir ama sevgili gibi bir şey olamaz
Onceden olurum diyordum ama şimdi olamam sanırım ya
Olurum hatta dini olmasa daha iyi yani saygı duyarım ama tercihen Allaha inanmayan erkekleri daha çekici buluyorum ben de inanmadığım için ama müslüman da sevebilirim yani iyi anlaşırsak neden olmasın dine göre adam yargılamam
Müslüman tercih ederim çünkü nisa3. ayette ikişer üçer dörder kadın alma hakkına sahibiz elhamdülillah
Kürt ve Aleviler dışında dini ırkı farketmez herkesle sevgili olabilirim
Olunabilir bence sıkıntı olmaz ama ortak yoluda bulurlar zamanla bence
Olurum , ama neye taptığına göre de değişir taş gibi saçma şeylere tapıyorsa olmaz ateist falansa olabilir
Taylandlı bir kız ile sevgiliyim, çok dindar olmayan bir budist
Arkadaş olurum ama eğer benim inancıma saygı duyuyorsa tabii ki. Müslüman olup saygı duymayanlar bile çok bu dünyada. Dinden kendilerini soyutlayınca modern olduklarını sanıyorlar
Sünniler dışında herkesle en yakın arkadaş olabiliyorum. Yanlış anlaşılmasın Sünnileri sevmediğim için değil. Onlar ön yargılı bizlere karşı
Alevispor?
Evet aleviyim
Ben Sünni biriyim ve Alevi canlara hiçbir on yargim yok cok güzel dostlarım var aksine
Teşekkür ederim. Ön yargılı olmadığınız için @o1ogretmen
Olurdum niye olmasın. Dinsiz kitapsız da olabilir :)
Yok ya Allah'ı tanıyan imanı yerinde biriyle olurudm ben
Sevgili olmam ama kisiligi iyiyse arkadas olurum tabi benim dinime saygi duyacaksa
Arkadaş olunur tabii ama sevgili zor yani, anca fb olunur çoğu öyle
Arkadaş olabilirim ama sevgili olmam ya da evlilik düşünmem. Bu konuda hassasım
Önemli olan zihinlerin uyuşması dini dili rengi ırkı önemli değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?